Poslední dobou je velmi moderní příprava jídla v páře. Můžete tak ušetřit spoustu času, který byste jinak strávili v kuchyni. Navíc bude vaše jídlo zdravější, než kdybyste ho vařili ve vodě nebo smažili na pánvi. |
Proč?Vařením a ohříváním v páře využíváte potraviny šetrně. Na rozdíl od klasického vaření totiž neztrácejí důležité živiny a vitamíny. Můžete tak zachránit až o 50 % více vitamínů. Navíc takto připravené jídlo neztrácí barvu ani chuť, dokonce ani když jej opakovaně ohříváte. Samozřejmě můžete připravovat více jídel najednou. Chutě se nemísí a vše máte připraveno rychle a ve stejný čas. Kvalitní parní trouby vás samy upozorní, kdy začít ohřívat které jídlo, abyste měli vše hotové zároveň. |
„Díky přípravě jídla v páře zachráníte většinu vitamínů a minerálů.“ Profesor OKAY |
Jak to funguje?Základem je cirkulace horké vodní páry. Voda ve spodní části hrnce (v zásobníku trouby) se zahřívá a mění v páru. Ta putuje vzhůru a ohřívá vložené potraviny. V horní části hrnce (trouby) pak chladnoucí pára kondenzuje na vodu a stéká zpět dolů do zásobníku. Tento proces se stále opakuje. |
Hlaví výhody
V páře | Ve vodě | Na pánvi | |
Šetrné tepelné zpracování | |||
Příprava jídla bez tuku | |||
Jídlo se nepřipaluje | |||
Příprava více jídel najednou | |||
Snadné čištění |