Vyznáte se v mobilních telefonech Samsung Galaxy? S20 nebo S10, který bude ten pravý?

Samsungův průvodce po mobilech Galaxy

Přemýšlíte o nákupu nového telefonu Samsung, ale nevíte, který bude ten pravý? Zcela pochopitelná obava, vzhledem k tomu, že Samsung aktuálně patří mezi světově nejoblíbenější výrobce mobilních telefonů a v jeho široké nabídce se dá lehce ztratit. Proto jsme přispěchali s našim článkem, který vás z bezradné situace vyvede. Zjistíte, zda bude ideální volbou prémiový model z řady Galaxy Z, vlajková loď Galaxy S nebo naopak některý z telefonů z řad Galaxy A či Galaxy M, se skvělým poměrem ceny a výkonu. Pojďme si tedy představit jednotlivé členy posádky.

Samsung Galaxy A – Kvalitní výbava a lákavá cena

Řada chytrých telefonů Samsung Galaxy A je vytvořena pro uživatele, kteří od svého chytrého telefonu vyžadují kvalitní výbavu za rozumnou cenu. Tato řada nabízí kvalitní fotoaparáty, působivý displej a spolehlivou výdrž. Trojkombo, z kterého si jistě vybere každý.

Nejdostupnějším telefonem této řady je Galaxy A32, který bez ohledu na svoji cenu, zkrátka nadchne. Nadupané výbavě vévodí čtyři zadní fotoaparáty, velký 6,5“ Infinity-V displej nebo špičková výdrž zásluhou 5000mAh baterie. V současnosti je navíc k dostání i verze 5G, která vám zpřístupní cestu k superrychlému stahování a streamování v nejrychlejší mobilní síti.

Ještě o něco kvalitnější výbavu přináší řada s názvem Galaxy A52s, která je nástupcem modelu Galaxy A52 a zaujme nejen milovníky filmů, kteří ocení její 6,5“ Super AMOLED displej se 120 Hz obnovovací frekvencí, sestavu čtyř zadních fotoaparátů s hlavní 64Mpx kamerou s optickou stabilizací obrazu, 25W rychlonabíjení a u některých modelů taktéž 5G připojení. Výbava má tedy opravdu, co nabídnout.

Mobilní telefon Samsung Galaxy A52s
    Mobilní telefony Samsung Galaxy A52s

      Nejvyšší model s názvem Galaxy A72, bude jistě to pravé pro fanoušky sociálních sítí.  Kromě pořizování špičkových snímků s čtyřnásobnou fotosoustavou s 64Mpx kamerou s optickou stabilizací a trojnásobným optickým zoomem, si mohou užít i vizuální zážitky na obřím 6,7“ Super AMOLED displeji a bavit se díky 5000mAh baterii s 25W rychlonabíjením klidně celý den na jedno nabití. A každý, kdo se tomuto novému „sportu“ na sociálních sítích věnuje, jistě tuší, že pořizování snímků, streamování a točení videa, je velký žrout baterie.

      Samsung Galaxy M – Skvělý poměr cena/výkon i dlouhá výdrž

      Pokud si říkáte, že kvalitní výbava telefonu je sice fajn, ovšem nezanedbatelná je i cena, chybovat nebudete ani při pořízením některého z modelů řady Galaxy M. Pro všechny modely z této řady je charakteristická dlouhá výdrž, díky použití baterie o kapacitě nejméně 5000 mAh. Takže takový extrém do extrému, na pobyty ve stanu nebo chatě, kde není elektřina, zní jako rajská hudba.

      Jedním z nejzajímavějších smartphonů střední cenové třídy, který bychom si rozhodně měli představit je Galaxy M12. Zaujme čtyřmi fotoaparáty s hlavní 48Mpx kamerou, výkonným procesorem Exynos 850 nebo 6,5“ displejem pouze s HD+ rozlišením, ale zato s 90Hz obnovovací frekvencí pro dokonale plynulý obraz. Nejlepší výbavu nabízí v této řadě Galaxy M52 5G s krásným 6,7“ 120Hz Super AMOLED displejem, špičkovým výkonem zásluhou procesoru Snapdragon 778G a podporou 5G připojení. Takže i touto řadou chybu neuděláte.

      Samsung Galaxy S – Vlajková loď pro náročné uživatele

      Pokud patříte mezi náročné uživatele, kteří očekávají maximální výkon, nedělají kompromisy ve výkonu ani výbavě, bude pro vás ideální vlajková loď s názvem Galaxy S21. A to je opravdová raketa. U modelů řady Galaxy S posouvá Samsung každoročně laťku výbavy o kus výše, a zatím i poslední přírůstky do této rodiny s názvem Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G a Galaxy S21 Ultra 5G, představují současnou technologickou špičku nejen mezi telefony tohoto výrobce, ale i na poli prostoru dalších tvůrců.

