Dvě novinky střední třídy: Samsung A51 a Samsung A71

Samsung před Vánoci představil další generace modelů řady Galaxy A. Oba dva mají inovovaný vzhled, velké displeje s průstřelem a na zadní straně implementované čtyři fotoaparáty. A jaký je mezi nimi rozdíl? Na první pohled možná žádný, ale když oba vezmete do ruky, uvidíte, že A71 má o něco větší displej, rozměry těla i větší průstřel než A51. Oba telefony jsou na českém trhu k mání již od začátku ledna.

Samsung Galaxy A51

Zaujme především Infinity O-displejem, který je jako stvořený pro vizuální zážitky. Nezáleží na tom, zda budete na smartphonu hrát, sledovat videa, surfovat nebo si užívat multitasking. Na 6,5“ FullHD+ širokém displeji s technologií Super AMOLED si vychutnáte super zobrazení. Konstrukce navíc eliminuje rámeček ve prospěch displeje. Na těle najdete USB-C konektor i 3,5 mm výstup pro sluchátka.

Nový telefon Samsung  Galaxy A51
Nový
 telefon Samsung  Galaxy A51

K dostání ve čtyřech barevných provedeních

Zejména ženská srdce zaplesají nad třemi pastelovými barvami s vizuálně zajímavým tónováním. Dostupné je modré, růžové a bílé provedení. Pánské osazenstvo může v ruce třímat černý Prism Crush Black variantu, kterou zdobí decentní barevné odlesky.

Zadní strana sice není kovová, ale pro výrobu byl použitý plast se speciální úpravou nazvaný 3D Glasstic. AMOLED panel nese v horní části průstřel s kamerkou a také má zabudovanou optickou technologii pro snímání otisku prstu, kterým svůj telefon odemknete.

Nový telefon Samsung  Galaxy A51

Focení za asistence čtyř fotoaparátů

Sestava čtyř fotoaparátů je zaručeně největším lákadlem Samsung Galaxy A51. Modul sice celkově působí mohutně, ale kvalitní a věrohodné fotografie jsou snad dostatečnou omluvou pro tento maličký designový úlet. Hlavní snímač má 48Mpx rozlišení a doprovází ho 12Mpxultraširoký objektiv se záběrem 123°. Dále v sestavě najdete dva 5Mpx snímače, z čehož jeden slouží pro přeostřování a druhý pro makro snímky.

Technické parametry:

  • velikost: 158,5 × 73,6 × 7,9 mm,
  • hmotnost: 172 g,
  • displej: Super AMOLED 6,5“,
  • rozlišení displeje: 2400 × 1080 px,
  • fotoaparát: 48, 12, 5 Mpx,
  • operační systém: Android 10,
  • RAM: 4 GB,
  • vnitřní paměť: 128 GB,
  • kapacita baterie: 4000 mAh,
  • procesor: 4jádrový.

Nový telefon Samsung  Galaxy A51
Nový
 telefon Samsung  Galaxy A51

Samsung Galaxy A71

Díky velkému 6,7“ displeji jej můžeme směle označit za největší Samsung střední třídy, kterému srdce tepe v rytmu 8jádrového procesoru. Oproti modelu A51 se liší snad jen ve velikosti, výbavou se odlišuje jen minimálně. Super AMOLED displej disponuje rozlišením 1080 × 2400 px a je osazen integrovanou čtečkou otisků prstů. Telefon tedy neodemkne nikdo jiný než vy sami.

Nový telefon Samsung  Galaxy A71
Nový telefon Samsung  Galaxy A71

Decentní změna vzhledu

Změna vzhledu je jednotícím prvkem celé řady Galaxy A pro rok 2020. Zadní strana je charakteristická kosočtvercovými odlesky, které celému provedení dodávají netradičnost, ale zároveň eleganci. Stejně jako u modelu nižší třídy, i zde má své místo sestava čtyř fotoaparátů. Z displeje se ztratil výřez, který byl nahrazen průstřelem v horní části. A71 je dostupná v bílém, černém, modrém i růžovém provedení.

Více fotoaparátů pro věrohodnější fotografie

Modul fotoaparátu sdružuje hlavní 64Mpx optiku, 12Mxp snímač s možností záznamu šířky 123° a dva 5Mpx fotoaparáty pro focení makro snímků a pro snímky s dostatečnou hloubkou ostrosti. Úhel záběru o šířce 123° se rovná tomu, co vidí lidské oko, to znamená méně posouvání telefonu pro focení dokonalých městských nebo přírodních panoramat. Makro fotoaparát zachytí i ty nejjemnější detaily přiblížených záběrů, jejichž pozadí můžete díky úpravám přirozeně rozostřit, abyste izolovali objekt a zvýšili tak jeho vizuální dopad.

Nový telefon Samsung  Galaxy A51 a A71
Srovnání nových telefonů Samsung – Samsung  Galaxy A51Samsung  Galaxy A71

Ani nástroje videa nezůstávají pozadu. Superstabilizace zajistí ostré nahrávání jakýchkoli dobrodružných akcí. Přední fotoaparát je lahůdkou pro všechny milovníky selfie. Díky 32Mpx optice získáte jasné fotky ve vysoké kvalitě. Při aktivaci funkce Selfie focus navíc docílíte jemně rozšířeného pozadí, což nechá vaši tvář vyniknout ještě více.

Výkon, na který se můžete spolehnout

A71 dokáže díky 8jádrovému procesoru neskutečně rychle zpracovat data a navíc vám poskytne velké úložiště pro všechny dokumenty i aplikace. Kombinace procesoru s 6 GB RAM zajišťuje plynulý chod a efektivní výkon bez zamrzání. Interní úložiště potěší kapacitou 128 GB a možností rozšíření pomocí micro SD karty až o 512 GB. Ultra vysoká výdrž baterie s kapacitou 4 500 mAh vás nikdy nenechá na holičkách. V případě nedostatku ji nabijete pomocí 25W rychlého nabíjení.

Technické parametry:

  • velikost: 163,6 × 76 × 7,7mm,
  • hmotnost: 179 g,
  • displej: Super AMOLED 6,7“,
  • rozlišení displeje: 2400 × 1080 px,
  • fotoaparát: 64, 12, 5 Mpx,
  • operační systém: Android 10,
  • RAM: 8 GB,
  • vnitřní paměť: 128 GB,
  • kapacita baterie: 3400 mAh,
  • procesor: 8jádrový.

Nový telefon Samsung  Galaxy A71
Nový telefon Samsung  Galaxy A71

 


Věříme, že byl článek pro vás užitečný. Prohlédněte si další novinky nebo články o elektru.

LCH022020

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.