Jaké funkce a programy nabízejí dnešní pračky?

Zřejmě málo z nás si dokáže představit život a domácnost bez řady chytrých pomocníků, kterým pračka bezpochyby je. Prádlo dokáže vyprat každá, ovšem výsledek se může lišit například komfortem obsluhy nebo kvalitou vypraného prádla. Záleží jen a jen na vás, čemu dáváte přednost – zda spíše rychlému či tichému praní, ochraně látek, nebo vybíráte programy pro alergiky a astmatiky. V našem článku vám přinášíme největší trendy ve funkcích moderních praček.

Žena, která zapíná pračku

Pračka už nemusí být pouze spotřebič, ale váš nejlepší pomocník!

OKAY Tip: Jak si udělat vaši domácnost ještě více smart? Tipy najdete v našem článku.

Základní funkce pračky

Většina praček, které jsou dnes k dostání, už disponují řadou funkcí, které však ještě před pár lety byly výkřiky moderních technologií. Pokud při nákupu nové pračky sledujete především cenu, můžete se spokojit se základními funkcemi, kterými disponuje dnes už každý spotřebič – patří mezi ně například odložený start, dětská pojistka či aquastop (zabraňuje úniku vody z hadice). Pokud však chcete více, nebojte se zainvestovat do dražšího a výkonnějšího spotřebiče, ve výsledku ušetříte nejen čas, ale i peníze a energii.

Inteligentní funkce praček LG

AI DD – inteligentní praní

Neboli funkce inteligentního praní. AI u pračky LG pozná podle dat ze snímačů váhy náplně a také jemnost vláken. Následně tomu optimálně nastaví a přizpůsobí prací pohyby. Tato funkce nabízí až o 18 % lepší ochranu vláken. A k tomu navíc vše probíhá za velmi nízké hlučnosti.

TurboWash™360 - rychlé praní

Rychlý program TurboWash™360 vám skvěle vypere prádlo už za pouhých 39 minut. Velmi důležitým bonusem je také to, že ušetříte spotřebu energie až o 28 %. Zároveň chráníte i vaše oblečení, ochrana látek je totiž zvýšena o 16 %.

Pračka s předním plněním LG

Prohlédněte si pračky od značky LG.

Steam™/Steam+™ - hygienické praní

Pokud máte citlivou pokožku, malé děti, nebo jen potřebujete eliminovat alergeny na minimum, je pro vás tento program to pravé! Vaše oblečení bude také méně pomačkáné a snáze jej vyžehlítet.

EzDispense™   - Pohodlné a přesné automatické dávkování

Složitější název, avšak uživatelsky přívětivé použití, to je program EzDispense™. Dopřát si můžete přesné a flexibilní automatické dávkování pracího detergentu či aviváže. Výhoda je například v úspoře detergentu, komfortu, kdy zkrátka jen vložíte prádlo, stisknete knoflík a zvolíte cyklus. Nic složitého a vy se můžete věnovat příjemnějším věcem.

LG ThinQ™ - chytré funkce

Chytré funkce jsou atraktivní už sami o sobě. Co se však pod tímto pojmem u praček LG skrývá? Dálkový start, chytré párování se sušičkou, chytrá diagnostika a také spoustu programů ke stažení a vylepšení funkcí dle vašeho gusta.

Inteligentní funkce praček BEKO

AquaTech – úspora i šetrnost

Funkce, která u praček BEKO nabízí rychlejší a šetrnější praní a to až o neuvěřitelných 50 %. AquaTech™ kombinuje přímé sprchování prádla vodou a vylepšené pohyby bubnu, které jsou ve výsledku o 50 % šetrnější k prádlu, ale také o 50 % rychlejší než běžný program. Mezi rychlým a šetrným praním tak není potřeba dělat kompromis. Můžete mít zkrátka oboje naráz.

IronFast – pro ještě snazší žehlení

Pro odpůrce žehlení je IronFast doslova spása. Výrazně vám totiž zkrátí čas žehlení. Během praní je totiž k prádlu vstřikována pára, upravený způsob praní a čisté prádlo je tak minimálně zmačkané. Sbohem žehlení!

Pračka s předním plněním Beko

Už jste asi prošli nabídku praček BEKO?

HomeWhiz – dálkové ovládání budoucnosti

HomeWhiz je aplikace, díky které si samo můžete stahovat a tvořit další programy, přesně podle vašich preferencí. Zjistíte tak, co a jak nejlépe sušit, nebo ovládat sušičku na dálku. Takže praní hrou!

AutoDose – úspora na prvním místě

Aktuální téma šetření a úspora. Snad více než kdy dříve je toto téma neustále propíráno. Tak proč neušetřit? Třeba peníze za prací prostředky. Stačí doplnit prací gel a aviváž do zásobníku AutoDose a můžete až měsíc prát bez dalšího doplňování. Pračka BEKO si totiž sama určí dle zvoleného programu a množství prádla, kolik prostředku přesně spotřebuje. Nedojde tak ke zbytečnému plýtvání.

