Jak vybrat tyčový vysavač?

Tyčové vysavače jsou v dnešní době čím dál oblíbenější, protože jsou velmi flexibilní, skladné a máte je vždycky po ruce. Říkáte si, že by se vám takový užitečný pomocník do domácnosti také hodil?

Náš podrobný rádce vám na následujících řádcích ukáže, jak vybrat tyčový vysavač pro ten nejlepší úklid vašeho domova.

Vybrat z nabídky tyčových vysavačů
tycovy vysavac
tycovy vysavac

Proč si vybrat tyčový vysavač?

S tyčovým vysavačem se pojí celá řada výhod, mezi nimiž vynikají především následující:

  • Flexibilita: S tyčovým vysavačem se snadno pohybujete po celé domácnosti a nemusíte za sebou tahat těžký a neohrabaný klasický vysavač.
  • Dosah: Tyčový vysavač umožňuje snadný přístup i na těžko dostupná místa, jako je např. prostor pod postelí nebo za skříněmi.
  • Čistota: Tyčové vysavače mají účinné filtry, které zachytí i nejmenší částice prachu a alergenů, což přispívá k udržení čistého a zdravého domova.
  • Stylový design: Tyčové vysavače jsou moderní a dobře vypadají, takže nebudete muset skrývat svého nového pomocníka před návštěvami.

Typy tyčových vysavačů

Akumulátorový tyčový vysavač

Pokud hledáte zařízení, které poskytuje největší volnost pohybu, akumulátorový tyčový vysavač je optimálním řešením. Díky jeho bezdrátovému provedení můžete snadno vysávat po celém bytě bez omezení délkou kabelu. Akumulátorové vysavače jsou také velmi lehké a snadno ovladatelné, což z nich dělá skvělou volbu pro rychlou úklidovou práci.

+ Svoboda pohybu při úklidu
+ Snadnější vysávání míst, kam kabelový vysavač nedosáhne
+ Menší a lehčí než síťový vysavač
- Omezená výdrž baterie

tycovy vysavac

S akumulátorovým vysavačem Gorenje SVC216FGD posunete vysávání na novou úroveň díky jeho nadprůměrnému výkonu i ohýbací rukojeti.

tycovy vysavac

Bezsáčkový vysavač TESLA AeroStar T300 nabídne pohodlnou manipulaci s dosahem až 8 metrů.

Síťový tyčový vysavač

Elektrický tyčový vysavač s napájením ze sítě je vhodnou volbou pro ty, kteří nechtějí být omezeni kapacitou baterie: kdykoliv budete potřebovat, můžete okamžitě začít vysávat, a to libovolně dlouho. Tyto vysavače obvykle nabízejí silný výkon, což znamená, že dokáží účinně vysávat koberce i tvrdé podlahy.

+ Není třeba dobíjet
+ Neomezená doba provozu
+ Vyšší výkon množstvím vody
- Omezený dosah
- Elektrický kabel může překážet

Tyčový vysavač 2 v 1

Zakoupením tyčového vysavače 2 v 1 získáte do své domácnosti hned dva praktické pomocníky. Tento typ totiž nabízí kromě klasického tyčového vysavače také přídavný ruční vysavač, který velmi snadno odpojíte a můžete hned používat. Větší přístroj tak můžete použít na úklid podlah či koberců, zatímco ručním vysavačem snadno vysajete menší a užší plochy, jako jsou pohovky či křesla.

+ Velká flexibilita
+ Spojení dvou zařízení v jednom
+ Snadná manipulace
+ Vždy po ruce
- Nižší výkon než běžný vysavač

tycovy vysavac

Praktický tyčový vysavač 2 v 1 ETA Moneto si poradí s úklidem větších i menších ploch a vydrží v provozu až 45 minut.

tycovy vysavac

Parní vysavač Rowenta Clean & Steam Revolution zvládne perfektní vysátí i parní vyčištění všech typů podlah.

Parní vysavač s mopem

Pokud chcete nejen vysát, ale také vyčistit a vytřít své podlahy, parní vysavač s mopem odvede tu nejlepší práci. Vysavač pomocí horké páry nečistoty zahřeje, rozpustí a následně vysaje nebo případně vytře společně s vodou. Podlahu tedy vysavač zanechá kompletně čistou. Parní vysavač ideálně využijete např. pro čištění spár dlaždic.

