Samsung slaví 50 let inovací

Společnost Samsung Electronics je v současnosti nejčastěji vnímána jako leader v oblasti chytrých telefonů. Její záběr je ovšem mnohem širší – zasahuje do oblasti televizorů, praček, ledniček, vysavačů, televizorů, monitorů atd. V tomto roce slaví Samsung 50. výročí svého založení, což je příležitostí nejen pro speciální 50denní nabídku, ale také pro malou bilanci.

Krátce po uvedení svého prvního produktu, černobílé televize v roce 1969, zaujal Samsung Electronic na korejském trhu pozici významného výrobce. Už v roce 1972 začal exportovat do Panamy, o dva roky později zahájil výrobu praček a chladniček. V roce 1976 dosáhl Samsung milníku 1 milionu vyrobených televizorů a už v roce následujícím spustil výrobu a export televizorů barevných. Koncem 70. let zahájil sériovou výrobu mikrovlnných trub, dokončil vývoj prvních videorekordérů VHS a v roce 1980 také odstartoval výrobu prvních klimatizací.

80. léta znamenala v historii Samsung Electronics období dalšího růstu a inovací. V roce 1983 společnost zahájila výrobu osobních počítačů, o rok později začala exportovat své videorekordéry do USA a v roce 1989 se mohla pochlubit více než 20 miliony barevných televizorů dodaných na světový trh. Už v roce 1991 dokončil Samsung vývoj mobilního telefonu.

Kvalita především

V polovině 90. let 20. století se společnost Samsung Electronics rozhodla uvádět výrobky světové třídy a zajistit naprostou spokojenost zákazníků v rámci vize „kvalita především“. V tomto období se mnoho výrobků Samsungu zařadilo mezi nejlepší na světovém trhu. Společnost současně naplňuje i své sociální závazky, ať už se jedná o společenský blahobyt, ochranu životního prostředí, kulturní akce nebo sport.

Samsung Electronics se soustředil na vývoj a výrobu pamětí RAM, LCD monitorů a plochých televizorů. Ještě před koncem milénia byl dokončen vývoj prvního 3D TFT LCD monitoru a také bezdrátového internetového telefonu, který dal vzniknout kategorii smartphonů. Rok 1999 znamenal rovněž uvedení světově prvního mobilního telefonu s přehrávačem MP3.

Nové milénium

Digitální věk nového tisíciletí přinesl do globálního obchodu revoluční změny a příležitosti, na které společnost Samsung Electronics odpověděla pokročilými technologiemi a novými inovacemi. Už v roce 2002 se stala celosvětovou jedničkou v oblasti pamětí NAND flash a dvojkou v oblasti polovodičů. Představen byl legendární mobilní telefon SGH-T100, kterého se během jednoho roku prodalo více než 10 milionů kusů.

V roce 2010 zaujal Samsung 1. místo v objemu prodeje mezi globálními společnostmi vyrábějícími spotřební elektroniku. V témže roce také uvedl řadu inteligentních telefonů Galaxy s operačním systémem Android.

Samsung Electronics se opakovaně objevuje v žebříčcích nejúspěšnějších světových společností, drží si svou pozici světové jedničky v oblasti TV a pravidelně uvádí na trh technologické novinky. V roce 2018 tak například představil televizor QLED 8K nebo jako první na světě vytvořil infrastrukturu pro komerční využití 5G sítí. To už je žhavá současnost.

50 dnů skvělých nabídek

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.