Jak jsou na tom evropské rodiny a technologie?

Samsung ve spolupráci s agenturou Ipsos Mori představuje výsledky unikátního průzkumu „Techonomic Index“. Ten je zaměřen na evropský životní styl, nákupní chování a způsoby, jakými jsme propojeni prostřednictvím moderních technologií. Z průzkumu, který zkoumá 11 různých kategorií technologických zařízení a elektronických spotřebičů, vyplývá, že dospělí Evropané věnují technologiím nejen spoustu času, ale i peněz.

Účastníci průzkumu mimo své zaměstnání stráví 7 hodin a 42 minut denně používáním techniky nebo domácích spotřebičů – od mobilních telefonů přes TV až po myčku nádobí nebo vařič. Průměrná domácnost vlastní 18 technologických zařízení. Více než polovina respondentů (53 %) nyní vlastní tablet. Domácnosti ve Francii, v Německu, ve Španělsku a v Itálii za techniku průměrně utratily 367 eur za poslední tři měsíce, zatímco u britských rodin tato částka činila průměrně 218 liber.

Co vlastně doma máme?

V domácnostech vlastníme průměrně 18 technologických/elektronických zařízení nebo domácích spotřebičů (z 11 kategorií, na které se průzkum zaměřuje). Téměř třetina dotázaných uvádí, že vlastní dva televizory, a jedna domácnost z pěti vlastní televizory tři. Více než polovina (53 %) dotázaných využívá tablet.

  

Tablet Acer Iconia Tab

A jak často to využíváme?

Více než třetina (35 %) dotazovaných stráví běžný den více než hodinu denně sledováním TV nebo videoobsahu. Jeden z pěti (20 %) minimálně hodinu denně hraje hry nebo se baví různými aplikacemi na svém telefonu či tabletu. Téměř šest z deseti (59 %) dotázaných, kteří využívají spotřebiče určené pro vaření, tak činí méně než hodinu denně. Téměř čtvrtina (24 %) respondentů používá spotřebiče určené pro úklid každých 4–5 dnů nebo méně často.

Zdroj: www.samsung.com

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.