Chcete odolný notebook? Zkuste ThinkPad

ThinkPad je značka laptopů a notebooků původně vyvinutých, vyráběných a prodávaných firmou IBM. Nyní je však vyrábí čínská firma Lenovo, která od společnosti IBM koupila divizi na výrobu PC a notebooků. Podpis smlouvy o prodeji byl uskutečněn 7. prosince 2004.

Velikou oblibu si u zákazníků tyto notebooky získaly především díky takřka legendární odolnosti a výdrži. Každý notebook je vybaven hned několika bezpečnostními systémy a například displej je ke klávesnici připevněn kovovými panty.

Systémy starající se o výdrž notebooku Thinkpad:

Active Protection System

Aktivní ochrana disku - Active Protection System, pracuje na systému odstavení čtecích hlav harddisku, či jeho uspání, na základě dat, získaných z vestavěného akcelerometru (G-senzor). V nabídce originálního software, je výběr ze tří možností úrovní nastavení citlivosti - Low, Medium a High, dále potom možnost ignorování stálých otřesů, například při jízdě vlakem či automobilem. , nastavení pro verzi Tablet, při užití Stylusu, a možnost suspendování hard disku manuálně, či po uplynutí nastaveného času. Pokud tedy akcelerometr zaznamená prudký pohyb notebooku, okamžitě odstaví čtecí hlavy harddisku a zamezí poruše harddisku i ztrátě dat při dopadu.

Ochrana proti polití klávesnice

Funguje při stání notebooku ve vodorovné poloze tak, že když dojde k polití klávesnice kapalinou, je svedena odvodnými kanálky z klávesnice, ze kterých putuje otvory v šasi pod notebook. V návodu se uvádí kapacita až jeden decilitr, při jednom potřísnění.

Roll Cage

Šasi je vyrobeno ze slitiny magnesia, které je situováno uvnitř přístroje, a to i pod displejem, přičemž okolní plasty mají pouze krycí a designový efekt. Obě části jsou pak spojeny kovovými panty.

Fingerprint

Spolu s originálním Biometric Software slouží čtečka otisku prstů k přihlašování do systému, či pro různé webové aplikace. Nemusíte se tedy bát, že by data, která jsou určena pouze pro vás, viděl ještě někdo jiný.

Více se o výdrži notebooků ThinkPad dozvíte v následujícím videu:

Zdroj: Lenovo

Mohlo by vás zajímat


Jak funguje prací prášek

10 tipů jak zrychlit počítač

Ani nejlevnější počítač nemusí být pomalý! Těchto deset jednoduchých zásahů vám bezpečně zajistí rychlejší chod.

Přečíst více >>

Proč kupovat pračku se sušičkou

Jak vybrat notebook

Někdo chce s notebookem relaxovat, někdo hrát hry, někdo pracovat a jiný zase prezentovat. Ale co pro něj vybrat? Víme a povíme!

Přečíst více >>

5 důvodů proč si pořídit sušičku na prádlo

Je úplné vybití prospěšné mobilním bateriím?

Často se tvrdí, že když vybijete mobil či notebook až na dřeň, šetříte tím baterii. Ale skutečně to tak je?

Přečíst více >>

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.