Nikon představil nový univerzální objektiv

Společnost Nikon dnes uvedla nový výkonný objektiv formátu DX se zoomem. Objektiv NIKKOR DX 16-80 mm f/2,8 nabízí fotografům s vysokými nároky nejmodernější technologie a kompaktní provedení.

Tento pokročilý objektiv malých rozměrů se zoomem váží jen 480 g, je perfektně vyvážený na fotoaparátu a představuje ideální objektiv pro cestování. Široký rozsah ohniskových vzdáleností16-80 mm snadno pokryje většinu snímacích situací a zachytí všechny motivy od rozsáhlých krajin až po portréty ve velkém měřítku. Vysoká světelnost f/2,8 až 4 nabízí výraznou výhodu za nízké hladiny osvětlení a působivá redukce vibrací Nikon s účinností 4 EV uchovává vysokou ostrost obrazu i při použití dlouhých časů závěrky. Nový objektiv je prvním objektivem formátu DX s nejmodernějšími profesionálními technologiemi Nikon včetně elektromagnetické clony a ochranné fluorové vrstvy. Poprvé u objektivu formátu DX jsou aplikovány rovněž hodnotné antireflexní vrstvy Nikon Nano Crystal Coat.

Zoom a vysoká světelnost

Nový objektiv NIKKOR DX 16-80 mm f/2,8-4 je působivým novým příslušenstvím pro odvážné fotografy. Tento všestranný objektiv s 5násobným zoomem pokrývá ohniskové vzdálenosti ekvivalentní hodnotám 24-120 mm u kinofilmu a formátu FX a jeho vysoká světelnost rozšiřuje fotografické příležitosti. Bez ohledu na to, jestli fotografujete širokoúhlým objektivem nebo teleobjektivem, vždy můžete dosáhnout příjemně působícího rozmazání pozadí, brilantních snímků za nízké hladiny osvětlení a výrazného oddělení objektu od pozadí. Navíc máte k dispozici nejkratší zaostřitelnou vzdálenost 0,35 m.

Nejmodernější technologie

Množství technologií využívaných v profesionálních objektivech zaručuje, že s tímto špičkovým objektivem formátu DX se zoomem dosáhnete působivých výsledků. Elektromagnetická clona poskytuje přesnější expozice, zejména při použití vysokých snímacích frekvencí. Ochranné fluorové vrstvy Nikon aktivně odpuzují vodu, prach a nečistoty bez ovlivnění kvality obrazu a usnadňují čištění optiky bez poškození optických ploch. Objektiv je navíc prvním objektivem formátu DX vybaveným osvědčenými antireflexními vrstvami Nikon Nano Crystal Coat.

Stabilní obraz a tichý provoz

Objektiv NIKKOR DX 16-80 mm f/2,8-4 je vybaven vynikající technologií redukce vibrací Nikon nejnovější generace.To znamená, že můžete fotografovat s použitím až o 4 EV delších časů závěrky než obvykle, aniž by došlo k degradaci snímků rozmazáním v důsledku chvění fotoaparátu. Systém redukce vibrací je tichý, obsahuje dva režimy (Normal [Normální] pro běžné fotografování z ruky a Active [Aktivní] pro kompenzaci účinků mechanických vibrací) a automaticky rozpoznává použití stativu. Zatímco systém redukce vibrací zaručuje stabilní snímky, kompaktní ultrazvukový zaostřovací motor (SWM) umožňuje rychlé, tiché a přesné automatické zaostřování v celém rozsahu ohniskových vzdáleností, což je velkou výhodou při záznamu videosekvencí.

Pro kritické okamžiky při zaostřování je k dispozici zaostřovací režim M/A, který umožňuje bezproblémovou manuální úpravu automatického zaostření.

 

Vysoký optický výkon

Objektiv je konstruován tak, aby maximalizoval výkonnost dnešních digitálních jednookých zrcadlovek formátu DX s vysokým rozlišením, a využívá k tomu pokročilou optickou konstrukci se 17 čočkami uspořádanými do 13 optických členů. Objektiv obsahuje kromě antireflexních vrstev Nano Crystal Coat a ochranné fluorové vrstvy tři asférické optické členy a čtyři optické členy ze skla s extrémně nízkým rozptylem světla (ED). Pro dosažení vysoce kontrastních snímků v širokém rozmezí světelných podmínek a v celém rozsahu zoomu jsou minimalizovány reflexy, závoj a vady zobrazení.

Zdroj: Nikon

 

 

 

 

 

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.