Samsung uvádí tablet Galaxy Tab A

Samsung Galaxy Tab A je 9,7palcovým zařízením s poměrem stran 4:3. Výrobce vsadil na TFT displej s rozlišením 1024 x 768 bodů. V útrobách přístroje nalezneme 4jádrový (Cortex-A53) procesor s taktem 1,2 GHz. Výkon procesoru bude doplněn o 1,5 GB (verze tabletu bez LTE), nebo 2 GB operační paměti (verze s LTE).

V nabídce pro český trh můžeme očekávat tablety s interním 16GB a 32GB úložištěm. Samsung uživatelům dále nabídne možnost rozšíření až o 128 GB pomocí MicroSD karty. Přístroj je rovněž vybaven dvěma fotoaparáty. Trochu netradičně výrobce sází na kvalitnější přední fotoaparát s 5 MPx a autofokusem. Zadní kamerka pak disponuje 2 MPx.Tento tah je poměrně logický. Uživatelé u tabletů spíše uvítají možnost provozovat kvalitní videohovory před pořizováním klasických fotografií.

„Nové modely tabletů Samsung GALAXY Tab A disponují novým poměrem stran 4:3, který se v zákaznickém průzkumu potvrdil jako vhodnější pro většinu využívaných funkcí.“ - Karel Plaček, produktový manažer pro tablety Samsung Electronics Czech and Slovak

Z hlediska konektivity nemůžeme opomenout podporu Wi-Fi sítí (802.11 a/b/g/n a CH Bonding) nebo Bluetooth ve verzi 4.1. Jak jsem uvedl v úvodu článku, Galaxy Tab A bude k dispozici v několika variantách. Zájemci si zařízení budou moci pořídit buď v balení s S-pen, nebo bez tohoto stylusu. Dále si můžete vybrat verzi s podporou mobilních sítí (LTE), nebo bez této podpory.K dispozici bude zařízení také ve dvou barevných provedeních – černé a bílé. Výrobce slibuje až 10 hodinovou výdrž na jedno nabití.

 

Tablety z řady A se mohou pyšnit také několika zajímavými funkcemi. Přístroj lze díky přítomnosti funkce Smartly connected propojit s chytrými televizory disponujícími technologií Bluetooth Low Energy. Toto propojení umožní majitelům sdílení obsahu z tabletu na TV a opačně. Dále nechybí podpora funkce Side Sync 3.1. Funkce, jak již z názvu napovídá, umožňuje synchronizovat chytrý telefon, tablet a PC tak, že tablet například poslouží jako menší obrazovka k vašemu počítači.

Při propojení s chytrým telefonem je možné na obrazovce Galaxy Tab A zobrazovat zmeškané hovory nebo SMS. Tablet je vybaven dětským režimem. Ten uzpůsobí uživatelské prostředí tak, aby bylo přívětivé i pro ty nejmenší uživatele. Zajímavá je také přítomnost reportu činností u tohoto dětského režimu. Rodiče tak mají přehled o tom, co jejich ratolest s tabletem dělala.

 

Samsung galaxy Tab A bude v České republice k dispozici již v květnu tohoto roku. Ceny u jednotlivých verzí jsou následující:

  • Tab A s WiFi– 8 499 Kč s DPH
  • Tab A s WiFi a s S-pen – 10 299 Kč s DPH
  • Tab A s LTE  – 10 099 Kč s DPH

Jiří Smrž - www.dotekomanie.cz

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.