Lenovo IdeaPad Y50 59-444763

Zboží je vyprodáno

Lenovo IdeaPad Y50 59-444763

Kód výrobku: 59444763
Je nám líto, ale prodej tohoto zboží byl již ukončen. Dále můžete vybírat z naší nabídky níže:
Herní notebooky

Dravě vyhlížející a maximálně výkonný notebook Lenovo IdeaPad Y50 (59-444763) vás nikdy nenechá na holičkách. První dojem, který z notebooku budete mít, vás rozhodně potěší. Sílu a povahu nespoutané šelmy odhalí již jeho ladné křivky. Dokonalé propojení detailů a celkového vzhledu vytvořilo unikátně vyhlížejícího krasavce. Po důkladném průzkumu uchvacujícího zevnějšku nastal čas zkontrolovat hardwarové vybavení. Nekompromisní výkon vám bude vždy usnadňovat práci, ať už bude plnit své pracovní povinnosti nebo pouze relaxovat u filmů či hraní her. Notebook nejen krásně doplní vaši pracovní plochu, ale svou výpočetní silou zvýší vaši produktivitu na novou hranici. Všechny superlativy jsou výsledkem dlouholeté zkušenosti s výrobou, díky které společnost Lenovo vytváří jen ty nejlepší kousky.

Výkon

Elegantní kabát, do kterého je notebook zahalen, skrývá netušený výpočetní výkon. Jako správce všech výpočetních úkonů byl dosazen špičkový procesor Intel Core i7-4720HQ. Jeho čtyři jádra pracují nezávisle na sobě se základní frekvencí 2 GHz, kdy v případě nutnosti dovedou zvýšit svoje nasazení až na 3,6 GHz. Procesor jako hlavní článek soustavy si nesmí dovolit vynechat ani jeden váš pokyn. Nejaktuálnější věci si proto uchovává ve vlastní nesdílené 6 MB cache paměti. Samozřejmě úložný prostor v jednotkách megabajtů není dostatečně velký, a tak podpůrnou, ale důležitou roli přebírá RAM paměť. Nepostradatelná společnice se stará o chod celého systému, právě svou schopností uchovat důležité údaje a pokyny v 8 GB prostoru. Operační paměť je pro potřeby běžného uživatele naprosto nedostupná záležitost, proto se pro osobní data používá speciální datový nosič. Tzv. HDD neboli pevný disk si zasloužil úlohu hlavního média pro uživatelské prostředí. U modelu Y50 se setkáte s kapacitou 1 TB. Důležitou vlastností u disků zůstává také zápisová rychlost uváděná v otáčkách za minut. Až 5400 ot/min se dovedou pohybovat datové kotouče uvnitř HDD. Skvělý doplněk v podobě 8 GB SSD disku vám umožní rychlé spouštění nejpoužívanějších aplikací, čímž zkrátí čas potřebný k plnému nastartování systému.

Zobrazení

Notebook k vám bude promlouvat prostřednictvím vestavěného 15,6" velkého displeje. Kvalitní zpracování v kombinaci s křišťálově čistým zobrazením vám vždy přichystá maximální zážitek z každého okamžiku. Full HD rozlišení neboli 1920 x 1080 pixelů vykreslí do detailu i nejsložitější obrazce. Správnou pozici a barvou všech pixelů obstarává dedikovaná grafická karta. Kráska spočívající uvnitř notebooku se nazývá NVIDIA GeForce GTX960M s naprosto úžasnou 4 GB nesdílenou pamětí. K vysoce kvalitnímu zobrazení neodmyslitelně patří řádné ozvučení. Reproduktory do notebooku dodává společnost JBL, která se řadí mezi jedny z nejlepších producentů audio zařízení. Jasný a čistý zvuk podporuje ještě technologie Dolby Audio se spoustou možných nastavení přesně pro vaši potřebu. Při výrobě notebooku se počítalo s maximálním nasazením i po dlouhé hodiny, proto v základní výbavě naleznete speciálně designovanou klávesnici. Označení AccuType v sobě skrývá plošší klávesy s mírným sklonem pro mnohem pohodlnější psaní v každé poloze. Největší zábavu si užijete s integrovanou HD webkamerou. Vaše videohovory s rodinou, přáteli či pracovní konference proběhnou v naprostém pořádku a ve značně nadčasové kvalitě. Skvělou funkcí kamery je také tzv. Veriface Pro, kdy pro odemčení notebooku nebudete muset psát heslo, ale stačí se pouze ukázat na kameru. 



 

Konektivita

Podstatnou součástí výbavy stále zůstávají různé vstupy a výstup. Prostřednictvím těchto nenápadných šikulů může notebook komunikovat s okolním světem a externími zařízeními. Za zmínku zcela jistě stojí DVD/RW mechanika, která je za účelem tenčího a lehčího provedení často opomíjená. Ve společnosti Lenovo šli v tomto případě cestou úplně opačnou a mechaniku do výbavy notebooku zařadili jako externí připojitelné zařízení. Svůj oblíbený film si tedy bez potíží přehrajete i na cestách. Na internet se s pomocí notebooku dostanete dvěma způsoby. První z nich probíhá prostřednictvím pevného kabelového připojení LAN pomocí RJ45 portu notebooku. Ovšem na veřejných místech či v zasedacích místnostech většinou kabel trčící ze zdi nenajdete. V tom případě oceníte bezdrátové spojení WiFi, se kterým budete moci bez omezení pracovat téměř všude. Z internetového brouzdání pokročíme k velmi důležitému přenosu dat. I zde si budete moci vybrat různé způsoby pro různé situace. Nejrychlejší generace připojení USB 3.0 vám v mžiku přenese veškerá data z externího zařízení přímo do počítače a naopak. V celkovém počtu čtyř portů jsou dva vyhrazeny staršímu, ale stále hojně využívanému, USB 2.0. Pokud zůstaneme u fyzického přenosu dat, můžeme sem započítat i čtečku paměťových karet 4v1. Fotky, videa či pracovní soubory lze sdílet i vzdušnou čarou díky šikovnému Bluetooth spojení. Abyste si mohli vychutnat maximální kvalitu filmové požitku na ještě větší obrazovce, pak je vám k dispozici HDMI konektor pro přenos zvuku i obrazu.

Hlavní přednosti

  • Výkonný herní stroj (procesor Intel Core i7-4720HQ, grafická karta NVIDIA GeForce GTX960M 4GB, operační paměť 8 GB)
  • Multimediální specialista (15.6" Full HD displej, reproduktory JBL, HD webkamera, DVD mechanika, Dolby Audio)
  • Špičkové vybavení (technologie Veriface Pro, WiFi, HDMI, USB 3.0, Bluetooth, čtečka paměťových karet 4v1)
  • Designový unikát (podsvícená klávesnice, kovové prvky, klávesnice AccuType)

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě