Co je IP kamera a jak vám může pomoci v domácnosti?

Chceš během své nepřítomnosti dohlédnout na svou nemovitost nebo třeba z práce zkontrolovat psa? IP kamera ti umožní sledovat živý přenos ze zahrady či přímo z tvého obýváku. Podle zvoleného typu IP kamery můžeš např. snímat i zvuk nebo dostávat upozornění o zaznamenaném nežádoucím pohybu v zorném poli kamery.

Prohlédnout nabídku IP kamer
IP kamera

Co je IP kamera?

Internet Protocol (IP) kamera přenáší záznam přes počítačovou síť. K těmto kamerám se lze připojovat na dálku a sledovat tak přímý přenos aktuálního dění před zařízením. Připojit se k nim lze snadno z počítače, chytrého telefonu i tabletu. Sledování IP kamery přes internet je možné odkudkoliv na světě, kde máš možnost připojit se k síti. Některé typy IP kamer lze navíc na dálku i ovládat, např. otáčet s nimi v prostoru, přibližovat obraz atd.

Záznam z IP kamery se může ukládat do externího zařízení (na cloud) nebo na SD či MicroSD kartu. Některé kamery nabízejí možnost ukládat záznam obojím způsobem současně. SD karta v takovém případě funguje jako pojistka. Kdyby z nějakého důvodu nebyl umožněn přenos dat, na SD kartě se nachází jejich záloha. Nejstarší záznamy na kartě jsou přepisovány nejnovějšími.

JAK FUNGUJE IP KAMERA 
Přenos záznamu:přes počítačovou síť
Sledování záznamu:přes počítač, telefon, tablet
Ukládání záznamu:vzdálená úložiště či SD/ MicroSD karta

IP kamera může umět např.:

  • otáčet se v prostoru,
  • přibližovat obraz,
  • detekovat pohyb (případně poznat známé osoby podle obličeje),
  • osvětlit tmavý prostor (tzv. LED přísvit),
  • přenášet zvuk (i oboustranně) atd.

Nejlepší IP kamera bude taková, která vyhoví všem tvým požadavků.
Proto když IP kameru vybíráš, polož si několik otázek:

IP kamera

Chci menší domácí kameru, nebo se chystám zabezpečit firmu?

Pokud jde o zabezpečení např. jedné místnosti v domácnosti, jistě tě potěší cenová dostupnost kamer v řádu stovek.

IP kamera Tesla Smart Kamera Mini jde nastavit tak, aby tvůj obývák snímala jen v čase, kdy býváš v práci, a neměl jsi tak pocit narušení tvého soukromí.

Při snímání větších prostor, rodinných domů, firemního majetku apod. půjdou ceny výše, nicméně odměnou ti bude kvalita nasnímaného materiálu, široký výběr doplňkových vlastností kamer a pocit větší jistoty. Např. IP kamera Niceboy ION Outdoor Security Camera zajistí malou až středně velkou firmu i díky kvalitním nočním záběrům.

Chci kameru dovnitř, nebo ven?

Při vybírání kamery na venkovní záběry musíš mít na mysli vliv proměnlivého počasí. Na venkovní kameru bude pršet i sněžit, bude vystavena mrazům i větru. Vhodná kamera tak bude mít vyšší stupeň odolnosti.

K tvým dveřím skvěle padne IP kamera EZVIZ EB3. Nejen že rozliší člověka od zvířete a zabrání tak falešným poplachům, ale oboustranné audio ti umožní i přímou komunikaci s osobou přede dveřmi.

Je pro mě lepší drátová, nebo bezdrátová kamera?

Bezdrátová kamera je snadnější na zapojení. Energii však získává z baterií, na které musíš myslet a pravidelně je měnit. Drátová kamera má instalaci náročnější a rozsáhlejší instalace drátových kamer mohou vyžadovat i uzpůsobení stavby k tomuto účelu. Ve výsledku se ale nebudeš muset obávat problémů s přenosem.