       

      Mobilní telefon Samsung Galaxy S21 Ultra

      Už základní model z této řady Galaxy S21 5G, přináší fantastickou výbavu v podobě superplynulého 6,2“ Dynamic AMOLED displeje se 120 Hz, výkonný procesor Exynos 2100 nebo baterie s bleskovým 25W rychlonabíjením. Pokud rádi sledujete filmy a videa, vyplatí se sáhnout po modelu Galaxy S21+ 5G s ještě větším displejem i baterií. A kapesní kino máte vždy po ruce.

      Nejvyšším této řady je model s honosným názvem Galaxy S21 Ultra 5G. Poháněn je dosud nejrychlejším čipem v modelech Galaxy, nabízí obří 6,8“ Dynamic AMOLED displej se 120 Hz pro filmové zážitky téměř jako v kině, který je chráněn nejtvrdším sklem Gorilla Glass Victus. Už podle názvu s jistotou odhadneme vysoce odolný materiál, nejen proti poškrábání, ale současně i proti pádům. A s jistotou lze tvrdit, že každý z nás alespoň jednou zaplakal nad upuštěním telefonu na chodník. Tento model vám taktéž umožní pořizovat profesionální snímky čtyřmi fotoaparáty s hlavním 108Mpx objektivem. Všechny modely pak spojuje nahrávání videí v úctyhodném 8K rozlišení.

       

      V roce 2022 se navíc očekává představení nových top modelů s názvy Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ a Galaxy S22 Ultra, jejichž specifikace jsou zatím zahaleny tajemstvím. Můžeme se tedy ve svých představách těšit a fantazírovat. Nicméně se zřejmě dočkáme vylepšeného displeje, rychlejšího procesoru nebo podpory pera S Pen u modelu S22 Ultra.

      Samsung Galaxy Note – Stylově i ve velkých rozměrech

      Pracujete jako manažer, přebíháte mezi poradami, potřebujete si dělat zápisky, rychle vše vyřizovat a přitom mít vše kompaktně po ruce? Nebo je vám tohle na míle vzdálené, máte spíše kreativní duši, chuť tvořit a nekonečnou inspiraci, kterou je potřeba zachytit v podobě rychlého výkresu? Řada Galaxy Note 20 byla stvořena právě pro náročné uživatele, kteří si chtějí usnadnit každodenní aktivity. Bez rozmýšlení sáhnou po mobilním telefonu s obřím Super AMOLED displejem a digitálním perem S Pen, který umožní nechat notebook nebo poznámkový blok v batohu. A to je velká úleva.

      Smartphony Galaxy Note 20 i Galaxy Note 20 Ultra kromě již zmíněného, přináší opravdu luxusní výbavu pro náročné uživatele v podobě výkonného procesoru Exynos 990, excelentní sestavou fotoaparátů nebo bezdrátovým řešením Samsung DeX přímo v telefonu. Ten je ideální například pro prezentace. Jak už ale Samsung oznámil, s rozšířením řady Galaxy Note nepočítá a nahradit by ji měl očekávaný model Galaxy S22 Ultra s integrovaným perem S Pen.

      Samsung Galaxy S22 Ultra s integrovaným perem S Pen

      Samsung Galaxy Z - Ohebný telefon pro milovníky technologií

      Pomalu se blížíme do finále. Pokud patříte mezi skutečné příznivce moderních technologií, pak vám jistě neunikl unikátní ohebný telefon od Samsungu s názvem Galaxy Z. Což je opravdový špek pro fajnšmekry. Jedná se o dva modely v podobě Galaxy Z Flip, který připomíná klasické véčka, ale nabízí ohebný 6,7“ Dynamic AMOLED displej s frekvencí 120 Hz, malý vnější displej pro notifikace nebo výkonný procesor Snapdragon 888 ukrytý v kompaktním provedení.

      Prémiovým modelem je Samsung Galaxy Z Fold, který nabízí ty nejpokročilejší technologie v elegantním provedení s rozsáhlým ohebným 7,6“ 120Hz AMOLED displejem, super rychlým 5G připojením, pěti fotoaparáty, podporou pera S Pen a prvotřídním výkonem procesoru Snapdragon 888.

      Moje prodejna

      ${favoriteStore.title}

      ${favoriteStore.address}

      ${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

      Telefon: ${favoriteStore.phone}

      E-mail: ${favoriteStore.email}

      oblíbená prodejna (změnit)

      zboží na prodejně zobrazit na mapě

      Nepodporovaný prohlížeč

      Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

      Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

      Podporované prohlížeče jsou:

      Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.