Nokia se vrací! Světu představila nový tablet N1

Telefony Nokia byly svého času velice populární. Poté, co společnost odprodala jejich výrobu americké společnosti Microsoft, rozhodla se pro produkci jiných přístrojů pod svojí světoznámou značkou.Nokia totiž podle dohody s Microsoftem může prodávat telefony až koncem roku 2016. To se však nevztahuje na jiné přístroje a toho chce Nokia využít. Prvním počinem, který by měl spatřit světlo světa je tablet N1, s velice zajímavou výbavou a poměrně slušnou cenou.

Osmipalcový tablet nesoucí název N1 bude mít IPS displej s krycím sklem Gorilla Glass 3 a rozlišením 2048x1536 pixelů. O svižnost se bude starat nový čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3580 s 64bitovou architekturou a taktem 2,3 GHz. Operační paměť bude mít hodnotu 2 GB. Uživatelská paměť pojme až 32 GB dat a nebude ji možné rozšířit pomocí paměťových karet. A to nejdůležitější - operačním systémem by měl být Android! Prodej by měl začít v prvním čtvrtletí příštího roku v Číně a postupně se rozrůst do celého světa. Cena přístroje byla stanovena na 249 dolarů bez daně. To představuje českou pultovou cenu okolo 6 600,- Kč včetně DPH.

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.