Jak správně vybrat a umístit vestavné spotřebiče do kuchyně?

Při výběru vestavných spotřebičů do kuchyně je důležité brát v úvahu nejen design, ale také funkčnost a energetickou účinnost. Nejlepší je investovat do spotřebičů od renomovaných výrobců, které nabízejí moderní technologie a dlouhou životnost.

V tomto článku představíme nejoblíbenější vestavné spotřebiče z nabídky OKAY a povíme si, jak s nimi zacházet.

Vybrat z nabídky vestavěných spotřebičů
vestavné spotřebiče
vestavné spotřebiče

Rozměry vestavných spotřebičů

Před nákupem vestavných spotřebičů nezapomeň zkontrolovat jejich celkové rozměry, včetně rozměrů vnitřku a prostoru před dvířky pro pohodlné otevírání. Jednoduše mysli na to, aby nové spotřebiče do tvé kuchyně dobře zapadly. Platí to jak u vestavných myček, lednic, mrazáků a trub, tak i u menších spotřebičů jako jsou kávovary, mikrovlnky nebo varné desky.

Vestavné trouby

Samostatná vestavná trouba je skvělý pomocník do každé kuchyně. Umí péct, grilovat, ohřívat a rozmrazovat potraviny.

Správná montáž vestavné trouby

Než začneš montovat novou vestavnou troubu, zkontroluj si, že máš vše, co k tomu potřebuješ. Prostuduj si pokyny výrobce a návod pro montáž a v případě potíží se neváhej obrátit na profesionála.

Nejlepší vestavná trouba

Pokud hledáš nejlepší vestavnou troubu ve své cenové kategorii, zkus Gorenje BOSX6737E13BG. Ta nabízí spoustu prostoru a moderní technologie pro zdravé pečení. Má oválný tvar, což zlepšuje cirkulaci vzduchu, systém DynamiCoolingpro bezpečné ochlazování, tiché zavírání dvířek GentleClosea umí se rychle předehřát až na 200 °C za 5 minut. Dále disponuje funkcemi AirFrypro smažení bez tuku, ExtraSteampro pečení chleba s párou a dvojitým topným tělesem pro rovnoměrné rozložení tepla. Trouba má černou/nerez barvu, celkovou vnitřní kapacitu 77 l a rozměry 595 x 595 x 564 mm.

vestavné spotřebiče

Vestavná trouba Gorenje

OKAY Tip: Výběrem indukční desky to nekončí. Víš, jak vybrat správné nádobí na indukci? Přečti si náš článek.

Indukční desky

Jedinečná vlastnost indukčních desek spočívá v tom, že se zahřívají až po přiložení vhodné nádoby. Skryté magnetické cívky pod varnou plochou vytvářejí magnetické pole mezi hrncem a deskou, čímž ohřívají obsah hrnce. S tímto způsobem vaření dochází k minimálním tepelným ztrátám, což se projevuje až 40% nižší spotřebou energie oproti tradičním sklokeramickým deskám. Rychlost ohřevu je až o 50 % vyšší než u klasických sporáků, a to při udržení chladného a bezpečného povrchu desky.

Nejlepší indukční deska

Indukční varná deska Bosch PVQ611BB6E je ideální volbou pro ty, kteří hledají rychlou, efektivní a bezpečnou přípravu jídla. Tato varná deska má čtyři varné zóny, které lze ovládat dotykově pomocí funkce TouchSelect. Můžeš si tak snadno nastavit požadovaný výkon a časovač pro každou zónu. Navíc, pokud potřebuješ vařit na velkých nádobách, můžeš spojit dvě zóny do jedné pomocí funkce CombiZone. Při vaření na této indukční varné desce se budeš cítit jako profesionál ve velké hotelové kuchyni.

vestavné spotřebiče

Indukční varná deska Bosch

Vestavné myčky

Vestavné myčky nádobí můžeš umístit přímo do kuchyňské linky. Dvířka myčky můžeš zvolit ve stejném designu jako zbytek linky a dobře ji tak zakomponovat do celkového stylu kuchyně. Vestavné myčky jsou navíc díky tomu, že je dvířka a linka tlumí, tišší než jiné typy.

Instalace vestavné myčky krok za krokem

Průměrný kutil by se zapojením myčky neměl mít zvlášť velké problémy. Vyplatí se ale znát několik důležitých rad a vyhnout se možným chybám. Určitě si nejprve přečti návod od výrobce. My ti ale základní kroky vysvětlíme.

  • Myčku je třeba připojit hadicí ke dřezu. Hadice musí mít průměr 3/4 palce. Myčka se připojuje k studené vodě s teplotou do 25 °C. Voda musí mít tlak mezi 30 kPa a 1 MPa.
  • Než začneš instalovat myčku, uzavři hlavní kohout vody nebo kohout v okruhu, kam myčku připojuješ. Připoj hadici k ventilu a pevně ji utáhni. Jinak tě může zasáhnout proud vody, jakmile kohout znovu otevřeš. Zkontroluj, že na obou koncích hadice je těsnění. Pak můžeš otevřít kohout a pustit vodu do hadice.
  • · Pro odpadní hadici potřebuješ přípojku na sifonu ve dřezu. Hadice by neměla být delší než 1,5 metru. Předtím, než hadici napojíš na sifon, ujisti se, že jsi odstranil záslepku z přípojky. Pokud nemáš přípojku na sifonu, musíš si ji koupit. Až napojíš odpadní hadici na sifon, zkontroluj, že je spojení pevné a těsné.

