OLED edukace

OLED

 

 

V čem OLED TV vyniká?

Technologii OLED přináší aktivní displeje. Zdrojem světla jsou samotné obrazové body (pixely). OLED technologie přináší celou řadu výhod včetně dokonalé černé barvy. Jediným výrobcem OLED panelů na světě je v současné době LG. Soudobé modely OLED TV mají panel již 5. generace.


Lepší jas, barvy i zvuk

G OLED TV v modelovém roce 2017 přinášejí celou řadu novinek a vylepšení. Primárně se jedná o TV s rozlišením Ultra HD/4K, kde došlo k dramatickému nárůstu maximálního jasu. Tím se obrazovky OLED vyrovnaly výkonu nejlepších LCD modelů.

OLED TV jsou vybaveny panelem s 10bitovým zpracováním obrazu a jsou tak schopny zobrazit celkem 1 073 000 000 barevných odstínů. K tomu připočtěme dokonalé pozorovací úhly, kdy ani z extrémních úhlů nedochází k žádné ztrátě v barevném prostoru a TV je tak možné sledovat doslova odkudkoliv!

Technologie zvuku Dolby Atmos umí reprodukovat jednotlivé zvuky a korektně je umístit ve 3D prostoru. Vnímáte tak zvuky i nad vámi a pod vámi a výsledný dojem ze sledovaného obsahu je o poznání lepší.


 

Vydrží s klidem 10 let

Pro běžnou údržbu panelu a jeho zachování v dokonalé kondici je nutné dodržet následující podmínku. Po vypnutí TV dálkovým ovladačem je nutné nechat TV provést takzvaný "regenerační proces" trvající celkem 8 minut. Při tomto procesu se OLED obrazovka vyčistí a organické pixely dostanou tak potřebnou údržbu. Za těchto podmínek se životnost OLED panelu pohybuje na hranici 30 000 hodin (tedy při užívání 8 hodin denně vydrží panel po dobu 10 let).


Takto sleduješ TV

Podle výzkumu se přibližne 60 % lidí dívá na TV pod určitým úhlem, nikoliv rovně. LG Nano Cell TV díky svému širokému pozorovacímu úhlu však poskytuje přesné barvy i při sledování pod úhlem 60 stupňů.

Zdroj: Ipsos, Studie sledování televizoru provedená v USA/Francii (2017)

Chci OLED televizor

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě