Apple Pay je tady: zahoďte plastové platební karty. Plaťte pohodlněji – mobilem či hodinkami!

Den D nastal v Česku 19. února 2019 v 6.00 ráno. Od té chvíle můžou všichni majitelé Apple elektroniky nakupovat rychleji, pohodlněji a bezpečněji. Navíc to vše zvládnou i bez plastových karet v peněžence.

Ve světě velmi oblíbená technologie, kterou například v USA používají už od roku 2014, přišla konečně i do českých luhů a hájů. A nutno dodat, že už bylo na čase. Nejeden „jablíčkář“ už si určitě musel poslechnout narážku od známých, kteří holdují Androidu. Google Pay totiž v Česku protáčí pokladny obchodníků už nějaký ten měsíc.

Klíčovou technologií, která umožňuje bezkontaktní platby mobilem je NFC. Výrobci elektroniky ji už dávno používají pro ovládání chytrých domácích spotřebičů mobilem.

Ale vraťme se k Apple Pay. Předně je nutné říct, že pokud vlastníte iPhone, Apple Watch či iMac/MacBook, všeho nechte a nastavte si ve svých zařízeních Apple Pay. Každý další nákup totiž díky tomu zvládnete doslova levou zadní.

Jak začít s Apple Pay

Klíčem k pohodlnému nakupování je aplikace Wallet. Do ní jednoduše přidáte platební kartu banky či jiné instituce, která Apple Pay podporuje.

  1. Naskenujte foťákem svého iPhonu platební kartu, nebo ručně opište potřebné údaje.
  2. Přes aplikaci můžete kartu přidat také k hodinkám Apple Watch.
  3. To je vše. Od té chvíle jednoduše zaplatíte na bezkontaktních terminálech iPhonem nebo hodinkami. Při platbě hodinkami dokonce ani nemusíte mít telefon u sebe.

Co když nemám Apple elektroniku

Pokud náhodou ještě nemáte iPhone, který se s Apple Pay kamarádí, budete potřebovat iPhone 6 nebo novější. Pořiďte si některý z těchto modelů:

  • iPhone SE
  • iPhone 6/6 Plus
  • iPhone 6s/6s Plus
  • iPhone 7/7 Plus
  • iPhone 8/8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone XS/XS Max
  • iPhone XR

Můžete pořídit iPhone na splátky.

Samozřejmě vám rádi pomůžeme s výběrem nového iPhonu. Na našem e-shopu jich najdete dost. Nechte se inspirovat a vyberte si ten pravý iPhone právě teď.

Když budete chtít raději Apple Watch, máte ve výběru naprosto volnou ruku. Apple Pay totiž od první série zvládnou všechny modely. Na své si přijdou jak dámy milující jemné odstíny růžové, tak pánové s konzervativnějším stylem. My pro vás aktuálně máme tyto Apple Watch.

A omezovat se nemusíte ani při výběru nového iMacu či Macbooku. Oba typy počítačů dokáží snadno synchronizovat data s vaší aplikací Wallet. Takže můžete na e-shopech nakupovat z pohodlí domova nebo třeba po cestě do práce.

Jednoduše, rychle, a hlavně bezpečně

Nákupy s Apple Pay jsou ještě bezpečnější, než když platíte kartou. Finta je v tom, že ve vašem zařízení nejsou uložené údaje přidané platební karty. Místo toho máte v aplikaci Wallet jen zašifrovaný kód. Ten při platbě proběhne na centrálu poskytovatele karty a teprve tam se šifrovaný kód přeloží a platba se potvrdí. A to vše tak aniž by terminál byl schopen přečíst vaše citlivé údaje z karty.

IPhonem bezkontaktně nakoupíte na kterémkoliv podporovaném terminálu, ale také můžete platit na internetu a v aplikacích. Vše je bezpečné, rychlé a pohodlné.

Při platbách nad limit stanovený pro ověřování (v Česku 500 Kč) budete muset prokázat, že nakupujete opravdu vy. V takovém případě záleží, kterou Apple elektroniku k placení využijete.

Během platby iPhonem dvakrát stiskněte zamykací tlačítko u modelů s face ID. Projdete jednoduchou identifikací a ověřením obličeje.

Pokud máte model s touch ID, dvakrát zmáčkněte home button. Ověření proběhne pomocí otisku prstu. V takovém případě je celý proces ještě jednodušší a pohodlnější.

Když se rozhodnete platit pomocí svých Apple Watch, je to ještě jednodušší. Jen dvakrát zmáčknete tlačítko pro zapínání. A je to.

Abychom nezapomněli na ryzí fanoušky e-shopů, díky Apple Pay zaplatíte snadno a rychle i online. Díky aplikaci Wallet máte totiž svou kartu ve virtuální podobě přístupnou na všech Apple zařízeních, která tuto unikátní technologii podporují, včetně MacBooků a iMaců.

Ještě nevíte, co od Applu si pořídit? Nevadí. Podívejte se podrobněji navšechno, co pro „jablíčkáře“ máme.

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.