Zkraťte si čekání na Huawei Mate 30

Už jsme si zvykli, že uvedení nových špičkových smartphonů předcháží přísné embargo téměř na jakékoliv informace. Výrobcům se tímto způsobem mj. daří zvyšovat napětí v komunitě, která pak udělá ohlášenému modelu zajímavé promo. Spekulativní články o funkcích nejnovějšího zástupce špičkové stáje a občasné nechtěné či záměrné úniky pak očekávání jen stupňují. Nejinak je tomu i v případě očekávaného mobilu Huawei Mate 30.
 
K jeho oficiálnímu uvedení dojde 19. září 2019 na ohlášené tiskové konferenci v Mnichově. Očekává se, že budou, podobně jako loni u modelu Huawei Mate 20, představeny tři verze: Huawei Mate 30, Mate 30 Pro a Mate 30 Lite.
 
Huawei Mate 30 spekulace

Co víme?

Pravděpodobnou podobu dvou vyšších modelů už nejspíše známe: display bude mít velmi tenké rámečky a bude opatřen výřezem v horní části. Na zadní straně se bude nacházet nepřehlédnutelný kruhový modul fotoaparátu se čtyřmi objektivy od Leicy, jehož design použila společnost Huawei i v pozvánce na slavnostní představení řady Mate 30.
 
 
Huawei Mate 30 bude nejspíše pohánět nový a energeticky úsporný čip Kirin 990. Velkým lákadlem je avizované superrychlé 55W drátové nabíjení i 25W bezdrátové nabíjení a baterie o kapacitě 4 200 mAh, resp. 4 500 mAh u modelu Huawei Mate 30 Pro.
 

Co nevíme?

Konkrétní parametry jednotlivých zástupců řady Huawei Mate 30 jsou zatím zahaleny tajemstvím. Lze však očekávat, že se Huawei nebude u špičky své produkce držet nijak při zemi a že majitelům nového mobilu nabídne 8GB RAM a úložiště 128 nebo 512 GB. Předpokládá se podpora 5G sítí, kterou však v našich končinách ještě nějakou dobu nevyužijeme.
 
 
 
Řada dohadů vychází nejen z uniklých (a nepotvrzených) informací, ale také z parametrů aktuálního nejvyššího modelu Huawei P30 PRO. Lze předpokládat, že nový Mate 30 PRO bude jeho důstojným následovníkem.
 

 


Věříme, že článek byl pro vás užitečný. Prohlédněte si také novinky nebo další články o elektru.

LCH06092019

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.