Nejlepší vestavná myčka

Hledáš úspornou a prostorově nenáročnou myčku nádobí? Zkus vestavnou myčku Mora VM 545 X. Má energetickou třídu E, spotřebu vody 9 litrů na cyklus a 7 programů mytí. Pojme až 9 jídelních sad ve 2 koších a má šířku pouze 45 cm. Mezi její vychytávky patří funkce Total AquaStop, která zabrání úniku vody, funkce Extra sušení, mokré nádobí po umytí osuší a speciální program pro mytí skla. Myčka se snadno ovládá, má samočistící filtr a hlučnost pouze 47 dB.

vestavné spotřebiče

Vestavná myčka nádobí Mora

Vestavné lednice

Vestavné lednice jsou další z nezbytných kuchyňských spotřebičů, které můžeš integrovat přímo do své kuchyňské linky. Stejně jako v případě klasických lednic mohou i vestavěné mít vlastní mrazák. Případně si můžeš pořídit vestavný mrazák samostatně.

Kam umístit vestavnou lednici? Ideálně přímo pod linku.

Vestavné lednice lze stejně jako ostatní vestavné kuchyňské spotřebiče zaintegrovat přímo do kuchyňské linky. Vestavná lednice pod linku bez problému zapadne a je tak snazší dodržet jednotný vzhled celé kuchyně. O to víc, pokud si máš možnost si podle sebe vybrat i čelní dveře.

Nejlepší vestavná lednice 

Vestavná lednice Kluge KC2294J je skvěle vybavená chladnička s energetickou třídou E a univerzálním bílým provedením. Má čistý objem 294 litrů, LED osvětlení, automatické odmrazování a funkci Super chlazenípro rychlé zchlazení čerstvých potravin. Chladnička je velmi tichá (39 dB)a má rozměry 1770 x 540 x 545 mm (VxŠxH).

Vzdálenost lednice od zdi

Lednice potřebuje dostatečný prostor pro cirkulaci vzduchu, který odvádí teplo z kompresoru a kondenzátoru. Pokud je příliš blízko ke zdi, může dojít k přehřívání spotřebiče, zvýšení spotřeby energie a snížení její životnosti. Obecně platí, že by lednice měla být od stěny vzdálená minimálně 5 cm.

vestavné spotřebiče

Vestavná lednice Kluge

Vestavná pračka

Vestavná pračka může být v menší koupelně nenápadně umístěna pod umyvadlo, zatímco v kuchyni se snadno ztratí pod linkou stejně jako myčka nádobí nebo lednička. Oproti běžným pračkám se vestavné varianty liší tím, že mají z podstaty vždy přední plnění.

Vestavná pračka do kuchyňské linky 

Vestavná pračka se do kuchyňské linky hodí, pokud nemáš dostatek místa v koupelně nebo nemáš vlastní prádelnu. Při výběru vestavné pračky do kuchyňské linky jsou nejdůležitější rozměry a hlučnost. Vzhledem k tomu, že pračku chceš umístit v kuchyni, je důležité, aby správně zapadla do vyhrazeného prostoru v lince a zároveň byla co nejtišší.

Vestavná pračka může při praní a odstřeďování vibrovat a přenášet vibrace na kuchyňskou linku. To může být nepříjemně hlasité a v důsledku to linku i poškodit. Předejít tomu můžeš s modely s protivibračním systémem, který stabilizuje pračku a snižuje vibrace nebo použít protivibrační podložky pod nohy pračky, které tlumí vibrace a chrání podlahu.

Nejlepší vestavná pračka

Vestavná pračka se sušičkou Electrolux EW7W368SI umí prát i sušit prádlo v jednom cyklu. Má energetickou třídu D pro praní a E pro sušení, což znamená, že je úsporný a šetrný k životnímu prostředí. Má také displej, funkci odložený start, kondenzační sušičku s nádrží na vlhkost, rychlost otáček 1600 ot./min a speciální programy pro ruční praní a vlnu.

Navíc chrání tvoje prádlo a prodlužuje jeho životnost díky systémům DualCare, SensiCare, SteamCarea FreshScent. S programem Non-stop 60 minut můžeš vyprat a usušit menší objemy prádla během jedné hodiny. Pračka se sušičkou Electrolux EW7W368SI má rozměry 819 x 596 x 540 mm, takže se pohodlně vejde do každé kuchyně.

vestavné spotřebiče

Pračka se sušičkou Electrolux

OKAY Tip: Jsou pro tebe některé symboly na pračce španělská vesnice? Náš článek ti pomůže.

Největší výběr elektra v OKAY!

Pro největší výběr kvalitního elektra navštiv náš e-shop.

Vyberte si z našich modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříš!

Pokud se rozhodneš pro nákup nového elektra a nábytku v OKAY, můžeme ti zaručit 100% garanci spokojenosti, nebo můžeš produkt vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyňe

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Vojtěch Pospíšil

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.