Inspirace: Francouzský styl bydlení

Určitě jste o něm už slyšeli, možná jste jej i viděli. Jak ale doopravdy vypadá a charakterizuje se bydlení ve francouzském stylu? Jako jednoduché, ale zároveň rafinované, vynikající svým romantickým prostředím. Prostor je hodně světlý, s pohodlným křeslem a vše ve světlých tónech. Pohodlí ještě vyzdvihnou přehozy, polštáře a deky, atmosféru dotáhnou správná světla nebo svíčky. Abyste vše oživili, vedle nešlápnete ani originálními kousky nábytku. Pojďte se společně s námi podívat, jak si i vy můžete francouzský styl bydlení zařídit doma.

Obývací pokoj s francouzským stylem

Obývacímu pokoji by měl dominovat masivní velký nábytek ve světlých barvách. Doladit místnost můžete odkládacím stolkem, na který umístíte lampu nebo vázu.

OKAY Tip: Ukliďte svou domácnost snadno, rychle a bez námahy s robotickým vysavačem. Více se dozvíte v našem článku.

Kovová postel Susanne 160x200

Jaké barvy jsou typické

Barvy jsou doporučeny neutrální – bílá, krémová, béžová a světle šedá. Většinou se volí matné provedení, pokud budete chtít raději lesklé plochy, které dodají šmrnc, tak s nimi spíše umírněně.

Mezi běžně využívané materiály patří jak jinak, než ty přírodní. Například dřevo, proutí, kámen a železo. Kámen využijete hlavně na vnitřní a vnější obklady, dřevo pak na vybavení domácnosti. Nebojte se zdůraznit původní trám, nebo podlahu, ba právě naopak. Nechte je v záplavě moderního nábytku vyniknout.

Kouzlo Francie může zazářit i ve vaší domácnosti.

Nábytek ve francouzském stylu

Nejen interiér, stěny a doplňky, ale především nábytek je typický pro tento styl ve světlých barvách. Platí to jak pro sedací soupravy a pohovky, tak pro solitérní křesla, taburety či další sedací kousky nábytku. Pohodlí můžete doplnit množstvím polštářů a dalšími bytovými textiliemi. Aby vše nebylo až moc světlé a nebudilo dojem přílišné sterility, můžete vše ‚‚nabořit“ tmavým kouskem nábytku či podlahou.

Nábytek ve francouzském stylu je inspirovaný 19. stoletím a charakteristický jemnými liniemi. Typické pro jeho výrobu, je jasanové nebo masivní borovicové dřevo. Vybírejte kousky spíše v bílé či krémové barvě.

Proč je francouzský styl tak oblíbený?

Využít můžete spoustu dekorací či předmětů s nádechem nostalgie, které jsou starožitné a máte je v rodině již delší dobu. Ve správné kombinaci budou tyto předměty vypadat opravdu originálně, vkusně a dodají osobitý styl. Doplňky dokážou navíc hravě vykouzlit útulné místo z každé místnosti.

Prohlédněte si další nabídku nábytku


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.