Buďte profesionálem ve vaší kuchyni s 9 správnými pomocníky

Abyste byli skutečným pánem vaší kuchyně, nestačí mít už pouze základní vybavení. Kromě trouby, lednice a varné desky či digestoře, je potřeba myslet i na doplňky. Ty vám totiž obyčejné vaření posunou na pomyslnou špici kulinářského umu. Pojďte si vybrat ty správné pomocníky do kuchyně v našem OKAY článku.

Rodina, která vaří v kuchyni

Se správnými spotřebiči bude radost vařit!

OKAY Tip: Víte, jací jsou pro tento rok nejprodávanější kuchyňští roboti? Dozvíte se v našem článku.

Propadněte kouzlu smoothie makeru

Husté ovocné či zeleninové koktejly jsou doslova hitem posledních let. Smoothie makery a jejich produkty vás nadchnou! Tešit vás bude velmi snadná příprava šťáv, výborná chuť a neuvěřitelné množství výběru, z čeho je můžete vyrobit. Hravě tak zpracujete potraviny, které byste dříve konzumovali pouze s obtížemi, nebo si v mžiku připravíte lahodnou svačinku z právě utrženého úlovku ze zahrádky. Tak co, už máte svůj smoothie maker?

Stolní mixér Concept

Smoothie maker je hitem každé moderní domácnosti.

Kuchyňští roboti jsou nová pravá ruka

Kuchyňští roboti jsou multifunkční pomocníci a doslova pravé ruky každého kuchařského mistra. Nejen že usnadňují vaření a pečení, využijete je i na přípravu studených jídel, nápojů a koktejlů. Pokud si vybíráte kuchyňský robot, měli byste vědět, jaké vybavení jednotlivé modely nabízí. Jednodušší kuchyňský robot je vybaven především velkou mísou a nástavci pro míchání a hnětení. Lépe vybavený robot je doplněn o množství různých nástavců a funkcí. Kvalitní kuchyňský robot vám pomůže s mixováním, krájením, sekáním, strouháním, šleháním. Často jsou obohaceny o mlýnek na maso a odšťavňovač.

Kávovar pro ještě lahodnější kávu

Bez svého šálku kávy si mnozí z nás neumí představit nejen ráno, ale ani zbytek dne. Proto je kávovar, po ránu rozhodně nejlepší přítel. Kávovar můžete vybírat ze široké nabídky, která bez pochyby uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Automatické, pákové i kapslové typy zvládají espresso i cappuccino a poradí si jak s malými, tak velkými hrníčky. Kávovary si můžete navíc ještě vylepšit specializovanými přístroji. Ty zaručí, že vaše káva bude ještě lahodnější a pressovač bude dlouho sloužit.

Plnoautomatický kávovar De'Longhi Dinamica Plus

S novým kávovarem si skvělou kávu můžete vychutnat kdykoliv chcete.

Multifunkční hrnec, který si zamilujete

Někdy také ‚‚Multicooker“ či chytrý hrnec, je budoucnost ve vaření. Tato nová generace chytrých hrnců se při vaření postará úplně o všechno. Kromě pomalého vaření můžeme ve spotřebiči opékat, fritovat, vařit na páře a zavařovat. Pokud pak vaříte rýži či kaši, hrnec sám pozná, kdy je pokrm hotov a sám se také vypne. Díky automaticky nastavitelným parametrům vaření si vychutnáte dokonalé výsledky v přípravě jídla. Multifunkční hrnec má na výběr vždy z několika režimů vaření, díky nimž si každý den snadno připravíte své oblíbené jídlo.

Odšťavňovač pro šťavnatou šťávu

Už se vám sbíhají sliny, když se řekne odšťavňovač? Není se čemu divit! Oranžový ovocný fresh s citronem je to nejlepší co si dát ke snídani, po náročnější noci nebo jen tak na chuť k televizi. Odšťavňovač je ideální nástroj pro přípravu čerstvé a kvalitní šťávy z různých druhů ovoce i zeleniny. Vybírat můžete z několika druhů – klasický ruční pro citrusy, odstředivý, který rotuje plody pomocí rotujících nožů nebo šnekový, který k lisování využívá tzv. šneka.

Odšťavňovač Concept

Ranní fresh z odšťavňovače se stane vaší novou závislostí.

Fritéza, s kterou zabodujete

Pochutnejte si na šťavnatých steacích s křupavými hranolky nebo na filetech z oblíbené ryby s dokonale orestovanou zeleninou. Vše chutně, zdravě a hlavně u vás doma. Fritéza, lidově ‚‚friťák“ umožňuje kromě smažení i ohřev a horkovzdušné pečení. Z fritovacího hrnce je vše rychle a rovnoměrné osmažené oproti například klasické pánvi. Dobrou zprávou je i to, že se už nemusíte bát škodlivin z přepáleného tuku.

Sendvičovač pro ještě lepší svačiny

Nejen ve světě, ale i u nás získali tradiční sendviče značnou oblibu. Nejčastější variantu zapékání obloženého pečiva je možné u pokročilejších modelů sendvičovačů rozšířit také o opékání masa nebo výrobu vaflí. Tomu jsou samozřejmě uzpůsobeny sady pečících desek, která je základem spotřebiče. Pomyslnou třešinkou na dortu sendvičovačů je design. Vybírat můžete z různých barev, provedení, i sladit spotřebič se zbytkem kuchyně, nebo využít zajímavé designové provedení.

Sušička potravin, opravdový šlágr v domácnosti

Jestli je něco v kuchyni ‚‚šlágr“, je to dozajista sušička potravin. A sušit můžete úplně všechno! Ovoce, houby, bylinky. Myslete na to, co a v jakém množství budete sušit. Kapacita se uvádí v počtu sušicích plat nebo sít. Nejčastěji se můžeme setkat se sušičkami s 5 platy, což je rozumný počet pro běžné domácí sušení. Pokud patříte mezi vášnivé zahrádkáře nebo houbaře, pak zvolte model s větším počtem plat. Dělí se také na dvě kategorie - kulaté a hranaté. Rozdíl mezi nimi je především ve skladnosti a možnosti pokrytí jednotlivých sít. Mnohem důležitější než tvar sušičky je ale umístění jejího motoru, který může být dole, nahoře nebo na boku.

Zmrzlinovač, který jste si vždycky přáli

Co vás v létě osvěží a v zimě příjemně potěší? Rozhodně domácí zmrzlinovač! Kdo by si nechtěl vyrábět tuto oblíbenou delikatesu u sebe doma. A to se rozhodně vyplatí, zmrzlinu si připravíte kdykoliv dostanete chuťa hlavně budete mít kontrolu nad jejím složením. Kromě zmrzliny, můžete spotřebič využít i na přípravu jogurtu nebo sorbetu. Zpravidla se zmrzlinovače dělí na dva typy – bez kompresoru, který je vhodný spíše do rodin pro občasnou přípravu zmrzliny a s kompresorem, který je spíše pro profesionální nebo zkrátka častější užívání.

Zmrzlinovač Ariete

Kdo by si nepřál i v dospělosti mít doma svůj vlastní zmrzlinovač!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Prohlédněte si další nabídku elektra


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.