Samsung představuje nové SSD disky s kapacitou až 1 TB

Praha, 10. prosince 2014 – Samsung Electronics, světový lídr v oblasti vyspělých paměťových technologií, uvádí na trh pod označením 850 EVO nejnovější přírustek do své nabídky značkových SSD. Je založený na technologii 3-bit 3D Vertical NAND (V-NAND). V porovnání s předchůdci poskytuje významné zvýšení výkonu a výdrže, takže je ideální pro použití v běžných počítačích.

„Teší nás, že můžeme uživatelům nabídnout vylepšený zážitek z práce s počítačem pomocí nových SSD disků 850 EVO. I nadále budeme pokračovat v uvádění SSD disků založených na V-NAND v nejrůznějších podobách a současně zrychlovat růst globálního trhu SSD disků,“prozradil Unsoo Kim, senior viceprezident Branded Product Marketing týmu společnosti Samsung Electronics.

Dosud disky Samsung 850 PRO SSD, které byli představené v červenci, používaly technologii 2-bit 3D V-NAND pro profesionální využití v high-end klientských počítačích a v malých a středně veľkých podnikových serverech. Disky 850 EVO jsou založené na 3-bit 3D V-NAND technologii. Díky tomu jsou vhodnější pro použití v zařízeních koncových spotřebitelů, jako jsou notebooky a herní počítače.

V sérii 850 EVO jsou SSD disky s kapacitou 1 TB, 500 GB, 250 GB a 120 GB. Vyznačují se sekvenční rychlostí čtení až 540 MB/s a rychlostí zápisu až 520 MB/s. Díky technologii Samsung TurboWrite dosahuje 1TB verzia 850 EVO náhodnou rychlost zápisu až 90 000 IOPS, to umožňuje rychlé ukládání velkoobjemových dat a multitaskingové operace. Modely s kapacitou 1 TB a 500 GB navíc nabízí vynikající spolehlivost – 80 GB dat zapíší denně po dobu pěti let.

Příští rok plánuje Samsung rozšířit nabídku SSD disků 850 EVO o mSATA a M.2 založené na technologii 3-bit V-NAND. Společnost očekává, že 850 EVO vyvolá expanzi koncentrovaného trhu s SSD disky a zároveň uspokojí rostoucí poptávku po SSD s kapacitou větší než 500 GB.

Nové SSD disky Samsung 850 EVO budou k dispozici na českém trhu od začátku roku 2015. Jejich ceny prozatím nejsou známy.

 

zdroj: Samsung

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.