Jak nabíjet telefon v létě

Léto je tady

Letní tropické měsíce jsou tady, koupání a letní grilování v plném proudu a u toho všeho nám stále věrně asistují naše mobilní zařízení. Jak o ně správně pečovat, jak je nabíjet a kde je bezpečné je nechat "odpočívat" při skotačení ve vodě? Na to všechno vám odpoví náš článek.

okayOKAY tip: Víte jaké mobilní telefony jsou momentálně v akci?

Nabíjení telefonu v horku

Každý z vás si jistě všiml, že mobilní telefon se při nabíjení přirozeně zahřívá sám. Proto je nasnadě k této nutnosti přistupovat zodpovědně a šetrně, aby nedošlo k přehřátí. Rozhodně byste tedy neměli své zařízení nabíjet na přímém slunečním svitu, kdy teplota mnohonásobně převyšuje tropickou třicítku.

Nabíjení telefonu v létě

Pokud vám na stůl doma nebo v kanceláří přímo svítí slunce, umístěte nabíječku jinam.

Nabíječka Baseus

Nabíječka Baseus Gan GANMI120WKBBKpro nabíjení tří zařízení současně

Nabíjení telefonu v autě

A kde rozhodně teplota přeskakuje uvěřitelné hodnoty, je v autech. Mějte na paměti, že telefony jsou povětšinou konstruovány pro fungování v rozmezí teplot 0 až 35 °C, cokoliv, co se tedy vymezuje těmto hranicím, může zařízení nenávratně poškodit. V létě, kdy v autě můžeme bez problému naměřit až 50°C, jistě uznáte, že se jedná o hazard. Telefon v autě nabíjejte pouze tehdy, pokud máte puštěnou klimatizaci a vůz máte zaparkovaný ve stínu, nikoliv na palubní desce, kde do něj ostře praží slunce.

 

Nabíjení telefonu v autě

Pokud si však vyberete telefon odolnější, jeho provozní teplota může mít rozsah větší (jako do plusových, tak minusových hodnot).

 

Extra odolný mobil

 

Extra odolný mobilní telefon Doogoo S88PRO128GBOG, který zvládne široké rozpětí teplot

Extra odolný mobil Doogee
Extra odolný mobilní telefon Doogee S88PRO128GBOG

Ve všech případech ale platí, že nejoptimálnější jsou pro dané zařízení střední hodnoty provozní teploty –  20 °C. 

Pozor na polštáře!

Častým nešvarem mnohých z nás bývá skrýt před sluncem telefon, tablet nebo bezdrátová sluchátka pod polštář či peřinu. Tady velký pozor! Ložní prádlo a různé deky totiž kumulují teplo a zařízení se díky tomu bude více zahřívat. Nastat může i vznícení baterie.

Nabíječka Connect IT

Nabíječka s USB-C portem pro rychlejší nabíjení od Connect IT CITPD18WWH

Jak poznám přehřátí?

To poznáte naštěstí velmi jednoduše. Mobilní zařízení je natolik chytré, že to ve většině případů pozná samo a na přehřátí upozorní pomocí notifikaci. U modelů, které tuto funkci nemají, lze přehřátí pozorovat náhlým ztmavnutím displeje i při maximálním jasu, rychlejší vybíjení baterie nebo sekání systému a k tomu teplé tělo telefonu. To je akorát čas na to, nechat mobil na chvíli odpočinout. To je i nejjednodušší cesta ke zchlazení.

Dlouhodobé teploty však mohou poškodit telefon i tak, že se nevyhnete návštěvě servisu. Řeč je například o poškození baterie. Při překročení obvyklých teplot, může baterie ztratit svou kapacitu nebo dokonce vzplanout. 

 

 Okay tipOKAY tip: Vyznáte se v mobilních telefonech Samsung Galaxy?

 

 

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.