Výhody vaření v páře

Poslední dobou je velmi moderní příprava jídla v páře. Můžete tak ušetřit spoustu času, který byste jinak strávili v kuchyni. Navíc bude vaše jídlo zdravější, než kdybyste ho vařili ve vodě nebo smažili na pánvi.

 

Proč?

Vařením a ohříváním v páře využíváte potraviny šetrně. Na rozdíl od klasického vaření totiž neztrácejí důležité živiny a vitamíny. Můžete tak zachránit až o 50 % více vitamínů. Navíc takto připravené jídlo neztrácí barvu ani chuť, dokonce ani když jej opakovaně ohříváte.

Samozřejmě můžete připravovat více jídel najednou. Chutě se nemísí a vše máte připraveno rychle a ve stejný čas. Kvalitní parní trouby vás samy upozorní, kdy začít ohřívat které jídlo, abyste měli vše hotové zároveň.

„Díky přípravě jídla v páře zachráníte většinu vitamínů a minerálů.“ Profesor OKAY

 

Jak to funguje?

Základem je cirkulace horké vodní páry. Voda ve spodní části hrnce (v zásobníku trouby) se zahřívá a mění v páru. Ta putuje vzhůru a ohřívá vložené potraviny. V horní části hrnce (trouby) pak chladnoucí pára kondenzuje na vodu a stéká zpět dolů do zásobníku. Tento proces se stále opakuje.

  Hlaví výhody

  V páře Ve vodě Na pánvi
Šetrné tepelné zpracování
Příprava jídla bez tuku
Jídlo se nepřipaluje
Příprava více jídel najednou
Snadné čištění

 

Líbí se vám tento článek?

Podobné články