Jak správně vybrat a používat elektrický zubní kartáček?

Elektrický zubní kartáček pečuje o zuby a dásně. Odstraňuje zubní plak, masíruje dásně a zlepšuje celkovou ústní hygienu. Jak si vybrat ten správný elektrický kartáček? A jak ho správně používat?

V tomto článku ti poradíme, na co si dát pozor při výběru a používání elektrického zubního kartáčku.

Vybrat elektrický kartáček
Jak správně vybrat a používat elektrický zubní kartáček?
FB post 1200x1200.png__PID:f400f0c7-1a04-40f5-906b-de18b6557d90

Co jsou elektrické kartáčky

Elektrické kartáčky jsou extrémně rychlé v porovnání s tradičními manuálními variantami. Základní modely zvládnou za minutu přibližně 8 000 kmitů, zatímco ty nejvýkonnější dokážou až 43 000 kmitů. Čím více kmitů za minutu kartáček generuje, tím efektivněji vyčistí zuby.

Jak vybrat elektrický kartáček

Existují tři typy elektrických kartáčků: sonické, oscilačně rotační a magnetické iO. Liší se především pohybem hlavice. Sonické kartáčky vibrují, oscilačně rotují a magnetické iO oba pohyby kombinují.

Dále se elektrické zubní kartáčky mohou odlišovat podle způsobu napájení – buď akumulátorový nebo na výměnné baterie.

  • Sonické elektrické zubní kartáčky mají podobný tvar jako tradiční manuální kartáčky. Díky podlouhlé hlavě se rychle pohybuje ze strany na stranu a efektivně odstraňuje plak. Sonické kartáčky jsou vhodné především pro jedince s citlivými zuby či problémy s dásněmi. Pracují s drobnými vibračními pohyby, které jsou mimořádně šetrné k zubům i dásním. Přesto mají své omezení při čištění obtížně dostupných míst, jako jsou oblasti ze strany jazyka či okolí spodních předních zubů.

    Pro optimální čištění zubů sonickým elektrickým kartáčkem se ujisti, že hlavice kartáčku správně přilne k povrchu zubů, nastav ji pod úhlem 45° k linii dásní a prováděj stírací pohyb směrem ven od dásně. Je to technika podobná té, kterou používáme při čištění zubů manuálním kartáčkem.
  • Rotační zubní kartáčky mají kulatou hlavu, díky které můžeš dělat buď 3D pohyby (oscilačně-rotační a pulzační) nebo 2D pohyby (oscilačně-rotační). Tato unikátní kombinace pohybů efektivně rozruší plak pomocí oscilace a pulzace, následně otáčivým pohybem hlavice ze strany na stranu o 90° jemně setře plak.

    Čištění zubů s oscilačním zubním kartáčkem je snadné a efektivní. Stačí kartáček přiložit k povrchu zubů a věnovat každému zubu 2–3 vteřiny, poté přejít na další. Zvláštní pozornost věnuj vnitřní straně zubů a kousacím ploškám. Výhodou je, že díky malé kulaté hlavě je možné dosáhnout i do obtížně dostupných míst.
  • Magnetické iO zubní kartáčkyjsou první kartáčky na světě, které používají lineární magnetický pohon. Díky tomu vytvářejí jemné mikrovibrace, které dokážou odstranit zubní plak z každého zubu. Kulatá hlavice kartáčku se přizpůsobí tvaru pusy a zajistí důkladné a šetrné čištění.

    Magnetické iO zubní kartáčky jsou navíc velmi tiché, takže nebudou ani ráno ani večer rušit ostatní členy domácnosti. Magnetická iOTM technologie je tak revoluční, že získala pečeť České stomatologické komory pro svou kvalitu a efektivitu.

Zubní kartáček pro děti

Existují tři typy elektrických kartáčků: sonické, oscilačně rotační a magnetické iO. Liší se především pohybem hlavice. Sonické kartáčky vibrují, oscilačně rotují a magnetické iO oba pohyby kombinují.

Dále se elektrické zubní kartáčky mohou odlišovat podle způsobu napájení – buď akumulátorový nebo na výměnné baterie.

Koupit Oclean Kids
Zubní kartáček pro děti

OKAY Tip: U kartáčku to nekončí. Prohlédni si také naši nabídku ústních sprch.

Široký výběr elektra v OKAY

Pro největší výběr elektra navštivte náš e-shop.

Vyberte si z velkého množství elektra ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříte!

Pokud se rozhodnete pro nákup nového elektra v OKAY, můžeme vám zaručit 100% garanci spokojenosti. Jestli s ním nebudete spokojeni, můžete je vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.