Urban Jungle – zelená barva uklidňuje a navozuje vnitřní klid

Životní styl, v českém překladu ‚‚městská džungle“, kdy se klade důraz na zeleň v městských podmínkách. Takto bychom mohli charakterizovat poměrně nový a bohulibý trend, jehož stoupenci se snaží o vznik komunitních zahrad a záhonů na betonových strohých plochách metropolí. Tento styl však pronikl nejen do center měst, ale i do interiéru domácností, kde najdeme záplavu zelených pokojových rostlin.

Design interiéru Urban Jungle

Interiér plný barev, rostlin a života. To je ‚‚urban jungle", který doplníte vhodným nábytkem.

OKAY Tip: Možná jste nevěděli, že správné umístění sedačky má vliv i na vaši psychiku. Více se dozvíte v našem článku.

Čím více, tím lépe

Není žádným tajemstvím, že rostliny navozují vnitřní klid, relax a harmonii. A nejen to, zútulní a osvěží interiér i pročistí vzduch. Kombinace nejrůznějších pokojových zelených rostlin je naprostý základ stylu. A čím více, tím lépe – kaktusy, fíkusy, monstera, plazivé pokojové rostliny nebo sukulenty a kapradiny. V domácnosti je můžete umístit úplně kamkoliv! Bylinky do kuchyně, květináče na parapetu jsou běžná klasika. Zkuste však experimentovat a odvázat se! Vytvořte květinová zákoutí, pořiďte si závěsné květináče na vysoké stropy, skříňky, stojany, využijte poličky i podlahu! To vytvoří tu pravou džungli! A nechte ji volně bujet.

Opravdovým hitem jsou v poslední době i obrazy nebo rovnou celé stěny vytvořené z živých rostlin, které vytváří zajímavý prvek interiéru.

Zelená deka Cindy

Svou domácí džungli můžete doplnit i vhodnou dekou či polštářem.

Dřevěný konferenční stolek Maude

Dřevěný konferenční stolek skvěle doplní interiér domácnosti.

  Inspirujte se přírodou

Pokud se rozhodnete vyladit bydlení do stylu ‚‚urban jungle“, nejvhodnější bude vše doplnit správným nábytkem. Vybírejte z tmavého dřeva, ideálně masivu. A proč? Protože krásně voní a do kontextu skvěle zapadne i originálním přírodním vzhledem. ‚‚Must-have“ jsou i tropické a zelené vzory potahu, polštářů a dalších textílii.

Vedle nešlápnete, ani pokud umístíte do interiéru výrobky z ratanu, nebo rozbijete zelenou oázu výraznou barvou. Růžové nebo červené mohou být přehozy, moderní záclony nebo rovnou celá sedačka či křeslo.  

Umírněná džungle

Pokud máte strach z přehnané barevnosti a přeplácanosti, můžete ubrat a vyzkoušet střídměji zařízený interiér. Výrazný prvek v tomto případě může být nábytek neutrálních barev, trochou zeleně v květináčích a minimum výraznějších dekorací, i třeba v zelné barvě. Trendy vypadají také tapety s lehce tropickým motivem či obrazy a fotografie. Vždyť je to vaše vysněné místo pro relax a odpočinek.

Křeslo a sedací souprava v zelené barvě

Sedací souprava v zelné barvě vás dostane blíže k přírodě.

Ve stylu se najde každý

Velkou výhodou je, že v tomto stylu se najde každý a každý si jej může vnést do domácnosti. Ať už máte supermoderní chytrou domácnost, jste vyznavači industriálního stylu či sbíráte starožitný nebo levný nábytek, rostliny si své místo najdou kdekoliv. Navíc se nejedná pouze o jednorázový trend, život s rostlinami je životní filozofie, která nám dělá dobře. Zeleň filtruje a zvlhčuje vzduch, působí antistresově a může i vylepšit akustiku prostoru či tlumit před hlukem. Tak si vytvořte malou oázu klidu, odpočinku a harmonie i u vás doma.

Prohlédněte si další nabídku nábytku

Matrace


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.