FUJIFILM Instax: vraťte se ke kouzlu opravdových fotografií

Na moderní technologie jsme si rychle zvykli. Většina z nás už se nepozastaví nad tím, že filmy sledujeme online, muziku stahujeme do telefonů, knihy čteme ve čtečkách… A přesto, když se nám dostane do ruky hmatatelná fyzická věc, cítíme, že je v ní něco víc než jen ve virtuálním produktu. Paradoxně proto tak rádi sbíráme stará elpíčka, chodíme do antikvariátů nebo fotíme na analog. Vrací nás to totiž z digitálního světa zpátky do přítomné reality. A taky trochu do vzpomínek na staré dobré časy. Na to sází i nejnovější FUJIFILM 9 Instax. Pár vteřin po stisku spouště máte výsledný snímek ve své dlani.

Fotografie z polaroidu Instax

Retro je v módě a s ním přichází i obliba analogových instantních fotoaparátů. Na první příčce žebříčku oblíbenosti dle Heuréky se už nějakou dobu drží Fujifilm 9 Instax. Roztomilá barevná krabička, která toho zvládne víc, než se na první pohled může zdát.

Pozor, vyletí fotka!

Stačí zmáčknout spoušť a během necelých 20 vteřin vám buclatý fotoaparát vyplivne výslednou fotku. Nemusíte se starat o žádné speciální nastavení, přístroj je vybavený automatickou expozicí i bleskem, takže sám určí optimální hodnoty. Máte ale možnost provést jednoduché nastavení jasu pomocí příslušného kolečka. Dle obrázkových piktogramů snadno určíte, který režim bude nejvhodnější.

Ten nejlepší objektiv na momentky

Fotoaparát se pyšní pevným objektivem s ohniskovou vzdáleností 60 mm, která je považovaná za univerzální pevné sklo pro focení hlavně momentek a portrétů. Což z něho dělá ideální součást našeho Instaxu. Využívat ho totiž budete určitě hlavně na oslavách, párty či festivalech, nikoliv pro focení krajinek. Výrobci mysleli i na oblibu selfie fotografií. Vedle objektivu proto najdete praktické zrcátko, které vám pomůže správně orámovat fotografii. Speciální CloseUp čočka umožňuje pořizovat snímky i na vzdálenosti 35 cm od objektivu.

Focení selfie Fujifilm Instax

Za krásné vzpomínky si lehce připlatíte

Retro fotoaparát se napájí pomocí dvou tužkových baterií, se kterými je možné přivést na svět až 100 snímků. Menší nevýhodou je poměrně vysoká cena fotek. Jeden vyvolaný snímek vás vyjde zhruba na 20 Kč, což není zrovna málo. Na druhou stranu máte ihned v ruce vyhotovený okamžik, který díky menším rozměrům můžete nosit například v peněžence.

Buďme k sobě upřímní. Kolikrát už jsme plánovali, že digitální fotografie probereme a ty nejpovedenější necháme vyvolat, abychom si je mohli zařadit do alba? Jak často se na tisíce digitálních snímků znovu opravdu podíváme? Právě v tomto tkví kouzlo instantních fotoaparátů. A právě proto se tyhle šikovné barevné krabičky stávají čím dál populárnější. Vyzkoušejte je taky a uvidíte, že až budete koukat na nástěnku s vystavenými momentkami, vynaložené peníze se vám tisíckrát vrátí.

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.