+ Vysává a čistí současně
+ Šetří čas
+ Dezinfikuje a ničí bakterie a viry
- Vyšší pořizovací cena

Co je při výběru nejdůležitější?

Sací výkon pro vysokou efektivitu

Sací výkon rozhoduje o tom,jak účinně bude váš nový domácí pomocník sbírat prach, špínu a nečistoty z vaší podlahy. Je obvykle udáván v wattech (W) a platí, že čím vyšší hodnota, tím větší výkon může vysavač nabídnout.

Velkou roli ale hrají i další faktory, jako je konstrukce vysavače, kvalita filtrace a hlučnost. Proto je dobré si nejprve ujasnit, jaký typ podlahy máte, abyste svůj nový vysavač co nejlépe přizpůsobili svým potřebám. 

Sáčkový, nebo bezsáčkový?

Se sáčkovým tyčovým vysavačem je nutné pravidelně kupovat a vyměňovat nové sáčky, což může zvýšit provozní náklady. Tento typ vysávání je však hygieničtější a zejména pro alergiky je velmi vhodný.

Naopak bezsáčkový vysavač disponuje sběrnou nádobou, kterou po dokončení práce jednoduše vyklepete a vložíte zpátky do vysavače. Je však důležité vybrat dostatečnou velikost nádoby, aby vysavač vydržel co nejdelší dobu v provozu.

tycovy vysavac

Filtr zaručí čisté ovzduší

Filtr vysavače je jeho velmi důležitou součástí, která ovlivňuje celkovou kvalitu vzduchu, jejž vysavač vylučuje ven, a podepisuje se i na jeho životnosti. Sáčkové vysavače obvykle disponují třístupňovou filtrací, zatímco pro bezsáčkové vysavače je typická filtrace dvoustupňová. V přiložené tabulce najdete ty nejpoužívanější typy filtrů společně s účinností, s jakou zachytí nečistoty:

FiltrMinimální účinnost
HEPA 14 99,995 %
HEPA 13 99,95 %
EPA 1299,5 %
EPA 1195 %

Jaké funkce se vám ještě mohou hodit?

Tyčové vysavače dnes disponují celou řadou praktických funkcí, které vám vysávání usnadní a zpříjemní. Čím více následujících vychytávek u svého favorita najdete, tím lépe se vám bude pracovat.

  • Regulace sacího výkonu: Naprostý základ pro přizpůsobení sacího výkonu a intenzity vašemu typu podlahy
  • LED osvětlení: Integrovaná LED dioda vám osvětlí vysávaný prostor, abyste neminuli žádnou nečistotu.
  • Indikátor stavu: Praktický ukazatel, který informuje o stavu baterie, zaplněnosti odpadní nádoby či o připravení páry k vytírání.
  • Speciální výměnné nástavce: Dodatečné nástavce, které se vám budou hodit na specifické typy povrchů, např. pro vysávání koberců, auta, nábytku či na zvířecí chlupy.
  • Flexibilní kloub a ergonomická rukojeť: Funkce, které přispívají celkové flexibilitě a ovladatelnosti vysavače. S ohebným kloubem se dostanete i do těžko dostupných prostorů.
  • Úchyt na zeď: Praktický závěsný systém, díky kterému budete mít vysavač vždy po ruce a ještě ušetříte množství prostoru.
  • Skládací rukojeť: Rukojeť, kterou můžete složit, pomůže v případě omezeného prostoru pro skladování.

Největší výběr vysavačů v OKAY

Pro největší výběr těch nejlepších tyčových vysavačů i těch klasických navštivte náš e-shop.

Vyberte si z velkého množství akumulátorových i drátových modelů a díky našim dlouhodobě nejnižším cenám ušetříte!

Pokud se rozhodnete pro nákup nového nábytku či elektra v OKAY, můžeme vám zaručit 100% garanci spokojenosti – jestliže s nákupem nebudete spokojeni, můžete jej vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyně

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Martin Sluka

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.