Nejlepší herní telefony roku 2022

Těžko byste našli někoho, kdo nemá alespoň jednu hru ve svém smartphonu! Hraní mobilních her je jedna z nejoblíbenějších a také nejčastějších činností, které uživatelé na svém telefonu vykonávají. Pro ty, kteří tuto kratochvíli staví na první místo při výběru mobilního zařízení, je důležitý například zvuk, výkon a některé speciální funkce. Pokud si chcete vybrat ten nejlepší herní telefon, přečtěte si náš OKAY článek.

Dívka, hrající hru na mobilu

Už máte svého mobilního parťáka na ‚‚hraní?"

OKAY Tip: Prohlédněte si mobilní telefony, které jsou momentálně v akci.

V čem se liší herní a ‚‚obyčejný“ smartphone?

Přece jen pár drobností tady je. U herních telefonů je jedna z nejdůležitějších věcí chlazení a rychlost nabíjení. Ve většině případů mají zpravidla lepší parametry než běžné smartphony, například:

Lidi hrající hry na svých smartphonech

Pokud také rádi hrajete hry na mobilu, v OKAY si vyberete ze široké nabídky těch správných zařízení.

  • Výkonný grafický akcelerátor.
  • Kvalitní obraz na velkém displeji s vyšší obnovovací frekvencí.
  • Lépe zvládnuté chlazení, které garantuje dlouhodobý výkon.
  • Výrazný a originální design.
  • Lepší umístěná konektorů (aby se dalo nerušivě nabíjet i při hraní her).
  • Větší rozměry, které umožňují integrovat baterii s vyšší kapacitou.
  • Stereofonní zvuk, který nebývá zkreslený ani při držení telefonu oběma rukama.

Poco X4 Pro (Poco X4 Pro)

Rychlost, výkon a plynulý pohyb. To jsou dozajisté 3 atributy, které při výběru herního telefonu využijete. Konstruktéři Poco osadili telefon výkonným osmijádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 695, vytvořeným 6nm výrobním procesem, který mu dodává špičkový chod důležitý pro ničím nerušené zážitky při hraní her. Tuto ‚‚věcičku“ však využijete i při multitaskingu. Ke skvělé odezvě přispívá i rychlá operační paměť 8 GB RAM a k dispozici je obří úložný prostor o kapacitě 256 GB ROM.

Rychlost pak zajistí vysokorychlostní mobilní připojení díky podpoře 5G. Ta vám mimo jiné zajistí rychlost stahování až 2,5 Gbps. A to je zlatý důl! Konec čekání při streamování videí či hraní online her. K dokonalému vtažení do virtuálního světa vám pomůže i jemný a plynulý pohyb. A to není vše! Tohle ještě podtrhuje 360 Hz dotyková vzorkovací frekvence, se kterou budete o krok před ostatními hráči. Rychlejší akce, rychlejší reakce!

Mobilní telefon POCO X4 Pro

Samsung A53

Náskok před konkurencí a před hráči získáte se smartphonem Samsung A53. Pro všechny hráče zde bude klíčový režim Game Booster. Malá ikonka, která sleduje vzorce vašeho herního chování a optimalizuje výdrž baterie, teplotu a využití paměti zařízení, zatímco blokuje aktivity a notifikace na pozadí. Neztratíte tak koncentraci na svou hru a můžete se jí nechat zcela pohltit. Neméně důležitý je i parádní displej. Vámi prohlížený obsah získá ještě větší grády díky 120Hz Super AMOLED displeji zařízení Samsung Galaxy. Ten přináší plynulý zážitek ze sledování s minimálním rozmazáním, větším množstvím detailů a živým kontrastem.

Mobilní telefon Samsung A53

Vivo V23

Herní chameleon, který upoutá! A to je pravda, protože na první pohled dokáže poměrně nový výrobce Vivo na českém trhu upoutat svým vzhledem, který umí měnit barvu své zadní strany v závislosti na slunci. Může za to speciální antireflexní fluoritové sklo, které vykouzlí díky působení UV světla obrazce a vesmírné barvy. Ale pojďme k tomu, proč jsme tady.

Operační systém, který ve Vivo V23 5G najdete, je nadstavbový FunTouch OS 12 dvanáctkové verze Androidu, který asistuje procesoru MediaTek Dimensity 920. Výkon je díky procesoru až nečekaně rychlý, bez záseků a bez přerušování – a to nejen při sledování videí a obsahu, ale především při hraní her. Zkrátka hravý a seriózní.

Mobilní telefon Vivo V23

Realme 9 Pro+

Dokonalý displej, supernoční vidění a bleskové nabíjení. To je chytrý telefon Realme 9 Pro+, který patří do hledáčku všech uživatelů, kteří chtějí kvalitní a cenově dostupný smartphone. Mezi jeho klíčové benefity se počítá nádherný 90Hz AMOLED displej, stereo reproduktory a dynamická RAM. Celkově kvalitní zpracování pak završuje podpora rychlých mobilních sítích 5. generace. Mezi přednosti patří i fantastická výdrž - klidně i dva dny náročnějšího provozu na jedno nabití. Integrovaná baterie má od výrobce nastavenou kapacitou 4500 mAh. A když se přece jen vybije, nevadí, připraveno je super rychlé nabíjení. Pomocí telefonu Realme 9 Pro+ můžete sledovat filmy, používat navigaci v autě nebo hrát hry. O přísun energie se postará podpora až pro 60W nabíjení. Jednoduše to znamená, že po totálním ‚‚gamingu“, nabijete telefon na 100 % kapacity během 30 minut.

Mobilní telefon Realme 9 Pro+

Xiaomi 12 Pro

A poslední zástupce, kterého v této tématice rozhodně nesmíme opomenout, je smartphone Xiaomi 12. Ten používá ještě nejvýkonnější čipset od Snapdragonu. Přesně, jak se od vlajkové lodi v roce 2022 očekává. Konkrétně se jedná o Snapdragon 8 Gen 1, který doplňuje 8 nebo 12 GB paměti RAM. Na Androidu patří k tomu nejvýkonnějšímu, co se dá momentálně sehnat. Není to ale jen o výkonu, Xiaomi 12 Pro potěší skvělým AMOLED displejem se 120Hz obnovovací frekvencí obrazovky. A tady se dostáváme na maximální nabití ještě v rekordnějším čase. 120W adaptér nabije telefon z nuly na 100 procent za pouhých 20 minut, což je doslova rychle a zběsile.

Mobilní telefon Xiaomi 12 Pro

Prohlédněte si další nabídku elektra

Prohlédněte si další nabídku elektra


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.