Jak vybrat nejlepší tlačítkový telefon pro seniory

Sháníš tlačítkový telefon pro staré rodiče a prarodiče? I přesto, že dnes svět technologií ovládají smartfony, kvalitní tlačítkový telefon lze pořád lehce pořídit.

V tomto článku ti poradíme, jak vybrat ten nejvhodnější tlačítkový telefon pro seniory z naší nabídky.

Výběr tlačítkových telefonů
tlačítkový telefon
tlačítkový telefon

Jaké jsou výhody tlačítkových telefonů?

Tlačítkové telefony mají několik výhod oproti smartphonům, které tě mohou přesvědčit o jejich užitečnosti nejen pro seniory.

  •   Jsou jednoduché na používání. Nemusíš se učit složité nabídky nebo nastavení, stačí jen zmáčknout tlačítka a volat nebo psát zprávy.
  • Mají dlouhou výdrž baterie. Můžeš je používat i několik dní bez nabíjení, což je praktické pro cestování nebo situace, kdy nemáš přístup k elektrické síti.
  • Jsou odolné proti poškození. Některé modely jsou dokonce vodotěsné nebo odolné proti prachu. Nemusíš se bát, že ti telefon spadne na zem nebo se namočí.
  • Tlačítkové telefony jsou levné. Můžeš si koupit kvalitní tlačítkový telefon za zlomek ceny smartphonu. Ušetřené peníze můžeš využít jinak.
  • Jsou trvanlivé. Díky tomu, že mají málo součástek, které by se mohly pokazit, vydrží tlačítkové telefony dlouho v provozu. Nemusíš se ani starat o aktualizace softwaru nebo výměnu dílů.
  • Jsou ideální pro seniory. Tlačítkové telefony jsou vhodnépro starší lidi, kteří potřebují především telefonovat a psát SMS. Také se hodí jako záložní telefony pro případ nouze, když vám dojde baterie u smartphonu.

OKAY Tip: Tlačítkový telefon nemusí stačit. Pro seniory s chutí objevovat smart technologie máme širokou nabídku tabletů.

Kompletní vybavení k televizi v OKAY

Senioři často trpí zhoršeným zrakem nebo pohyblivostí prstů, takže ocení mobil s velkým a čitelným displejem i tlačítky. Displej by měl být dost velký a světlý, aby na něm bylo vidět vše potřebné.

Tlačítka by měla být dostatečně velká a jasně označená, aby senioři předešli chybám při psaní. Kromě toho je dobré, pokud mobil dává zvukovou zpětnou vazbu při stisknutí tlačítka, aby senior věděl, že se „něco stalo.“

Tlačítkový telefon s dobrým foťákem pro zachycení vzpomínek

Pro některé seniory může být důležité také mít kvalitní fotoaparát. V nabídce OKAY.cz nalezneš nejeden tlačítkový telefon s dobrým fotoaparátem, který může být ideální volbou seniory, kteří chtějí fotit momenty z rodinných událostí nebo dovolených.

SOS tlačítko pro zajištění bezpečnosti

Další funkcí, kterou by měl mít každý tlačítkový telefon pro seniory, je SOS tlačítko. Je to speciální tlačítko, které slouží k rychlému přivolání pomoci v případě nouze.

Po jeho zmáčknutí mobil automaticky pošle SMS zprávu s informací o poloze telefonu na přednastavená čísla, například rodinných příslušníků, zdravotnické služby nebo policie, a začne je postupně volat.

Některé mobily také vydávají hlasitý signál, který upozorní okolí na problém. SOS tlačítko je pro seniory opravdu velmi užitečné a v krajních případech může i zachránit život.

Tlačítkový telefon s internetem pro kontakt se světem

Pro seniory, kteří chtějí zůstat v kontaktu se světem a mít přístup k informacím, může být vhod mít po ruce internet.

Některé tlačítkové telefony mají internetový prohlížeč, který jim umožní procházet webové stránky a číst novinky online.

A pro ty, kteří sdílejí internetové připojení s dalšími zařízeními, může být užitečný i tlačítkový telefon s WiFi hotspotem.

tlačítkový telefon

Malý tlačítkový telefon: jednoduchost a praktičnost

Senioři obvykle nepotřebují od mobilu nic složitého a zbytečného. Chtějí zkrátka telefonovat a posílat SMS zprávy. Proto by jejich mobil měl být co nejjednodušší a nejpřehlednější.

Menu telefonu pro seniory musí být intuitivní a mělo by nabízet jen ty nejdůležitější funkce, aby se v něm senioři neztratili. Nejdostupnější by mělo být právě volání a psaní SMS, a to už ideálně přímo z hlavní obrazovky nebo pomocí bočních tlačítek.

Hlasitost a srozumitelnost pro seniory se sluchovými potížemi

Mnoho seniorů má také potíže se sluchem, proto je důležité, aby jejich mobil byl při vyzvánění i hovoru dostatečně hlasitý. Hlasitost by mělo být možné nastavovat podle potřeby a telefon musí při jakékoli hlasitosti poskytovat čistý a srozumitelný zvuk. Pokud senior navíc používá naslouchátko, je dobré, aby s ním byl mobil kompatibilní a nezpůsoboval nepříjemné ruchy a pískání.

Odolnost a výdrž tlačítkového telefonu: Prodlužte čas mezi nabitími

Posledními, ale ne méně důležitým faktormi, jsou výdrž baterie a odolnost telefonu. Senioři ocení, pokud jejich telefon vydrží časté nárazy a je chráněn před politím nebo poškozením prachem. Navíc mnohdy mohou zapomínat svůj mobil nabíjet.

Proto je ideální tlačítkový telefon s dlouhou výdrží baterie a jednoduchým způsobem nabíjení. Některé mobily také upozorňují na nízkou úroveň baterie nebo odesílají zprávu, když je potřeba nabít.

Největší výběr tlačítkových telefonů v OKAY!

Pro největší výběr kvalitního elektra navštiv náš e-shop.

Vyber si z našich modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříš! Pokud se rozhodneš pro nákup nového elektra a nábytku v OKAY, můžeme ti zaručit 100% garanci spokojenosti, nebo můžeš produkt vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyňe

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Vojtěch Pospíšil

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.