Potřebuji noční vidění?

I s nižším rozpočtem můžeš sehnat kameru, která ti zabezpečí dům zvenku. Např. IP kamera Tesla Smart Camera Outdoor snímá i v noci pomocí infračerveného světla.

Potřebuji senzor pohybu?

Senzor pohybu tě upozorní na pohyb před kamerou. Kamera pak spustí nahrávání až ve chvíli, kdy zaznamená nežádoucí aktivitu, a tím šetří úložné místo. V dnešní době už kamery dokáží i rozlišit, zda se před kamerou hýbe člověk, a nezatěžují tak majitele planými poplachy, kdy po zahradě přeběhne zvíře nebo se prádlo rozhoupe v silnějším větru. Ty výkonnější kamery navíc snímají konkrétní obličej a rozlišují tak, zda jde o někoho z domácnosti, nebo na pozemek vstoupila cizí osoba. V druhém případě tě o přítomnosti neznámého člověka informují.

Jak zapojit IP kameru?

Dnešní kamery se pokoušejí o přátelský přístup ke svým uživatelům, proto se jejich provoz snaží být co nejjednodušším. Ve většině případů tak jejich obsluhu včetně samotného zapojení IP kamery zvládneš sám. Stačí se řídit návodem konkrétního zařízení.

Jak připojit IP kameru přes Wifi?

IP kamery se zapojují do již existující sítě LAN. Základem je vhodné umístění Wifi routeru tak, aby zajišťoval výkonný přenos dat.

IP kamera

OKAY Tip: Potřebuješ nový router a nevíš, jak ho vybrat? Poradíme ti, jaký router bude pro tvé potřeby ten nejlepší.

Dále je několik způsobů, jak připojit IP kameru k routeru dle jejího uzpůsobení, a to:

  • síťovým kabelem,
  • přes vysílaný Wifi hotspot kamery,
  • Air Config nebo Smart Config (připojuje se skrz zvukový signál),
  • přes webové rozhraní (pracuje se s IP adresou kamery).

Vždy záleží na tom, zda je kamera vybavena vstupem pro síťový kabel. Pokud ne, je možnost ji připojit přes její vlastní Wifi hotspot. Jestliže kamera nedisponuje ani tím, budeš muset využít zvukový signál. Webové rozhraní je až poslední možností pro případ, kdy ostatní způsoby připojení k routeru z nějaké důvodu nefungují.

Pokud tě zajímá, jak zjistit IP adresu kamery, můžeš ji vyhledat v administraci routeru, kde se zobrazují všechna propojená zařízení. Je ale možné zjistit ji i přes program, který byl výrobci dodaný v balíčku spolu s kamerou.

IP kamera

Nastavení IP kamery

Jakmile je kamera připojená k routeru, nainstaluješ si příslušné aplikace do zařízení, kam chceš nahrávat data nebo odkud se chceš ke kameře připojovat. S kamerou tedy komunikuješ přes příslušnou aplikaci. Při nastavování konkrétní IP kamery se řiď jejím návodem a pokyny v aplikaci.

Zvažuješ, jak nejlépe ochránit svůj majetek? Podívej se na naši obsáhlou nabídku IP kamer. Díky programu Garance 100% spokojenosti můžeš zboží do 30 dnů vrátit, pokud nebude vyhovovat tvým požadavkům.

152

KAMENNÝCH
PRODEJEN

406 704

PRODANÝCH
VELKÝCH SPOTŘEBIČŮ
ZA ROK

803 543

PRODANÝCH
MALÝCH DOMÁCÍCH SPOTŘEBIČŮ ZA ROK

156 862

PRODANÝCH
MOBILŮ ZA ROK

40 532

prodaných
sedaček
za rok

25 124

prodaných
křesel
a židlí za rok

22 052

prodaných
postelí
za rok

12 252

prodaných
kuchyní
za rok

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyňe

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Kateřina Musilová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.