10 nejlepších aplikací pro rok 2022

Ať hodí kamenem ten, kdo nemá na svém smartphonu ani jednu aplikaci nebo hru. Nikdo takový být nemůže. Vždyť už od doby oblíbené arkádovky ‚‚hadíka“ na Nokii 3310, se hry těší velké uživatelské oblibě a zájem stále roste. Rok 2022 je v plném proudu, tak se můžeme s klidným svědomím podívat, které aplikace a hry jsou letos nejžádanější.

Muž držící telefon

Mobilní telefony se stali tím nejběžnějším pomocníkem v každodenním životě.

OKAY Tip: Zjistěte, jaké mobilní telefony jsou momentálně v akci.

1. Na ovoce

Už vás někdy popadla chuť na jablko, hrušku nebo pár čerstvých jahod? Tak přesně pro vás je aplikace Na Ovoce, která byť se přidala v roce 2022, těší se velké oblibě. Mapuje volně přístupná místa, kde si můžete zajít natrhat ovoce nebo bylinky. Dobrovolníci, kteří sbírají data pro tuto platformu, už 5 let neúnavně mapují ovocné sady v krajině či sady ve městech. Abyste však neměli špatný pocit, že si jen berete, můžete i dávat. ‚‚Ovocná mapa“ se totiž snaží přispívat k udržitelnosti ploch a zájmu o přírodu.  

Web, iOS, Android

Mobilní telefon Samsung Galaxy A52s

Užijte si dokonalou zábavu se stylovými a výkonými smartphony.

2. Úžasná místa

Za tímto projektem stála původně touha autorky, vytvořit stránku pro svou maminku, kde chtěla sdílet své tipy na výlety po České republice. Během covidu byla velká poptávka po pěkných místech a na facebookovou skupinu se začali houfně přidávat nový uživatelé. Nakonec z ní vznikla cestovatelská aplikace, s výběrem méně známých výletních cílů po celé ČR. Autorky aplikace neúnavně přidávají nová místa, za poslední rok jich ke stávajícím přibylo téměř 800. Nechte se inspirovat a vyrazte do přírody, za kulturou nebo gastroturistikou. Podtextem aplikace je podpora turismu a objevování nových, krásných míst. Tak hurá za dobrodružstvím!

Dostupné pro: iOS, Android

Aplikace Úžasná místa

Ten správný smartphone vám bude ideálním parťákem, ať už se vydáte kamkoliv.

3. Duolingo

V dnešním světě se bez znalosti aspoň jednoho cizího jazyka zkrátka neobejdete. Aplikace Duolingo nabízí nejjednodušší způsob jak se nejen naučit, ale i udržet aktivní cizí jazyk. Učení je navíc ve formě hry a soutěžení. V rychlých, krátkých lekcích jste odměňováni body, postupně odemykáte další úrovně a osvojujete si dovednosti. Velkým bonusem je, že se můžete učit kdekoliv. V čekárně u lékaře, při cestě autobusem, ve škole před testem či na nudné poradě si můžete klikat a lepšit se v angličtině, španělštině, francouzštině a dalších jazycích.

Dostupné pro: iOS, Android

4. Livesport

A je tady i něco pro sportovce. Ty ‚‚rekreační“ určitě. S aplikací Livesport už vám nejen že neuteče žádný gól, ale navíc si sami vyberete, jaký zápas nebo klání chcete vidět a být u něj ‚‚živě“. Notifikace vás pak sami upozorní na všechny důležité momenty a chvíle utkání. Navíc v tomto roce se aplikace značně aktualizovala a změnila podobu. Kromě loga se změnily i barvy, z důvodu budoucího rozvoje služby na přidávání dalších sportů.

Dostupné pro: iOS, Android

Sportovní aplikace Livesport

Díky nejmodernějším technologiím si můžete užít zábavu jako na stadionu kdekoliv.

