Nejlepší křesla a sedačky na podzimní lenošení

Podzimní sychravé počasí svádí k lenošení na pohodlné sedačce, pohovce nebo křesílku. Co také jiného, když venku prší a začíná být vlezlá zima! Není nic lepšího než si pozvat přátele k posezení, sami se natáhnout k četbě nebo si s rodinou udělat filmový den. Dopřát si odpočinek je důležitá a často opomíjená věc. Proto se s námi pojďte inspirovat, jak si můžete zalenošit na těch nejpohodlnějších sedačkách a křeslech.

Žena sedící na křesle

Vneste si do interiéru více barev - pro začátek může být výraznějším kouskem třeba křeslo.

OKAY Tip: Víte, jaké jsou ideální barvy do interiéru pro podzimní čas? Dozvíte se v našem článku.

Podzimní počasí svádí k lenošení

Otoman, lenoška nebo kanape. Výrazy, které spojuje stejný význam. Zkrátka místo, kde můžete lenošit, relaxovat, číst si knihu nebo spát. Stále mějte na paměti, že byste se měli na svém nábytku cítit především pohodlně. Uvařte si čaj, uvelebte se, či zabalte do deky a užijte si chvilku pro sebe.  

Lenoška Baia, pravá strana

Pohovka od slova ‚‚pohovět“ si, sedačka od slova sedět

Na novém nábytku byste se rozhodně neměli vrtět , vstávat s bolestí zad a rozlámaným tělem. Nutností i trendem jsou ergonomicky řešená křesla a sedací soupravy, které jsou vybaveny odlehčenou a zároveň zpevněnou konstrukcí, mají k dispozici pohyblivé opěrky nebo ohýbací polštáře. Nezapomeňte i na správnou výšku zádové opěrky a bočních područek.

Umístěte do interiéru praktický kus nábytku, který se zároveň stane jeho ozdobou.

OKAY Tip: Věděli jste, že správné umístětní sedací soupravy má vliv na vaši psychiku? Proč tomu tak je vám prozradíme v našem článku.

Křesla, sedačky na mnoho způsobů

Kromě toho že v křesle rádi sedíte, se vám občas podaří i usnout? Pak je pro vás ideální varianta křeslo typu ‚‚ušák“. Opět se totiž tento kousek vrátil do módy a je nerušivě komponován do interiéru moderních domácností.

Kde je naopak méně místa, hodí se spíše otočné či polohovací křeslo. K němu si zvolte pohodlnou opěrku nohou nebo stylový taburet, který kromě místa na nohy, přídavného sedátka pro návštěvy, nabídne i úložný prostor.

Pokud se chcete po obědě nebo jen tak natáhnout, volte lenošku. Do interiéru zapadne nejen díky stylovému, ale i prostorovému provedení. Poznávacím znakem je jedna područka a otevřený konec, přičemž sedací část bývá delší než opěrná. To je rozdíl proti gauči, který má dvě područky a oba konce jsou tedy uzavřené.

Rohová sedačka rozkládací Meli

Rozežeňte podzimní chmury

Kromě ergonomie myslete i na barevné promyšlení nábytku. Oblíbené pohovky a sedací soupravy jsou většinou neutrální, šedé, světlé, béžové a málokdy si někdo troufne na výraznější kousek.  Klasické barvy podzimu jsou žlutá, oranžová a hnědá. V letošním roce však vedle nešlápnete ani tmavě zelenou nebo vínovou. Každá barva má své unikum a dodá vám jinou energii v prostoru. Tak proč se trochu neodvázat? Pro začátek může být výraznější třeba solitérní kousek křesla nebo taburet. Pokud si zatím netroufáte, mohou pomoci prosvětlit místnost deky, přehozy nebo polštáře, které převléknete podle nálady.

Není snad jiná barva, která by vám dodala hřejivější pocit a navrátila vás okamžitě do teplých letních dnů.

Prohlédněte si další nabídku nábytku


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.