Správný gril pro zahradní párty

Léto klepe na dveře a všichni víme, co to znamená pro typického obyvatele české kotliny. Startuje grilovací sezóna! Posedět s přáteli u dobrého jídla, dát si dvě tři vychlazené jedenáctky nebo populární domácí limonádu a užívat si s přáteli teplého počasí…kdo by odolal? Teď už jenom vybrat ten správný gril a hostina může začít.

Kontaktní, plynový, elektrický či na dřevěné uhlí?

Gril lokomotiva

V záplavě nabídky na trhu je někdy těžké zvolit ten správný kousek. Pokusíme se vám proto s výběrem trochu pomoct. S naším grilovacím rádcem budou vaše kulinářské výstupy prostě k sežrání.

  • Zahradní gril na dřevěné uhlí

Klasika všech klasik. Pokud milujete chuť ohně a kouře, který se nedá v pokrmech ničím jiným nahradit, máte ve výběru jasno. Fajnšmekři mohou samozřejmě uhlí nahradit klasickým dřevem. Gril na dřevěné uhlí na druhou stranu není nejzdravější variantou. Odkapávající tuk se často přepaluje a způsobuje pálení masa. Nicméně, křupavou kůrčičku máme stejně všichni nejraději.

  • Plynový gril

Zdravější variantou grilu na dřevěné uhlí je jeho plynový bratříček. Finančně lehce náročnější, avšak zase snazší na obsluhu. Jediným otočením knoflíku máte za pár minut připravenou plochu pro kuchařské čarování. Žár plynového grilu můžete snadno regulovat a spálení dobrot tak hrozí o to méně.

  • Elektrický gril

Platí pro něj to samé jako u grilu plynového. V mžiku máte rozpálené grilovací plochy, tentokrát napájené elektřinou. Samostatnou kapitolou elektrických grilů jsou grily kontaktní. Mají dvě kontaktní plochy, takže jídlo připraví dvakrát rychleji. Tyto drobné přístroje můžete využívat i v interiéru a tak ani špatné počasí nemá šanci vaši grilovací párty překazit. Hodí se i pro přípravu panini, sendvičů a jejich nesporným plusem je i nízká pořizovací cena.

Když máte zálusk na něco extra

Dnešní zákazník je náročný a často si žádá něco navíc. Grilovací nabídka proto zahrnuje i další specialitky. Pořídit si můžete třeba tzv. gril lokomotivu, který připravované pochoutky víceméně vyudí. Navíc vypadá jako samotná lokomotiva, takže máte parádní dekoraci na zahradu. Raclette gril zase uvítají milovníci zdravého stravování a bujarého veselí u jednoho stolu. Elektrický raclette gril má vícero grilovacích ploch. Na horní můžete připravovat maso, ryby, zeleninu či klobásky, na spodní pak ve speciálních pánvičkách rozpouštět sýr či ohřívat omáčku. Každý strávník poté degustuje z vlastní pánvičky. Grilované pochoutky můžete navíc připravovat bez tuku.

Ať už zvolíte jakýkoliv gril, nezapomeňte, že prim vždy hraje dobrá společnost. S tou máte vyhráno za každé situace. Tak ať to šmakuje!

OKAY TIP – Grilované žampiony plněné cuketou a nivou

Prozradíme vám recept, po kterém se vaši hosté budou ještě týden oblizovat. Potěšíte vegetariány i milovníky masa.Grilované žampiony plněné cuketou a nivou

Suroviny: žampiony, cuketa, cibulka, niva, olej, sůl, pepř, anglická slanina (není nutné)

Postup:

Žampiony očistěte a zbavte nožiček.

Na pánvičce na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibulku.

Nastrouhejte cuketu, nivu a smíchejte v míse. Přidejte restovanou cibulku a pokrájené žampionové nožičky. Opepřete a lehce přisolte.

Kloboučky hub plňte směsí, skládejte do alobalové mísy a na mírném žáru grilujte do měkka.

Recept můžete ozvláštnit přidáním anglické slaniny, kterou pokrájenou orestujete společně s cibulkou. Na své si tak přijdou i masožravci.

Líbí se vám tento článek?

Podobné články

Tefal GC 3050

1 699 

bez DPH 1 404 

Steba VG 350

5 509 

bez DPH 4 553 

Tefal Optigrill XL GC722D34

5 999 

bez DPH 4 958 

Tefal GC712D34

3 999 

bez DPH 3 305