5. Disney+

Více než jste si kdy uměli představit – to alespoň slibuje nová aplikace Disney+, která zdatně konkuruje platformě Netflix. Jedná se o streamovací službu, kde se můžete těšit na pořady z dílny Disney, Pixar, 20th Century Fox, National Geographic, apod. Hlavními lákadly pro fanoušky jsou však zejména dva nejslavnější filmové „vesmíry“, tedy Marvel Cinematic Universe a svět Star Wars. Ty nabízí Disney+ v nejširším možném menu - komplet filmy a původní seriály. V sekci seriálů najdou fanoušci řadu kultovních seriálů stanic Fox a ABC, například včetně kompletu Simpsonových. Potěšující na platformě Disney +, na rozdíl od ostatních videoték, je možnost sledovat jakýkoli obsah virtuálně společně s dalšími uživateli.

Dostupné pro: iOS, Android

6. Lightroom

Kdo by nechtěl mít dokonale upravené fotky, ať už jako památku na doma nebo jako virtuální příspěvek s mnoha lajky a sdíleními. Aplikace Lightroom pro mobily a tablety vám tohle může splnit. Nabízí jednoduché, ale výkonné řešení pro pořizování, úpravu a sdílení fotografií. Pokud by vám to bylo málo, můžete si aplikaci vylepšit prémiovými funkcemi, které vám snímky upraví nejen na mobilu, ale i na stolním počítači nebo webu.

Aplikace na úpravu fotek

Profesionálním fotografem můžete být se správným mobilním telefonem a aplikací.

7. Pokerstars

Kdo by neměl rád poker. Oblíbená karetní hra z USA se stále těší velké oblibě nejen ve fyzické, ale dnes už především ve virtuální podobě. Vášnivý hráči tak jistě ocení PokerStars, která je dostupná jak hra na iPhone, tak pro Android. Aplikace má několik možností nastavení, také je uživatelsky intuitivní a dostupná v několika jazycích. Tak nasaďte Pokerface a rozehrajte to!

Dostupné pro: iOS, Android

8. League of legends: Wild Rift

Po celé roky přemýšleli hráči, zda by League of Legends mohlo být úspěšnější, třeba jako mobilní hra. Nyní už to fanoušci této stálice mohou vyzkoušet. Shodují se vesměs na tom, že Wild Rift je zážitek totožný, jako s jednou z nejhranějších her na mobil všech dob. Určité změny však hráče čekají. Největším šokem bude to, že na mobilu nefungují vždy stejně jako v LOL Top lane a bot lane. Mění se také zisk zlaťáků či schopnosti šampionů. Nezbývá tedy než vyzkoušet a zhodnotit sám. Navíc, a to je velký bonus, patří mezi hry na mobil zdarma.

Dostupné pro: iOS, Android

Mobilní hra League of legends

Dnešní smartphony slibují dokonalé herní zážitky.

9. Call of duty

Kdo by neznal tuhle kultovní střílečku z roku 2003, která se odehrává za druhé světové války. Postupem času se začaly více prosazovat scenérie z období studené války či futuristických světů. Hra je pro smartphony nová a je jim tak ušita zcela na míru. Po každé bitvě můžete analyzovat svůj výkon, spojit se s ostatními hráči a přáteli napříč platformami a sledovat, kdy a kde hrají. Společně pak můžete sdílet výkony, úspěchy a porovnávat statistiky. Navíc můžete získat teplotní mapy či informační aktualizace od týmu Call of Duty, abyste si rozšířili své dovednosti a zůstali na pomyslném vrcholu.

10. Tik tok, Instagram, Facebook

Byť to není žádná novinka, zmínit je musíme. Sociální sítě totiž patří mezi nejvíce stahované mobilní aplikace na světě. Facebook, Instagram a ostatní válcuje zcela jasně síť TikTok, který je naprostý fenomén současnosti. Jen tak pro zajímavost si jej zatím stáhlo více než 3,5 miliardy uživatelů. Na druhém místě se však zaslouženě drží sociální síť Instagram a medailovou trojici uzavírá Facebook.

Dostupné pro: iOS, Android

Nejstahovanější aplikace na světě

Nejstahovanější aplikace pro mobil i tablet, které se už delší dobu drží na pomyslném výsluní.

Prohlédněte si další nabídku elektra

Prohlédněte si další nabídku elektra


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.