Siri s Cortanou míří do počítačů

Osobní asistentku Siri využíváme v produktech Apple již třetím rokem a objevila se například i ve slavném seriálu Big Bang Theory. To Cortanu v operačním systému Windows Phone využíváme o poznání kratší dobu, ale právě ona má šanci na jiné prvenství.

Hlasové asistentky by se totiž z mobilních zařízení měly přesunout na klasické počítače. Podle serverů Neowin a AppleInsider je situace taková, že Microsoft je s vývojem o něco dál, přesto i Apple má podaný patent a momentálně se řeší funkce, které by bylo možné využít v prostředí desktopů.

Co všechno by měly „holky“ umět? Samozřejmě to samé, co v telefonech – vyhledávat informace, zapisovat poznámky do kalendáře nebo zapisovat diktovaný text. Na osobních počítačích se pak přidají další funkce, které ale budou do jisté míry záviset i na vašich schopnostech zvládnout multitasking. Můžete například psát text a požádat asistentku o vyhledání souvisejících hesel na Wikipedii nebo Googlu. Nebo pracovat v grafickém editoru a přitom zadávat text, který se propíše do Wordu na pozadí.

Problémem, který ale bude pro většinu potenciálních zákazníků nejdůležitější, se stane lokalizace do češtiny. Ta se většinou, pokud vůbec, dostavuje s velkým zpožděním a do značné míry tak snižuje použitelnost celého systému.

Zdroj: http://technet.idnes.cz/ 

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.