Zajistěte si zdravé vlasy výběrem správného fénu, kulmy a žehličky

Zdravé a krásné vlasy jsou ozdobou každé ženy. Základní péčí o vlasy je používání kvalitní vlasové kosmetiky a dobrý výběr kvalitního fénu, kulmy a žehličky na vlasy. Pokud vám jde o opravdu zdravé vlasy, nejen o pocit zdravých vlasů, věnujte pár minut následujícím řádkům.
Tak především: používejte takové vlasové přípravky, které neobsahují žádné silikony ani parabeny. Ačkoli vlasy po použití kosmetiky s obsahem silikonů vypadají díky získanému lesku zdravě, opak je pravdou.
Silikony jsou totiž ve vodě nerozpustné, tudíž ulpí na jednotlivých pramenech. Vytvoří se tak vrstva, kterou voda nesmyje, a která se s každým dalším mytím obnovuje. Vlasy tak sice vypadají zdravě, bohužel kvůli nepropustné vrstvě se k nim nedostanou vyživující látky a vlas časem úplně vyschne a zlomí se.
Správná péče o vlasy
Po každém mytí použijte hydratační bezoplachový balzám a jednou za čas vlasům dopřejte masku na vlasy. Tu nanesete po celé délce vlasů, nicméně primárně na konečky, které jsou nejvíce namáhané a nejméně vyživované.

A co vlasové fény?

Po celém mycím procesu je vhodné vlasy vysušit fénem na vlasy. Těch existuje celá řada, fén můžete vybírat například podle počtu rychlostí nebo teplot – zvlášť možnost nastavení foukání studeného vzduchu je velmi populární, protože vlažný vzduch, na rozdíl od vzduchu horkého, vlasy tolik neničí.
Péče o vlasy
Mezi další, relativně nadstandardní, vlastnosti se jistě řadí fény s ionizací. Díky ionizaci se sníží vznik statické elektřiny, vlasy jsou tak poddajné, hladké a lesklé.
Pro získání přirozeného objemu vlasů využijte difuzérovou koncovku, pro rychlé vysoušení skvěle poslouží nástavec koncentrátoru.
Podle požadovaných vlastností se pak odvíjí i výsledná cena. Fén pořídíte již od pár set korun, částka se však může vyšplhat i na několik tisíc korun.

Nebojte se kulmy

Pro neodolatelné a romantické lokny sáhněte po vysušení vlasů po kulmě. Kulem je hned několik variant – horkovzdušná, automatická, kónická nebo například klešťová. Každý typ je specifický svým jedinečným použitím.
Horkovzdušné kulmy fungují, jak je již z názvu patrné, na principu horkého vzduchu, který vlasy fixuje. Hlavice mohou být vyrobeny například z turmalínu, jenž vlasy tolik nepoškozuje, nebo keramiky či kovu.
Péče o vlasy
Kónické a klešťové kulmy mohou mít hlavice, kromě již zmíněných materiálů, vyrobené i z titanu. Rozdíl mezi nimi spočívá v použití. U kónických kulem je vhodné použít tepluvzdornou rukavici, aby nedošlo k popálení pokožky rukou, protože vlasy je nutné přidržet v požadovaném tvaru přímo u hlavice. U klešťového typu kulmy není rukavice potřeba, celý pramen vlasů se totiž sevře přímo v hlavici kulmy.
Zvláštní pozornost si zaslouží také automatické kulmy, které vám vytvoří dokonalé lokny téměř bez práce. Kulma pramen vlasů automaticky vtáhne do keramické, nebo turmalínové komory, kde jej zahřeje a během chvilky vytvoří dokonalou loknu. Automatické kulmy jsou vhodné pro středně dlouhé a dlouhé vlasy.

Žehličky na vlasy

Žehlička na vlasy je, podobně jako fén, nezbytným pomocníkem téměř každé ženy. Plochy destiček jsou vyrobeny nejčastěji z keramiky, dále turmalínu, titanu nebo jiného kovu. Teplotu si nastavíte podle typu vašich vlasů, aby nedocházelo ke zbytečnému přehřívání a ničení struktury vlasů.
Péče o vlasy
Královnami mezi žehličkami na vlasy jsou ty s parní funkcí. Taková žehlička na vlasy zajišťuje otevření vlasového folikulu, tudíž je vlas při žehlení vlasů vyživován do hloubky – s tím souvisí taktéž používání vhodné vlasové ochranné kosmetiky. Díky tomu jsou vlasy krásně hladké, nelámou se, jsou vyživené a poddajné. S žehličkou na vlasy však můžete kromě rovnání vlasy též vlnit.
A na závěr znovu připomínáme: ať už při úpravě účesu sáhnete po žehličce na vlasy, kulmě nebo fénu, vždy dbejte na použití správné vlasové kosmetiky, která je základem pro krásné, vyživené a zdravé vlasy.
________________________________________
Věříme, že článek byl pro vás užitečný. Prohlédněte si také novinky nebo další články o elektru.

LCH09092019

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.