Android TV umírá, ať žije Google TV

Něco končí a něco začíná

Operační systém Android TV, který využívá řada chytrých televizí se dočkal svého výkonnějšího nástupce. Dámy a pánové, přivítejme Google TV. Co znamená, že je výkonnější? Přináší například celou řadu změn. Je modernější, přehlednější  a vybavenější. Zatímco minulý rok systému Google TV holdovaly jen některé televize, letos už by jej měly uvést všechny značky, které dříve byly v týmu Android TV. 

okayOKAY tip: Víte jaké televize jsou aktuálně v akci?

Co je Google TV?

Úplně jednoduše, Google TV je platforma od společnosti Google, která je rovněž novým operačním systémem pro chytré televize, nahrazující starší systém Android TV. Ve srovnání s ním přináší mnohé vylepšení - ku příkladu uživatelské prostředí, jež bylo často považováno za slabé místo Android TV.

 



Televize, která přesahuje TV

Z technického  hlediska k významným změnám nedošlo, jedná se vlastně o novější a ‚‚upgradovanější" verzi  Android TV. Google TV tedy umožňuje instalaci všech aplikací pro Android TV. Bohužel však pro majitele starších Android zařízení to neznamená, že mohou získat plnohodnotnou Google TV prostou aktualizací. 

Objevte kouzlo Chromecast 

Tip, jak si přijít na své však máme. Google TV totiž můžete mít i v případě, že máte doma starší televizi. Tím kouzlem je nový Chromecast with Google TV. Malé zařízení, které jednoduše připojíte k televizi pomocí HDMI, a jako mávnutím kouzelného proutku máte plnohodnotnou Google TV k dispozici.

 

Televize TCL
Smart televize TCL 55P638

Jaký je tedy rozdíl?

Rozdíl si všimnete na první pohled. Jak již bylo zmíněno výše, velký posun se udělal v uživatelském rozhraní. Vše se stalo přehlednější díky systému záložek, které najdete v horní části hlavní obrazovky. Speciálně pro vás bude záložka ‚‚For you". Filmy a pořady jsou seskupeny způsobem, který odráží vaše zájmy.  Rychle se tak dostanete k požadovanému obsahu.  Skvělé na tom je, že nemusíte procházet jednotlivé aplikace streamovacích služeb, obsah totiž uvidíte přímo v prostředí Google TV. 

Google TV for you


A co děti? Mají si kde hrát?

Myšleno bylo i na děti se speciální záložkou ‚‚Kids profile". V rámci něj pomáhá Google TV vést děti k obsahu vhodnému pro jejich věk v prostoru, který je jim vlastní. Rodiče také mohou používat aplikaci ‚‚Family Link", díky které mohou blokovat nevhodný obsah, filmy a pořady pro děti,  přímo ze svého telefonu. Zároveň svým ratolestem můžete omezit dobu sledování či nastavit čas spánku. 

 

Google pro děti

Další novinky Google TV

Na co se ještě můžete těšit s novou érou Google TV? 

1. Mobilní aplikace

Mobilní aplikace Google TV se stejným názvem jako operační systém, umožňuje ovládat televizipřímo z telefonu. Pohodlně si tak můžete procházet,  případně si ho uložit pro pozdější přehrání. To stejné platí i pro filmy. Pokud vás nějaký zaujme, pošlete jej do ‚‚watchlistu" přímo z internetového vyhledávače Google. Jak jednoduché!

2. Uživatelské účty 

Jediné co snad bude potřeba, je uživatelský účet. Což je opravdu to nejmenší. Na televizisi jich můžete vytvořit hned několik a každý může dostávat vlastní doporučení. A co je opravdová výhra, bude mít vlastní oddělenou paměť pro rozkoukané pořady. Každý si tak může sledovat, na co má chuť, seriál, reality show nebo fotbalový zápas bez obav, že z konfliktu v domácnosti, kvůli přetočení obsahu.

 Zkrátka, proč si vše kolem sebe neudělat jednodušší. Sdílejte a streamujte své zážitky přímo z mobilu, sledujte oblíbené pořady a filmy, buďte součástí aktuálního dění a to vše v pohodlí vašeho domova s novou Google TV.

 

OkayTipOKAY tip! Už jste si prohlédli Top 5 nejprodávanějších televizí pro tento rok?

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.