Jak vybrat křeslo pro seniory

Stáří s sebou přináší mnoho výzev, mezi něž se mimo jiné řadí zhoršená pohyblivost a zdraví. Vzhledem k tomu, že senioři obvykle tráví spoustu času doma, je důležité, aby měli pohodlné a bezpečné křeslo, které jim poskytne tu správnou podporu a přístupnost.

Výběr takového kousku nemusí být úplně nejjednodušší, a proto vám přinášíme tipy a rady, jak vybrat křeslo pro seniory, aby se cítili pohodlně a bezpečně při každodenním používání.

Vybrat z nabídky křesel
křeslo pro seniory
křeslo

Komfort na prvním místě

Velké množství seniorů tráví většinu dne doma, a je proto třeba, aby jejich zasloužený odpočinek byl co nejpohodlnější. Křeslo, ve kterém mohou sledovat svůj oblíbený pořad v televizi, číst knihu, luštit křížovky nebo příjemně pospávat, musí být vybráno s co největší pečlivostí.

Mělo by disponovat dostatečnou podporou zad, paží i nohou a mělo by také být dostatečně měkké a pohodlné, ale ne příliš měkké, aby se z něj dalo nevstávalo špatně.

Vhodná jsou také křesla s vysokým opěradlem a podhlavníkem, která zlepší stabilitu a zároveň zamezí bolesti krku a ramen.

Nejlepší křesla pro seniory

Polohovací křesla

Pokud je pohodlí tím nejdůležitějším a klasické křeslo nestačí, zvažte nákup relaxačního polohovacího křesla pro seniory.

Díky důmyslnému mechanismu se u něj dá polohovat nejen opěradlo, ale je možné zvednout si i opěrku nohou, díky čemuž se dá nastavit téměř do horizontální polohy pro pohodlný spánek. Většina z nich disponuje také vysokou opěrkou a područkami, což zajistí ten největší komfort.

Samotné polohování křesla může být jak mechanické, tak elektronické. To druhé je pro seniory pohodlnější a výrazně jim vstávání z křesla usnadní.

polohovací křeslo

S elektrickým polohovacím křeslem Negroni zažijete dokonalý komfort.

křeslo ušák

V elegantním křesle Bifi si skvěle odpočinete a je navíc snadno udržovatelné.

Ušáky

Křeslo ušák nesmí chybět v žádném tradičním obýváku. Poskytuje nadprůměrný komfort a je to stále velmi populární kus nábytku, který nestárne. Svým provedením nabízí skvělý odpočinek nejen pro seniory: pohodlí má přece rád každý. Ušák každému uživateli dopřeje velmi pohodlné sezení a skvělou podpěru hlavy i ze stran a svým designem dokáže zútulnit každý interiér. 

Na co si dát při výběru pozor?

Výška a hloubka sedáku

Důležitým faktorem při výběru křesla pro seniory je výška a hloubka sedáku. Ideální výška sedáku by měla být dostatečně vysoká, aby si senioři mohli snadno sednout a poté zase vstát z křesla. Hloubka sedáku má být taková, že se do něj půjde pohodlně usadit a opřít o opěradla.

Většina křesel je dnes vyráběna s nosností přes 100 kilogramů, některá unesou dokonce přes 150 kilogramů.

Podpora zad a krční páteře

Křeslo by mělo poskytovat dostatečnou podporu zádům a krční páteři. Tomu pomůže především vysoká opěrka hlavy, která tuto případnou bolest eliminuje. Pokud je křeslo kvalitně ergonomicky vyvedeno, může to také pomoci snížit tlak na záda a zlepšit držení těla. 

Oblíbené materiály

Nejčastěji se setkáme s textilními potahy různých barev a typů, které jsou pevné, odolné a velmi příjemné na dotek. Pokud chcete opravdový luxus, zvolte křeslo z pravé kůže nebo její syntetické varianty eko kůže. Tyto materiály jsou mimořádně odolné a nezachycují nečistoty.

křeslo

Obrovský výběr nejpohodlnějších křesel v OKAY

Pro největší výběr pohodlných křesel navštivte web OKAY nebo jednu ze 140 kamenných prodejen v Česku i na Slovensku.

Vyberte si z velkého množství mechanických i elektrických polohovacích modelů i ušáků a díky našim dlouhodobě nejnižším cenám ušetříte!

Pokud se rozhodnete pro nákup nového křesla v OKAY, můžeme vám zaručit 100% garanci spokojenosti. Jestli s ním nebudete spokojeni, můžete je vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Nabízíme kompletní služby: nábytek vám přivezeme do 5 dnů, vyneseme do bytu, provedeme odbornou montáž a odvezeme také starý kus.

Prohlédněte si další nabídku nábytku

Sedačky

Postele

Kuchyně

Ložnice

Matrace

Obývací
pokoje

Dřevěný nábytek

Doplňky
do bytu

Koupelny

Kanceláře

Článek pro vás připravil:

Martin Sluka

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.