OKAY rádce: Jak zařídit předsíň

Předsíň je vstupní branou do vašeho domova a utváří jeho celkovou atmosféru. Je proto důležité, aby byla navržena jak funkčně, tak stylově. Přečtěte si, jak zařídit předsíň, která poskytne co největší úložný prostor a zároveň zaujme na první pohled. Inspirujte se také tipy na vybraný nábytek vhodný do velké i malé předsíně třeba v paneláku.

Předsíň by měla zaujmout na první pohled.

Pamatujte na rozměry

Ne vždy to je možné, ale i v malé a úzké předsíni většinou platí tato pravidla. Měla by být široká alespoň 1 metr, případně víc, pokud preferujete větší nábytek. Zároveň pamatujte, že okolo nábytku má zůstat ulička široká alespoň 80 cm. V předsíni je často více lidí, kteří se najednou zouvají a převlékají. Je tedy nutné, aby byl k dispozici dostatečný manévrovací prostor. Při zařizování také dbejte na to, aby předsíň nebyla přeplněná – zvlášť v menších místnostech to nebude působit dobrým dojmem

Při zařizování předsíně myslete na to, aby nebyla přeplněná.

Úložný prostor je nejdůležitější

V předsíni si potřebujeme odkládat boty, svrchní oděvy i doplňky (deštníky, kabelky, klíče). Neměl by v ní tedy chybět nábytek, který nám to umožní. Předsíň však také nesmí působit přeplněným dojmem, čemuž pomohou např. uzavřené skříně. Ty všechen nepořádek spolehlivě skryjí.

Co v předsíni nesmí chybět?

Věšák

Žádná předsíň není kompletní bez pořádného věšáku. Ten můžete zvolit v nástěnném provedení, které nabídne i dodatečnou poličku s úložným prostorem. Dále máte na výběr i samostatně stojící věšák, který disponuje také poličkami pro boty. Tato varianta je velmi efektivní a ušetří spoustu prostoru.

Botník

Neméně důležitým vybavením předsíně je botník. Při jeho výběru se zaměřte nejen na velikost předsíně, ale i na to, kolik členů ve vaší domácnosti bydlí a kolik bot každý potřebuje. Vybrat si můžete klasický botník s otevřenými nebo uzavřenými policemi. Pohodlnější přezouvání zajistí botník kombinovaný s lavicí, na kterou si můžete sednout.

Botník Pansy v industriálním designu nabídne bohatý úložný prostor.

Skříň

Předsíňová skříň bývá zpravidla vyrobena v menších rozměrech. Nejčastěji se setkáte s jednodveřovou skříní, která disponuje policemi, ramínky nebo jejich kombinací. Dvoudveřová skříň většinou nabídne jak police, tak ramínka, a často také ještě otevřenou část bez dvířek. Do tohoto prostoru si můžete odkládat různé nezbytnosti, které chcete mít vždy po ruce, jako např. klíče. Častým řešením je skříň se zabudovaným zrcadlem, což významně ušetří prostor.

Předsíňová stěna

Zajímavé spojení výše uvedených možností i funkce navíc představuje předsíňová stěna. Ta zpravidla obsahuje užší skříň pro uložení bund a kabátů. Může však disponovat i šuplíky pro uložení šátků, čepic či třeba kabelek. Kromě toho na stěně najdete i věšáky pro odkládání často nošeného oblečení. Samozřejmostí je botník, na který se zároveň můžete při přezouvání posadit.

Praktický předsíňový set Stella v sobě spojuje botník, zrcadlo, tři věšáky i horní polici nad věšáky.

Osvětlení

Častým problémem předsíně je její nedostatečné osvětlení. Prostor kvůli tomu může působit ponuře a smutně. Svítidlo by mělo efektivně prosvítit celý prostor, ale také hezky vypadat. Ideální je zvolit stropní svítidlo, protože stojací či stolní lampy při oblékání můžete nechtěně shodit. Dále vám pomůže bodové LED osvětlení nebo LED pásek v podhledu. Tyto varianty jsou moderní a zároveň nikde nevyčnívají.

Vhodně zvolený nábytek předsíň zkrášlí a také nabídne úložný prostor.

Zrcadlo

Před odchodem se určitě každý chce naposledy prohlédnout a ještě jednou upravit. Zrcadlo, ve kterém uvidíte celou svoji postavu, je tedy nezbytným doplňkem předsíně. Kromě toho zrcadlová plocha účinně opticky zvětšuje prostor, což přijde vhod také v menších prostorech.

Nástěnné zrcadlo Bonami prosvětlí domácnost a navíc se stane elegantním a praktickým doplňkem každého interiéru.

Dekorace utváří celkový dojem

Samotný nábytek nestačí. Pokud chcete, aby předsíň působila útulným a příjemným dojmem, vybavte ji vhodnými dekoracemi. V žádné předsíni nesmějí chybět stylové hodiny či různé praktické vychytávky, jako je stojan na deštníky či držák na klíče. Na komodu či skříň umístěte květinu v designové váze. Kromě toho můžete dodat hezkou atmosféru celému interiéru skvělou vůní do bytu.

Kompletní vybavení předsíně v OKAY

Pro největší výběr kvalitních věšáků, botníků, skříní i předsíňových stěn navštivte náš web. Vyberte si z velkého množství modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříte!

V OKAY pořídíte ten nejlepší nábytek se 100% garanci spokojenosti. Jestli s nim nebudete spokojeni, můžete jej vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.