RecycledTub – na téma udržitelnost

Udržitelnost není jen trend, ale dnes už nutnost. Na přírodě nám záleží snad všem, proto jsou pračky výrobce Beko často vyrobeny z materiálů, které vznikly recyklací PET lahví a dalších plastů.

SteamCure – bez skvrn a fleků

Válka proti skvrnám a flekům je vyhlášena! Pára SteamCure pomáhá v průběhu cyklu odstranění odolných skvrn tím, že pronikne hluboko do tkaniny, fleky odmočí a umožní jejich vyprání. Bonusem už je to, že zabrání pomačkání prádla, čímž usnadní žehlení a dokáže odstranit až 99,9 % alergenů včetně bakterií a virů. Takže ‚‚win-win“.

Inteligentní funkce praček Samsung

QuickDrive™

QuickDrive™ od praček výrobce Samsung zkracuje dobu praní až o 50 % a snižuje spotřebu energie o 20 %. Dvě hlavní výhody, které snad netřeba rozvádět. Oblečení se pere a pohybuje v dynamickém směru, protože „hlavní buben“ a „zadní deska“ se otáčejí nezávisle pomocí dvojí síly.

Technologie Eco Bubble™

Tato funkce zajišťuje výkonné praní, a pozor, to dokonce i při nízkých teplotách. Principem je, že prací prostředek se promění na aktivní pěnu, jež rychle proniká do prádla a snadno odstraňuje nečistoty. Zároveň přitom chrání tkaninu a šetří energii.

 

Parní pračka Samsung QuickDrive

Co dalšího vám nabízí pračky značky známých značek?

Inteligentní funkce praček Whirlpool

Technologie 6. SMYSL

Pokročilá funkce praček Whirlpool, která přizpůsobuje spotřebu energie podle aktuální náplně. Tím zajišťuje dokonale efektivní mytí s velkou úsporou, která činí až 45 % energie a to při každém mycím cyklu.

Zen technology

Lepší název pro tuto technologii snad ani není. V ‚‚zenu“ si užijete až uklidňující ticho při práci vaší pračky. Inovativní technologie nahrazuje tradiční řemenový pohon vysoce výkonným trakčním motorem, který přímo otáčí bubnem. To znamená méně vibrací, nízkou hlučnost při praní a odstřeďování. Zkrátka zenový klid.

Pračka s předním plněním Whirlpool

Stálice mezi výrobce praček je také značka Whirpool.

FreshCare+

100% svěžest, voňavost a čerstvost. A to dokonce, i když prádlo zapomenete z pračky Whirlpool vyndat. Vy už se nemusíte přizpůsobovat, právě naopak. Vašim denním rytmům a rozvrhům se přizpůsobí spotřebič. Vaše oblečení a prádlo stále budou chráněny před zápachem a pomačkáním. FreshCare+ díky jemnému napařování a provětrávání brání šíření hlavních zdrojů nepříjemných pachů.

Inteligentní funkce praček BOSCH

I-Dos

Víte, jak nejlépe nadávkovat prací prostředek? No přece bez práce a automaticky. Systém i-DOS u praček BOSCH automaticky rozpozná přesně to správné množství pracího prostředku a vody a nastaví i správnou teplotu pro jakékoliv prádlo. Nedochází tak už k plýtvání a na oděvech nezůstávají zbytky prostředku, které mohou způsobit podráždění kůže. Ušetříte tak váš čas a peníze.

Technologie ActiveOxygen

To znamená šetrné a hygienické praní. Technologie ActiveOxygen vypere i to nejjemnější prádlo při nízké teplotě, ochrání barvu a zároveň eliminuje 99,99 % bakterií, roztočů a alergenů. Nemusíte používat žádnou zbytečnou chemii.  

Pračka s předním plněním Bosch

Vybírat svou pračku můžete i od značky BOSCH.

Systém AntiStain

Jak si nejlépe došlápnout na skvrny? Zbavit se jich! Každá skvrna a flíček je jiný, chytrý systém pračky BOSCH však dokáže odstranit 4 typy těch nejodolnějších a až 16 nejběžnějších automaticky a bez problému. Jmenuje například typické fleky od ranní kávy, čokolády, oleje, červeného vína nebo trávy z fotbalového zápasu. Pračky Bosch se systémem AntiStain před spuštěním zvoleného programu automaticky nastaví teplotu, pohyb bubnu a dobu namáčení podle příslušného typu skvrny.

Home Connect

Pračky Bosch s technologií Home Connect jsou připraveny na budoucnost. Proč? Lze je totiž velmi jednoduše ovládat a kontrolovat pomocí vašeho smartphonu. Co vše můžete smart nastavit? Například čas spuštění pracího cyklu, můžete přijímat notifikace a informace o stavu vašeho prádla – třeba že je již vyprané.

Prohlédněte si další nabídku elektra


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.