Jak vybrat správnou mobilní klimatizaci?

V letních měsících může být horko nesnesitelné. Mít možnost ochladit se kdykoli je potřeba je téměř nezbytné. Mobilní klimatizace je praktickým a pohodlným řešením, které vám umožní udržet si příjemnou teplotu v místnosti po celý den.

Prohlédnout nabídku klimatizací
mobilni klimatizace

Jak funguje mobilní klimatizace?

Mobilní klimatizace funguje na principu odvodu tepla z místnosti a ochlazování vzduchu. Vnitřní jednotka nasává vzduch z místnosti, který je poté chlazen pomocí kompresoru a chladícího média. Ochlazený vzduch je poté vrácen zpět do místnosti. Při tomto procesu se také odvádí horký vzduch ven venkovní jednotkou, která je umístěna například u okna.

Výhody přenosných klimatizací

Přenosnost a flexibilita

Jednou z hlavních výhod mobilních klimatizací je jejich přenosnost. Oproti tradičním klimatizačním jednotkám, které jsou pevně namontovány na stěně, mohou být mobilní klimatizace snadno přemístěny z jednoho místa na druhé.

To je obzvláště užitečné pro ty, kteří bydlí v pronajatém bytě nebo nemovitosti, protože je nemusíte nechat nainstalovat trvale.

Jednoduchá instalace a použití

Mobilní klimatizace jsou navrženy tak, aby jejich instalace a použití bylo co nejjednodušší. Nemusíte se trápit komplikovanými montážemi nebo nutností volat odborníka.

Stačí je jednoduše vybalit, připojit k elektrickému zdroji a můžete začít užívat příjemného chlazení.

Efektivní řešení do bytu nebo domu

Pokud potřebujete chladit pouze menší prostory, jako je ložnice, obývací pokoj nebo kancelář, mobilní klimatizace jsou pro vás ideální volbou.

Tyto jednotky jsou navrženy tak, aby poskytovaly výkon a efektivitu při chlazení menších prostorů a jde tak o ekonomicky a energeticky efektivní řešení.

mobilni klimatizace

Jak vybrat správnou velikost mobilní klimatizace?

Při výběru velikosti mobilní klimatizace je důležité zohlednit velikost místnosti, kterou chcete chladit. Příliš malá klimatizace nebude schopna efektivně ochladit celou místnost, zatímco příliš velká klimatizace bude spotřebovávat zbytečně moc energie. Je nejlepší řídit se doporučeními výrobce ohledně velikosti místnosti a chladící kapacity klimatizace.

Standardně platí takové pravidlo, že pro menší místnosti postačí klimatizace s nižším výkonem, zatímco pro větší místnosti budete potřebovat výkonnější model.

Například pro místnosti o velikosti do 25 metrů čtverečních se doporučuje volit klimatizaci s výkonem kolem 5 000 až 8 000 BTU.

mobilni klimatizace

Nejlepší značky mobilních klimatizací

Při výběru mobilní klimatizace je důležité zvolit si spolehlivou a renomovanou značku. Mezi nejlepší značky mobilních klimatizací patří:

Nedis nabízí širokou škálu mobilních klimatizací s různými funkcemi a výkony. Jejich produkty jsou často cenově dostupné a zaměřují se na základní funkce.

Klimatizace od Nedisu mohou mít jednoduchý a kompaktní design, což usnadňuje jejich přesun a umístění v různých místnostech. Mohou být vhodné pro ty, kteří hledají cenově dostupnou možnost klimatizace a stačí jim základní funkce.

ARGO se specializuje na vysoce výkonné mobilní klimatizace s pokročilými funkcemi. Jejich produkty nabízejí vyšší chladicí kapacitu a mohou být vhodné pro větší místnosti nebo prostory s většími teplotními rozdíly.

ARGO klimatizace často disponují pokročilými funkcemi, jako je programování, dálkové ovládání nebo energetická účinnost. Klimatizace značky ARGO mohou být vhodné pro ty, kteří potřebují výkonnou a dobře vybavenou klimatizaci.

