iPhone 15: Co nás čeká od nového telefonu od Apple?

Jsi fanoušek Apple? Potom už jistě víš, že v září 2023 se má konat velkolepá prezentace iPhonu 15, který slibuje spoustu novinek a vylepšení.

V tomto článku ti shrneme, co se zatím šušká o tom, jak bude nový iPhone vypadat a jaké skvělé funkce bude mít.

iphone

Čtyři varianty iPhone 15 a nové barvy na výběr

iphone

iPhone 15

Základní model s displejem o velikosti 6,1 palce.

iPhone 15 Plus

Větší model s displejem o velikosti 6,7 palce = více prostoru na sledování videí, hraní her nebo práci.

iPhone 15 Pro

Profesionální model s displejem o velikosti 6,1 palce.

 iPhone 15 Pro Max (Ultra)

Největší a nejdražší model s displejem o velikosti 6,7 palce. Ideální pro ty, kteří chtějí mít absolutní luxus a neomezené možnosti.

Navíc se povídá, že Apple chce nejvyšší třídu přejmenovat z Pro Max na Ultra. Možná, že tenhle jejich dosud nejlepší telefon bude opravdu ULTRA!

Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Ultra (Pro Max) by mohly přijít i s novými odstíny. Spekuluje se o modré, žluté nebo oranžové.

USB-C port namísto Lightning portu

Jednou z největších změn, kterou iPhone 15 přinese, je změna portu pro nabíjení a připojení k jiným zařízením. Místo tradičního Lightning portu, který používají jen produkty Apple, budou mít všechny varianty iPhone 15 univerzální USB-C port. To znamená, že budeš moci použít stejný kabel nebo adaptér pro další zařízení od jiného výrobce.

Bezdrátová budoucnost?

A co kdyby Apple šel ještě dál a úplně odstranil port z iPhonu? Možná by nabídl bezdrátové nabíječky, sluchátka a další příslušenství. Nebo by vytvořil nějaký nový způsob propojení s jinými zařízeními. Kdo ví, nechme se překvapit.

iphone

OKAY Tip: Existuje velké množství různých typů USB konektorů. Seznamte se s nimi v našem průvodci na blogu.

iphone

Displej s dynamickým ostrovem

Další novinkou, kterou iPhone 15 nabídne, je displej s dynamickým ostrovem. Na horní části obrazovky už nebude žádný výřez (notch), který zabírá místo pro kameru a reproduktor. Místo toho bude na displeji malý plovoucí ostrov (island), který se bude přizpůsobovat tomu, co na obrazovce zrovna děláš.

Například když budeš fotit nebo natáčet video, ostrov se posune do rohu a nechá ti celou obrazovku pro snímek. Při telefonování nebo poslechu hudby se ostrov zvětší a ukáže ti informace o hovoru či skladbě. A kdykoli budeš potřebovat více místa na obrazovce, ostrov se zmenší nebo zmizí úplně.

Fotoaparát s periskopovým zoomem a 48 megapixely

Modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus budou mít hlavní fotoaparát s ohromujícími 48 megapixely, což zaručuje ostré a detailní snímky. Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Ultra půjdou ještě dál a nabídnou periskopový teleobjektiv, který umožní zoomovat bez ztráty kvality. Takže už žádné rozmazané fotky z dálky!

iphone
iphone

Procesor s vyšším výkonem a úsporou energie

Modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus budou vybaveny čipem A16 Bionic, který je rychlejší a úspornější než kterýkoli z jeho předchůdců. A modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Ultra údajně dostanou ještě lepší čip A17 Bionic.

Titanový rám a bez tlačítek

Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Ultra mají i něco navíc v oblasti designu. Těšit se můžeš na titanový rám a možná se dočkáme i telefonu bez fyzických tlačítek. Ano, Apple by mohl zrušit i tlačítko pro ztlumení zvuku a nahradit ho dotykovou plochou nebo gesty.

iphone
iphone

Touch ID pod displejem

A na závěr ještě jedna zajímavost. Nový iPhone 15 by mohl vrátit Touch ID, ale tentokrát pod displejem. To by znamenalo, že bychom mohli telefon odemykat otiskem prstu na obrazovce.

Cena a dostupnost

A kolik nový iPhone 15 bude stát? Nečekejme žádné zázračné slevy. Cena za iPhone 15 by se měla pohybovat v podobných cenových relacích jako předchozí modely. Pro americký trh vývojáři Applu počítají s cenou od $799 za základní iPhone 15 až po $1,199 za iPhone 15 Ultra.

A kdy si je budeme nové telefony moci koupit v České republice? Pokud se nic nepokazí, pravděpodobně už v říjnu 2023.

Největší výběr smartphonů v OKAY!

Pro největší výběr chytrých mobilů navštiv náš e-shop.

Vyber si z našich modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříš!

Pokud se rozhodneš pro nákup nového elektra a nábytku v OKAY, můžeme ti zaručit 100% garanci spokojenosti, nebo můžeš produkt vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyňe

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Vojtěch Pospíšil

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.