Jak ušetřit za energii na praní? Poznej výhody parní pračky

Parní pračka umí prát šetrněji a efektivněji než standardní pračky.

V tomto článku se dozvíš, jak to funguje, jaké má parní pračka výhody a nevýhody a jak si z naší nabídky vybrat tu správnou.

Zobrazit nabídku práček
Jak ušetřit za energii na praní
Jak ušetřit za energii na praní

Jak funguje parní pračka?

  • dezinfikuje prádloa ničí alergenya bakterie díky vysoké teplotě páry
  • zjemňuje oblečenía odstraňuje zápachy díky osvěžení párou
  • ušetří ti čas a námahudíky programu pro snadné žehlení, který redukuje zmačkání prádla
  • je šetrnák tvému oblečení, protože pára proniká do vláken a neškodí jim

Parní pračky využívají špičkovou technologii napařování. Parní generátor transformuje vodu na páru, která proniká do jádra vláken prádla. Tím se efektivně zbaví odolných skvrn, načeše prádlo a eliminuje až 99 % alergenů, zejména prachových částic a roztočů. Tím se zvyšuje kvalita praní a prodlužuje životnost textilu.

Na co je praní v páře vhodné

Parní praní je vhodné na většinu běžných tkanin, jako jsou bavlna, viskóza, akryl nebo polyester. Dokonce si poradí i s hedvábím, vlnou, šifonem nebo krajkou. Jen si dej bacha na peří, semiš, kůži, koženku a PVC - ty radši nech na odborníky.

Parní pračka výhody

  • Šetrnost k textilu. Parní pračka je jemnější k oblečení než běžné pračky. Pára nezatěžuje vlákna a nezpůsobuje jejich opotřebení.
  • Efektivní odstranění skvrn a bakterií. Parní pračka dokáže odstranit i ty nejodolnější skvrny a bakterie. Díky vysoké teplotě páry se zbavíš nejen nečistot, ale i alergenů a mikrobů. To je super, pokud máš doma miminko nebo alergika.
  • Energetická účinnost. Parní pračka šetří vodu i energii. Její inovativní technologie snižuje spotřebu obou zdrojů, což je prospěšné pro životní prostředí i pro tvou peněženku.
  • Šetří práci s žehlením. Horká pára totiž uvolňuje vlákna a dělá je měkká a jemná. Tvé prádlo bude po vyprání hladké a v některých případech ani nebudeš potřebovat žehličku.
Jak ušetřit za energii na praní

Parní pračka nevýhody

  • Vyšší pořizovací cena. Parní pračka je dražší než běžná pračka. Je to dáno její pokročilou technologií a kvalitou. Na druhou stranu zase v dlouhodobém horizontu ušetří peníze na vodě a energii.
  • Složitější údržba. Parní pračka potřebuje více péče než běžná pračka. Musíš pravidelně kontrolovat a čistit filtry a odvětrávací systém.

Parní pračky disponují skvělými funkcemi

  • Pára při praní. Po závěru praní spustí parní cyklus, který vyhladí a načechrá prádlo. Tvé oblíbené kousky budou vypadat jako nové a pára pomůže zbavit prádlo nepříjemných pachů, třeba po cigaretovém kouři.
  • Osvěžení prádla. Pára zbaví látku nepříjemných pachů ještě před žehlením.
  • Antialergický program. Při vyšší teplotě praní v prádle zlikviduje pára většinu alergenů.
  • Praktická péče o životní prostředí. Vzduchové bublinky v pračce rozpustí prací prášek lépe, než standardní pračky a to během praní snižuje spotřebu vody.
  • Nastavení teploty páry. Tento program ti umožní nastavit teplotu páry podle typu látky. Můžeš tak prát jemné materiály za nízkých teplot. Hedvábí nebo bavlna zůstane dlouho v původní kvalitě a s jasnými barvami.

OKAY Tip:  Na ovládacím panelu nalezneš ikony praní, které usnadňují výběr požadovaného programu a nastavení, ale občas mohou být matoucí. V našem článku jsme tyto piktogramy podrobně představili.

Podle čeho vybrat parní pračku?

Jak ušetřit za energii na praní

Velikost a kapacita

Zvol si parní pračku s dostatečnou kapacitou bubnu, aby se do ní vešlo všechno tvé oblečení a zkontroluj, zda máš doma dostatek místa pro její umístění.

Funkce a programy

Vyber si takovou parní pračku, která bude mít všechny funkce a programy, aby tvé praní co nejvíc usnadnila.

Značka a kvalita

Jako všechno, co si do domácnosti pořizuješ, by i parní pračka měla být od renomované značky s dobrou zárukou a servisem.

Pořiď si novou parní pračku na OKAY.cz

Parní pračka je skvělým zařízením, které ti pomůže prát šetrněji a efektivněji. Její výhody, jako šetrnost k textilu, efektivní odstraňování skvrn a bakterií, a energetická účinnost, převyšují nevýhody, jako vyšší pořizovací cena a složitější údržba.Na našem e-shopu nalezneš parní pračky od značek LG, AEG, nebo Gorenje a dalších, které do hry přinášejí různé technologie, jako například inovativní aktivní pěnu Eco Bubble nebo osvědčenou technologii FreshCare+, a zajistí, že tvé prádlo zůstane svěží co nejdéle.

152

KAMENNÝCH
PRODEJEN

406 704

PRODANÝCH
VELKÝCH SPOTŘEBIČŮ
ZA ROK

803 543

PRODANÝCH
MALÝCH DOMÁCÍCH SPOTŘEBIČŮ ZA ROK

156 862

PRODANÝCH
MOBILŮ ZA ROK

40 532

prodaných
sedaček
za rok

25 124

prodaných
křesel
a židlí za rok

22 052

prodaných
postelí
za rok

12 252

prodaných
kuchyní
za rok

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyňe

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Vojtěch Pospíšil

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.