Zajistěte si jednoduše dokonale čistý vzduch

Špatný stav ovzduší často trápí především obyvatele velkých měst, kde se na něm negativně podepisuje především špatně zvládnutá dopravní situace. Nemenší vliv na naše zdraví má ovšem i kvalita vzduchu, který dýcháme doma, v našich bytech. Prach, alergeny, ale i škodlivé chemické sloučeniny – to vše se v domácnostech neviditelně rozpíná a škodí zdraví. Řešení je ovšem snadnější, než by se mohlo zdát.
 
Pravidelné a důsledné větrání je sice základní, často však ne dostačující metodou, jak osvěžit vzduch v místnosti. Mnohem účinnější jsou čističky vzduchu – specializované přístroje, které kromě základní filtrace prachu, větších částic a pachů umí odfiltrovat také většinu alergenů a škodlivé chemické sloučeniny.
 
 
Čistička vzduchu značky Rowenta

Chraňte se před karcinogenním formaldehydem

Nejběžnější chemickou látkou, která se běžně vyskytuje v interiérech, je formaldehyd. V bytech se uvolňuje například z některých podlah, nábytku nebo různých dekoračních předmětů včetně vonných svíček, o cigaretovém kouři ani nemluvě. O nebezpečném vlivu formaldehydu svědčí i fakt, že je Světovou zdravotnickou organizací klasifikován jako lidský karcinogen! Kvalitní čističky vzduchu umí tuto látku nejen zachytit, ale i bezpečně rozložit tak, aby nedocházelo k jejímu uvolňování zpět do ovzduší.
 
Svou nezpochybnitelnou roli zastanou čističky vzduchu i v boji proti alergenům. Při výběru čističky je však třeba zjistit její účinnost při filtraci alergenů a zároveň, na jakých alergenech byla tato účinnost testována. Různé druhy pylů se totiž odfiltrují snadněji než například mnohem agresivnější kočičí alergeny. Řešením může být taky antibakteriální matrace.
 
Čistička vzduchu značky Rowenta

Čistička vzduchu Rowenta Intense Pure Air XL PU6020F1

Čtyři stupně dokonalých čističek vzduchu Rowenta

Přístroji, které si umí poradit jak s nejrůznějšími alergeny, tak s nebezpečným formaldehydem, jsou čističky vzduchu Rowenta. Pro svou činnost využívají čtyři úrovně filtrace, kterými chrání naše domácnosti od znečišťujících látek i těch nejmenších škodlivých částic:
1.vstupní filtr větších částic (prach, chlupy apod.)
2.aktivní uhlíkový filtr zachytává pachy, plyn a těkavé organické sloučeniny
3.HEPA filtr zachytí až 99,99 % nejjemnějších částic (plísně, roztoče, jemné částice, bakterie, viry apod.)
4.patentovaný NanoCaptur filtr permanentně rozkládá formaldehyd
 
Průřez filtračním systémem Rowenty

Průřez filtračním systémem čističky Rowenta Intense Pure Air 

Vybírejte podle velikosti místnosti

Neméně důležitým parametrem, který musíme brát při výběru každé čističky vzduchu v potaz, je velikost místnosti, v níž bude čistička fungovat. Například Rowenta Intense Pure Air XL (PU6020) dokáže zajistit čistý vzduch až v místnosti o podlahové ploše na 80 m²! Vysokého výkonu dosahuje při udržení velmi tichého chodu – v maximálním zatížení je hlučnost 52 dB(A), při minimálním nastavení, vhodným například na noc, nepřesahuje 28 dB(A) a tak ani při soustavné činnosti nebude rušit.
 
Stejných hlukových parametrů dosahuje i čistička Rowenta Intense Pure Air (PU4020) určená pro místnosti s půdorysnou plochou do 35 m². I ona samozřejmě s automatickým nastavením odfiltruje až 99,99 % znečištění vzduchu v interiéru a dokáže tak tiše a důsledně chránit naše zdraví.
 

 
 
Pro zdraví naše a zdraví členů naší domácnosti není investice do kvalitního přístroje zbytečná. Tím spíše, že čističky vzduchu Rowenta spadají do programu Opravitelnosti výrobků po dobu 10 let, který je zárukou toho, že mohou sloužit po velmi dlouhou dobu.
 

Věříme, že článek byl pro vás užitečný. Prohlédněte si i další články o elektru v naší rubrice.

LCH30082019

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.