Funkčnost, jednoduchost a minimalismus

Snad každý z nás by se v dnešním hektickém a chaotickém světě rád uchýlil do jednoduše a prakticky zařízené domácnosti. Přijít si odpočinout do domova, kterému kraluje jednoduchost, praktičnost a funkčnost, je oáza klidu a balzám na pocuchané nervy. Minimalistický nábytek mohou být nejen postele a skříně, ale i sedací soupravy, stoly či další dřevěný nábytek.

Jídelní stůl Venry rozkládací

Jednoduchý dřevěný nábytek, který působí přirozeným a čistým dojmem.

OKAY Tip: Chybí vám pár drobností, aby byl váš domov dokonalý? Možná jsou to stylové doplňky, které vám představíme v našem článku.

Moderní, vzdušné a čisté

Jak by měl vypadat interiér v tomto stylu? Vzdušně, lehce a čistě. Neměly by se zkrátka objevovat rušivé elementy, které by vás vrhly zpátky do chaosu. Zbavte se zbytečných věcí, které nevyužijete. Uvidíte, že tato ‚‚očistná“ proměna bude působit pozitivně nejen na vaši psychiku. Váš domov bude působit příjemně a harmonicky.

Dřevěná postel Sven
Křeslo Hawai šedá

Minimalismus se vyznačuje i barevností - nekombinujte více než tři barvy.

Vytřiďte a vyhoďte nepotřebné věci

Staré noviny, rozbité a neopravitelné spotřebiče, či nenošené a roztrhané oblečení. To vše by vás mohlo rušit a odvádět vám pozornost. Je jasné, že u některých věcí se nedokážete rozhodnout. Na to existuje jednoduchá pomůcka, pokud jste danou věc nepoužili déle než rok, tak ji vyhoďte. Můžete však i v tomto bodě konat ekologicky, nepotřebné věci daruje nebo prodejte.

 

Charakteristika minimalistického stylu

  • Jednoduchost, vzdušnost, čistota.
  • Nábytek je kvalitní, funkční a stylový zároveň.
  • Doma máte jen minimum doplňků.
  • V barvách převládá šedá, bílá, krémová.
  • Nábytek má jednoduchý, geometrický tvar.
  • Důraz kladen na přírodní materiály (dřevo, sklo, len).

V jednoduchosti je krása

Kromě úklidu a uspořádání věcí, můžete svůj domov pozvednout i pomocí barev a světel. Byť stěny minimalistické domácnosti bývají v různých odstínech bílé a šedé, nechcete, aby působila neosobně, chladně a neútulně. Dejte přednost přírodním materiálům, jako je dřevo, sklo, kov a z látek len. Z barev volte neutrální – bílou, béžovou a další světlé odstíny. Nekombinujte více než tři barvy a vyvarujte se vícebarevným a vzorovaným kombinacím.

Pro moderní minimalismus je charakteristická také řada smart pomocníků – třeba zabudované osvětlení a další ‚‚vychytávky“, které vám kromě minimalismu v bydlení, vytvoří i minimum povinností.

Jaký nábytek zvolit?

Přestože je pro tento směr typické minimum nábytku a dekorací, neznamená to, že byste měli všechny doplňky vyházet. Mohou zůstat, ať jich však není přehršel a každý má svůj význam. Minimalismus dbá na maximální kvalitu materiálů, nábytek pak plní jak estetickou, tak funkční úlohu. Pořiďte si nábytek, který disponuje čistým designem bez výstředností a jednoduchým geometrickým tvarem. Investujte tedy do kvalitních kousků nábytku, které vyniknou – mějte kvalitní skříň, do které vše uklidíte, kvalitní dřevěnou postel či stůl, jenž bude působit čistě a uklizeně.

 

 

Prohlédněte si další nabídku nábytku


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.