Domo nabízí různé typy mobilních klimatizací se zaměřením na energetickou účinnost a uživatelskou přívětivost. Jejich klimatizace mají různé kapacity chlazení, které závisí na konkrétním modelu. Domo se soustředí na jednoduchý design a snadné používání. Ceny mobilních klimatizací od Domo se pohybují v nižší a střední cenové kategorii.

Nejtišší mobilní klimatizace pro tiché prostředí

Pokud preferujete klidné prostředí bez nadměrného hluku, je vhodné vybrat si tišší model mobilní klimatizace. Některé značky nabízejí klimatizace s technologií tichého provozu, které snižují hlučnost při chlazení. Mezi nejtišší mobilní klimatizace na trhu patří Mobilní klimatizace Domo DO266A.

Mobilní klimatizace Domo

Nízká hlučnost klimatizace Domo DO266A, pouhých 63 dB, zaručuje naprosto tichý provoz. Produkt dále disponuje digitálním ovládacím panelem s dálkovým ovládáním, což umožňuje snadné nastavení teploty a výběr z různých funkcí, jako je chlazení, odvlhčování a větrání.

Díky svým kompaktním rozměrům a praktickým kolečkům je tato mobilní klimatizace snadno přenosná a umožňuje vám přesunout ji do kterékoli místnosti budete zrovna potřebovat, ať už ve svém domě nebo kanceláři.

 Koupit klimatizaci Domo
mobilni klimatizace
mobilni klimatizace

Kam umístit mobilní klimatizaci?

Správné umístění mobilní klimatizace do místnosti je pro její efektivní chlazení nejdůležitější.

Doporučuje se umístit klimatizaci poblíž oken
, aby bylo možné odvést horký vzduch ven. Je také důležité zajistit, aby klimatizace měla dostatek prostoru pro přívod a odvod vzduchu. Při umisťování mobilní klimatizace do místnosti je třeba dbát na správný proud vzduchu a minimalizovat překážky.

Mobilní klimatizace Nedis

Tuto mobilní klimatizaci oceníte v jakémkoli prostoru. Se svými třemi rychlostmi ventilátoru a nastavitelným teplotním rozsahem od 16 do 32 °C můžete vytvořit ideální klima bez ohledu na to, jestli se nacházíte v obývacím pokoji, ložnici nebo pracovně.

Je vybavena praktickými kolečky a rukojetí, které umožňují snadné přemisťování, takže si můžete užívat osvěžujícího vzduchu tam, kde ho nejvíce potřebujete. S funkcí časovače a dálkovým ovládáním máte plnou kontrolu nad provozem a můžete si vychutnat pohodlí bez námahy. Přiveďte svěží a příjemné prostředí na jakékoliv místo v bytě či kanceláři s mobilní klimatizací Nedis.

 Koupit klimatizaci Nedis

Jakou klimatizaci do bytu? 

Při výběru nejlepší mobilní klimatizace do bytu je nutné zohlednit velikost místností a jejich dispozici a energetickou účinnost klimatizace, aby nedocházelo k nadměrné spotřebě energie. Je dobré si vybrat model s energetickým štítkem A nebo vyšším, který zajistí úsporu energie.

Klimatizace, ochlazovač a ventilátor Argo SWAN EVO 3v1

Mobilní klimatizace Argo SWAN EVO je ideální volbou pro podkrovní byty, panelové domy a kanceláře. Díky svému kompaktnímu designu se snadno vejde do jakéhokoliv interiéru aniž by překážela.

Je vybavena časovačem, díky kterému si můžete přesně naplánovat, kdy se klimatizace zapne a vypne, což pomůže šetřit energie v domácnosti. Funkce SLEEP zajistí klidný spánek, aniž by vás klimatizace během noci rušila. A díky 4 otočným kolečkům a madlu je klimatizace snadno přenosná a můžete ji umístit do libovolné místnosti, kde ji právě potřebujete. 

 Koupit Argo SWAN EVO
mobilni klimatizace

Největší výběr elektra v OKAY!

Pro největší výběr kvalitních mobilních klimatizací navštivte náš e-shop. Vyberte si z našich modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříte!

Pokud se rozhodnete pro nákup nového elektra a nábytku v OKAY, můžeme vám zaručit 100% garanci spokojenosti. Pokud nebudete spokojeni, můžete produkt vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyňe

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Vojtěch Pospíšil

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.