Nebojte se přechodu na DVB-T2

Jak už nejspíš víte, pozemní televizní vysílání u nás prochází velkou změnou. Postupně je přepínáno na nový standard DVB-T2, který pro koncového zákazníka znamená především zvýšení kvality obrazu. Přináší ale také pár nepříjemností, které bude muset televizní divák podstoupit. Řekneme vám stručně, co vás čeká a nabídneme několik cest k tomu, abyste si mohli užívat ostrý obraz a dobrý zvuk.

Fakt to potřebuju?

Pokud už teď máte doma kabelovku, satelit nebo IPTV, změny se vás netýkají. Což ovšem není důvod k tomu, abyste se nepodívali po nějaké nové televizi. Doma by se vám určitě vyjímala nějaká s Full HD rozlišením, pokud sledujete filmy i z jiných zdrojů, zvažte 4K, HDR, připojení k síti, operační systém atd. Ale o tom si povíme někdy příště.

Dnes se zaměříme na vás, kteří chytáte televizi přes anténu. Nebojte, na střechu lozit nemusíte – pokud jste doteď sledovali digitální pozemní vysílání, anténu není třeba měnit (ale kdyby přece…) Jestliže bydlíte v bytovém domě a využíváte společnou televizní anténu, zjistěte u správce budovy, zda jste na DVB-T2 připraveni (a klidně mu přepošlete odkaz na tento článek).

Abyste mohli přijímat televizní signál v novém standardu DVB-T2, musíte být vybaveni přijímačem, který si s ním rozumí (měl by zvládat kompresní řešení HEVC/H.265, ale ani tím vás nebudeme zatěžovat). Kompatibilní televizory nebo set-top-boxy jsou certifikovány Českými radiokomunikacemi, což výrazně usnadňuje orientaci v nabídce. V e-shopu OKAY.cz je najdete snadno, protože parametr DVB-T2 je v současnosti jedním z nejdůležitějších.

Chci novou televizi

To je rozumné rozhodnutí. Nové televizory umožňují využít DVB-T2 naplno a v porovnání s vaší starou televizí vás jistě uchvátí špičkovým obrazem. Pokud se nevyznáte ve všech těch technických parametrech, stačí jen, když si rozmyslíte, jak velkou televizi chcete, co od ní čekáte a kolik na ni máte. Se vším ostatním vám ochotně a odborně poradíme. Zatím se můžete porozhlédnout v nabídce televizí na OKAY.

Výrobci se opravdu činí a snaží se divákům nabídnout ten nejlepší možný zážitek. Už jsme naznačili, že kromě velikosti úhlopříčky a rozlišení je dobré se orientovat v technologii displeje, hloubce barev, možnostech připojení, operačním systému, režimech zvuku a obrazu atd. Pokud se vám všechny tyto věci nechce řešit, svěřte se s klidem našim odborným prodavačům – ochotně vám pomůžou. Ne nadarmo je OKAY největším prodejcem televizorů!

Nebo set-top box?

Co to je si hned vysvětlíme. Set-top box je krabička, která umí televizní signál přijmout, ale neumí ho sama zobrazit. Na to potřebuje televizi, ale vystačí si i s nějakou starší. Výhodou set-top boxu je mnohem nižší cena, než jakou byste museli zaplatit za novou TV. Ani instalace není složitá – vybalíte krabičku, připojíte pár kabelů, naladíte a už můžete koukat. Schválně se podívejte na nabídku takových set-top boxů u nás na OKAY.

Nákup set-top boxu můžeme doporučit jako cenově příznivé řešení pro ty, kterým z jakéhokoliv důvodu dostačuje jejich současná televize. Ovšem pokud se vám především nechce vynaložit větší částku za nákup nové, všimněte si našich možnosností nákupu na splátky.


Věříme, že byl článek pro vás užitečný. Prohlédněte si další novinky nebo další články o elektru.

 

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.