Jak vybrat elektrický gril?

Grilování kdekoliv a v jakoukoliv dobu? Pro kontaktní gril naprostá brnkačka! V tomto článku vám poradíme, jak vybrat elektrický kontaktní gril, se kterým si užijete skvělou grilovačku i v zimě v teple domova.

Vybrat z nabídky grilů
elektrický gril

OKAY Tip: Gril už máte, ale nevíte, co na něm připravit? Inspirujte se výbornými recepty pro skvělou grilovačku.

elektrický gril

Proč si pořídit elektrický gril?

Přečtěte si, co skvělého vám nabídne elektrický gril:

  • Snadná a rychlá příprava jídla: Nemusíte čekat na rozpálení uhlí – elektrický gril se zahřeje velmi rychle.
  • Bezpečnost: Pro grilování není zapotřebí žádného otevřeného ohně. Nemusíte se tedy obávat popálení, výbuchu či nadbytečného kouře.
  • Nižší náklady: Provoz grilu vyjde levněji, protože k úpravě pokrmů nemusíte kupovat žádné uhlí.
  • Snadná údržba: Většina modelů má odnímatelné grilovací desky, které snadno umyjete v myčce nádobí.
  • Přenosnost: Menší elektrické grily jsou obvykle skladné a můžete je snadno přenášet.

Typy elektrických grilů

Kontaktní grily pro rychlé
a skvělé pokrmy

S kontaktním grilem si během chvilky připravíte maso, zeleninu i ryby, ale zapeče vám také tousty či panini. Celý proces netrvá dlouho, protože potraviny jsou grilovány z obou stran. Přístroj je navíc velmi kompaktní, takže není problém jej často přenášet.

Ty nejlepší kontaktní grily jsou vybaveny termostatem pro nastavení intenzity i automatickými programy, které zabrání spálení pokrmů.

Raclette grily zapečou
nejrůznější speciality

Raclette grily jsou speciální zařízení o dvou patrech, přičemž na to spodní použijete více malých pánviček. Ty položíte na rozpálenou plochu a skvěle zapečou např. sýry či zeleninu. Na vrchní části grilu najdete větší grilovací desku, na které můžete přímo grilovat potraviny dle libosti.

elektrický gril

S nejprodávanějším kontaktním grilem Tefal Ultra Compact budete moci připravovat všechny druhy potravin.

Stolní grily zařídí
skvělou hostinu

Stolní grily si oblíbíte především kvůli jejich velké grilovací ploše. Ta je většinou opravdu rozlehlá, a není tak problém připravit na ní velké množství pokrmů třeba při rodinné oslavě. U většiny modelů budete mít na výběr více grilovacích desek, příjemným bonusem je pak nastavitelný termostat.

Vertikální grily připraví profesionální kebab

Pokud si chcete pochutnat na skvělém grilovaném kuřeti či kebabu, zvolte vertikální gril. Vybraný pokrm se během přípravy točí na tyči, a propeče se tak rovnoměrně ze všech stran. Díky proskleným dvířkám můžete přípravu sledovat a dosáhnete skvělého výsledku!

Důležité parametry elektrického grilu

Výkon

Výkon většiny grilů je v rozmezí 1 200–2 200 W, ať už jde o jakýkoliv typ. Platí zde, že čím vyšší výkon, tím rychleji se gril rozehřeje.

Materiál a druh grilovací plochy

Většina elektrických grilů je dodávána s jedním typem grilovací plochy, ale ta může být vyměnitelná. Na hladké ploše skvěle opečete zeleninu a menší pokrmy, zatímco žebrovaný povrch je ten pravý pro přípravu skvělých steaků a masa. Rošt je zase vhodný pro všechny druhy masa a k zachycení výpeku poslouží odkapávací mísa.

Povrch grilovací plochy je téměř vždy nepřilnavý, takže je možné grilovat s malým množstvím tuku. Vybrat si můžete z více druhů materiálů, přičemž mezi ty nejoblíbenější se řadí litina, která dlouho a rovnoměrně drží teplo, keramika, teflon, terakota i hliník.

Velikost

Velikost grilu ovlivňuje počet lidí, pro které budete grilovat. Menší bezkontaktní gril je vhodný pro menší skupiny lidí, naopak velký stolní gril obslouží větší množství lidí na oslavách i večírcích.

Údržba elektrického grilu je velmi snadná

Jak vyčistit kontaktní gril i ostatní typy? Údržba je zde mnohem snadnější než u klasických grilů. V drtivé většině případů je totiž vybaveny odnímatelnými grilovacími plochami, které je možné umýt i v myčce. Totéž platí i pro odkapávací nádobu na tuk.

elektrický gril

Příslušenství pro skvělou grilovačku

Bez vhodného náčiní to nepůjde. Abyste si mohli pochutnat na výborném steaku či grilované zelenině, je potřeba mít praktické příslušenství. Pro rychlé nakrájení všeho potřebného si vyberte ostrý nůž i další kvalitní nádobí. Během přípravy jídla zase oceníte skvělé grilovací náčiní.

Největší výběr elektrických grilů v OKAY!

Pro největší výběr kvalitních kontaktních elektrických grilů, ale i stolních, vertikálních a typu raclette navštivte náš e-shop. Vyberte si z obrovského množství modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříte!

Pokud se rozhodnete pro nákup nového elektra v OKAY, můžeme vám zaručit 100% garanci spokojenosti. Jestli s ním nebudete spokojeni, můžete je vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyňe

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Martin Sluka

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.