Profesionální žehlicí prkno za skvělých 1 399 Kč Sleva 44 % | pouze 15 ks

Jak se starat o sporák

Sporák je nejdůležitější součástí kuchyně. Kde jinde připravíš ty skvělé pokrmy, po kterých se může rodina a kamarádi utlouct? Abys i nadále mohl dělat radost svým blízkým, měl bys svůj sporák udržovat v dobrém stavu.

10 rad, jak udržet sporák fit

1. Sporáku věnuj pravidelnou péči.

2. Tekutiny a jídlo, které se během vaření dostaly na varnou desku, otři hned, jak plotýnka vychladne.

3. Používej speciální přípravky, které jsou určené k ošetřování konkrétního povrchu varné desky (sklokeramika, nerez).

4. Velké zbytky potravin na hladké varné desce můžeš opatrně odstranit jednorázovým holítkem. Pak na desku nanes speciální čistič a odstraň zbytky usazenin.

5. Během čištění ovládacího panelu dej pozor, aby se ti neseškrábaly popisky.

6. Pokud má tvůj sporák otočné knoflíky, dej pozor, aby se do nich nedostala voda. Pokud by se tak stalo, mohla by voda vyzkratovat spínač hořáku.

7. Pravidelně čisti sklo na dvířkách trouby. Nahromaděné nečistoty by se mohly připéct a plochu nevzhledně zabarvit.

8. Troubu čisti až ve chvíli, kdy je úplně chladná, na velkou mastnotu použij speciální čistič.

9. Vnitřek trouby by se měl čistit 3 až 4krát ročně. Usazeniny by se měly odstranit co nejdřív, protože čím větší vrstvu nečistoty v troubě necháš, tím více zvyšuješ riziko, že se usazeniny vznítí.

10. Nezapomeň udržovat i zadní část sporáku, kam můžou zapadnout různé zbytky potravin.

Líbí se vám tento článek?

Podobné články