Chesterfield - nábytek s tradicí

Luxusní vzhled a pohodlí. Tak by se dal charakterizovat nábytek značky Chesterfield, který je svým stylem naprosto nezaměnitelný. Patří k předním značkám, díky svému typickému vzhledu, který mají na svědomí prvotřídní materiály, vzory a tvar. Nábytek je ručně vyráběn v Anglii a v Evropě. Tento neotřelý styl, jenž si můžete díky široké nabídce OKAY dopřát, si blíže představíme v tomto článku.

Ikonický styl Chesterfield

V OKAY můžete volit ze široké nabídky sedacích souprav i různých barevných provedení.

OKAY Tip: Věděli jste, že správné umístění sedací soupravy má vliv na vaši psychiku? Více se dozvíte v našem článku.

Co je pohovka Chesterfield

Pohovky a sedací soupravy Chesterfield, jsou jedním z nejznámějších designů sedaček na světě. Vyznačují se typickým vzorem a tvarem i velkými válcovými područkami, které jsou ve stejné výšce jako opěradlo. Tradiční barva a materiál je tmavá kůže, kombinovaná s hluboko vsazeným knoflíkovým vyšíváním. Právě díky knoflíkům se podařilo nábytku dodat více robustnosti, majestátnosti a stability.

Křeslo Viston zelená

Pohovka Chesterfield je jedním z nejznámějších kusů nábytku na světě.

Historický původ a tradice se nezapře

Možná vás překvapí, že počátky tohoto nábytku, sahají až do poloviny 17. století, kdy si lord Philip Stanhope hrabě z Chesterfieldu, objednal kus nábytku, z něhož se vyvinula obdivovaná ikona Chesterfield, jak ji známe dnes. Chtěl totiž výraznou koženou pohovku s nízkým sedákem a vysokým opěradlem, aby se jeho pánům pohodlně sedělo a nemačkaly se jim obleky. A tak vznikl nezaměnitelný design Chesterfield. Popularita však rostla i během 19. století a přetrvala prakticky do dnes.

Anglický styl i u vás doma

Když se rozhodnete pro nábytek ve stylu Chesterfield, hledáte zkrátka autentický a specifický doplněk obývacího pokoje nebo vstupní haly. Je natolik majestátní, že jej není nutné doplňovat okázalou výzdobou, možná právě naopak. Doplňte svou pohovku jednoduchým konferenčním stolkem, vintage skříňkou či truhlou. Kombinujte i s čistě bílým, krémovým nebo dřevěným nábytkem. Nebojte se ani výraznějších doplňků, které až přehnanou eleganci naruší tak akorát. Ideální je například pestrý boho styl, či pastelové doplňky.

Moderní pohovka Chesterfield

Pohovky Chesterfield jsou skutečnou ikonou nábytku a dodnes se těší velké oblibě. A hlavní prim hraje, kromě vzhledu, i luxusní pohodlí. Vždyť už Sigmund Freud věděl, že lidé mluví otevřeněji, když mají pohodlí. Proto vás asi nepřekvapí, že při léčbě svých pacientů měl v ordinaci vždy ikonickou pohovku Chesterfield. V OKAY si vyberete od tradičních hlubokých Chesterfieldů až po modernější látkové styly – pohovky a křesla, které vám do domácnosti či kanceláře vnesou neotřelý a nadčasový styl.

Prohlédněte si další nabídku elektra

Prohlédněte si další nabídku elektra


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.