Podzimní barvy ve vašem interiéru

Během krásného, leč sychravého podzimu trávíme po horkém létě více času doma. Domácnost by tak měla působit útulným a příjemným dojmem. Inspirace přírodou a přirozená touha prosvětlit v deštivých dnech interiér, je tím nejlepší nápadem na trendy domácnost v podzimních barvách.

Podzimní interiér domácnosti

Převlékněte svůj interiér do teplých barev a podzimních vzorů.

OKAY Tip: Víte, jaké jsou nejlepší sedačky pro tento rok? Kterou si vybrat, se dozvíte v našem článku.

Trendy barvy podzimu

Rohová sedačka rozkládací Stockholm roh

Začněte jednoduchými doplňky a pokračujte klidně až k reorganizaci nábytku.

Klasické barvy podzimu jsou žlutá, oranžová a hnědá. V letošním roce však vedle nešlápnete ani tmavě zelenou nebo vínovou. Každá barva má své unikum a dodá vám jinou energii v prostoru.

Žlutá

Není snad jiná barva, která by vám dodala hřejivější pocit a navrátila vás okamžitě do teplých letních dnů. Žlutá hraje na podzim a v zimě jasný prim. Nemusíte rovnou přemalovat stěny v pokojích. Důležité je světlo, dopřejte si teplý a hřejivý odstín. Žlutou můžete navíc bezstarostně kombinovat s dalšími podzimními barvami, oranžovou, červenou nebo hnědou.

Oranžová

Tato barva dodává energii, navozuje pocit tepla a hlavně zahání špatnou náladu. Což je v sychravém podzimním počasí naprostá nezbytnost. Nejlépe vypadá v kombinaci s dřevěným nábytkem v tmavě hnědé barvě. Oranžová může být jak celá pohovka nebo křesílko na lenošení, tak přehoz či váza.

Červená

Nevolte úplně rudou, zkuste raději karmínovou, brusinkovou nebo odstíny vínové. Rudý odstín se hodí spíše na doplňky, jako jsou deky a polštáře na sedací soupravu, případně jako ubrus a prostírání do kuchyně.

Hnědá

Syté a tmavší tóny zaujmou na první pohled, nesmí jich být však mnoho. Hnědá barva evokuje dřevo, přírodu a tmavě zbarvené listí. Touto barvou si zařiďte spíše úložné prostory – proutěné košíky, přihrádky nebo krabičky. Tmavě hnědou raději nenatírejte velké plochy. Bát se nemusíte ani světlejších odstínů, ty totiž krásně rozsvítí interiér.

Zelená

Uklidňující zelená barva symbolizuje přírodu a harmonii. Hvězdou letošního podzimu je tmavě zelená, která připomíná les a působí majestátním až luxusním dojmem. Hodí se do kombinace s dřevěným nábytkem z masivu, ale i světlými doplňky z přírodních materiálů. Vhodná bude spíše do ložnice, dětského pokoje nebo koupelny ve formě ručníků či podložky.

Komoda Kava

Interiéru dodá tu pravou atmosféru dřevo a dřevěnný nábytek.

Inspirace přírodou

K podzimnímu interiéru a vlastně jakémukoliv stylovému, se bezpochyby hodí dřevo – ať už jeho barva, tak vůně a design. Dekorů a barev dřeva je velká spousta – ve všeobecnosti platí, že dekory laděné do tmavé, působí příjemněji a útulněji. V případě kuchyně sáhněte po dřevěných skříňkách či židlích, v obýváku si dopřejte konferenční stolek či police, v ložnici pak ulehněte do voňavé dřevěné postele.

Měkké, hřejivé a stylové

Nezapomeňte podzim pozvednout doplňky. Na vhodně zvolené sedací soupravě nebo dřevěném stolku, se budou krásně vyjímat. A to, že kousek dobře zvoleného interiérového textilu dokáže zázraky, asi ví každý. Vždyť co dokážou jen záclony a závěsy, o polštářích a plédech nemluvě. S klidem jich použijte více a kombinujte materiály i vzory, barevně laďte do podzimních odstínů. Podlahu si zateplete i bez spotřeby energie a tepla kobercem. Dejte jej před pohovku, nebo k posteli a každý den vstávejte do měkkého.

Dny se zkracují, světla ubývá

S podzimem přichází tmavší a kratší dny. Proto je potřeba přidat na osvětlení doma. Přidejte stolní lampičku na stůl, komodu, polici nebo do knihovny, volně stojící světlo zase do rohu místnosti, k pohovce nebo křeslu. Nezapomínejte ani na svíčky, které vám kromě světla mohou do domácnosti přinést i příjemnou vůni.


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.