Steba SV 2
Univerzální elektrický vařič Steba SV 2 je vybaven jedinečný sous-vide vařičem, který bravurně zvládá nízkoteplotní pečení, vaření a ohřívání. Tento hrnec vždy zachová všechny nutriční vlastnosti připravovaných potravin! Převaření pokrmu je nyní prakticky nemožné, díky možnosti nastavení požadované teploty s přesností na 0,5 °C. Své kulinářské schopnosti od teď můžete převést úplně na jinou úroveň.
Sous-vide neboli vaření "ve vakuu" je kuchařská metoda, kterou používá řada světových šéfkuchařů. Při této metodě se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Takto vakuované potraviny se vaří o přesně stanovené teplotě, která je nižší než bod varu a nejčastěji se pohybuje v rozmezích 55 - 60 °C. Cílem vaření je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu potraviny. Při vaření nedochází k vysoušení, oxidaci ani vyluhovaní potravin. Hrnec Steba SV 2 lze použít i pro profi vaření ve vakuovém sáčku pomocí vodní lázně.
Elektronický hrnec Steba SV 1 PRECISE má tělo vyrobeno z kvalitní nerezové oceli. Dále je vybaven časovačem a elektronickou regulací teploty, která vám umožní stanovit teplotu s maximálním rozdílem 0,5 °C. Rovnoměrnou teplotu zajišťuje cirkulace vody. Snadné údržbě napomáhá možnost mýt některé části v myčce na nádobí.