Acer představil první konvertibilní chromebook

Společnost Acer představila svůj první konvertibilní chromebook - model Acer Chromebook R 11. Tento nový chromebook je nabitý nejnovějšími technologiemi a funkcemi pro rychlejší, produktivnější a flexibilnější práci.

V návaznosti na úspěch chromebooků přichází společnost Acer se svým prvním konvertibilním modelem – Chromebook R 11. Lze s ním snadno přecházet mezi čtyřmi režimy používání: notebook, tablet, displej a stan, díky čemuž mohou uživatelé chromebook využívat v různých prostředích.

Čtyři režimy, aby vyhovoval potřebám při práci i zábavě

Chromebook R 11 je vybaven patentovanými 360° panty Acer s duálním momentem, které umožňují uživatelům natočit displej do jakéhokoli úhlu, který pro ně bude nejpohodlnější. Duální momenty pantů se starají o to, aby bylo víko stabilní při ovládání dotyky na displeji i při přecházení mezi režimy. Zvukové kanály se při změně režimu automaticky chytře zamění podle toho, jak displej změní svou orientaci.

  • Klasický notebook je stále stěžejním způsobem, jak lidé používají své chromebooky. Doma se uživatelé posadí před svůj chromebook v režimu notebook, protože potřebují psát na klávesnici a vyžadují vysokou produktivitu a efektivitu práce.
  • Zatlačením do zadní části chromebooku získáte režim displej – klávesnice je ukryta vespod a displej se nachází blíže, abyste si více vychutnali filmy i fotky. Vzhledem k tomu, že dojde k otočení displeje Chromebooku R 11, automaticky se otočí o 180°i obraz na displeji do správné orientace.
  • Režim stan je ideální pro sledování a dotykové ovládání ve stísněných prostorech – například při cestování v letadle nebo ve vlaku.
  • Otočte víko o 360°, přeměňte chromebook do režimu tablet a získejte tak rychlý a efektivní způsob, jak přehrávat multimédia, sdílet a surfovat. Chromebook R 11 podporuje jak režim na šířku, tak na výšku.

Lehčí, rychlejší, výkonnější

Se svou tloušťkou jen 19,2 mm a hmotností pouhých 1,25 kg se Chromebook R 11 snadno vejde do batohu i do tašky o velikosti knihy. Tento lehký počítač se také může pochlubit špičkovými technologiemi, jako je ultrarychlé Wi-Fi připojení 802.11ac 2x2 MIMO a procesor Intel® Celeron®. Kromě toho nabízí Chromebook R 11 i vysokorychlostní port USB 3.0 a rychlé nabíhání systému.

Stylový design a zářivý dotykový displej

Chromebook R 11 hned na první pohled zaujme svým stylovým vzhledem. Zadní strana jeho hliníkového víka je opatřena unikátním texturovaným kovovým povrchem. 11,6" HD (1 366 × 768 px) displej s širokými pozorovacími úhly doplňuje HD webová kamera s podporou funkce HDR (High Dynamic Range). Ostrý a živý dotykový displej s LED podsvícením podporuje 10bodové ovládání a gesta, mezi které patří Klepnutí, Přejetí a Zoom sevřením či rozevřením, z čehož můžete těžit na každé webové stránce či v jakékoli aplikaci.

„S novým modelem Acer Chromebook R 11 poskytujeme našim zákazníkům větší výběr z notebooků s operačním systémem Chrome OS,“ řekl Jerry Kao, prezident divize Notebook Business Group společnosti Acer. „Již nyní nabízíme chromebooky s úhlopříčkou displeje od 11 do 15 palců. Přidání konvertibilní řady je dalším dokladem splnění našeho závazku vůči našim zákazníkům a dané kategorii.“

Chrome je zabezpečený, snadno se používá a sdílí s ostatními v různých režimech

Acer Chromebook R 11 je ideální zařízením pro uživatele, kteří chtějí prohlížet, upravovat, vytvářet a spolupracovat v programech, jako jsou dokumenty Microsoft Office Online a Google Docs. Chromebooky se snadno používají a jsou ideální pro sdílení více uživateli, protože se mohou pro přístup k dokumentům, webovým stránkám, záložkám a dalším informacím přihlásit ke svému vlastnímu účtu. Úložiště na Disku Google ukládá soubory, dokumenty a fotky do bezpečného cloudu a zajišťuje, že budete mít k dispozici vždy tu nejaktuálnější zabezpečenou verzi souboru nebo dokumentu, a to i v případě, že dojde ke ztrátě nebo odcizení chromebooku.

Bezpečnost je klíčovou výhodou operačního systému Chrome OS, stejně jako jeho automatické aktualizování pro ochranu proti neustále se měnícím on-line hrozbám. Kromě toho nabídne i možnost dohledu nad uživateli (Supervised Users).

Cena a dostupnost 

Acer Chromebook R 11 bude v oblasti EMEA k dispozici v listopadu za ceny od 9 490 Kč.

Zdroj: Acer

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.