Víte, jak mění život chytré hodinky?

Chytré hodinky jsou jedním z nejoblíbenějších smart spotřebičů dnešní doby. Měří vám tep, počítají kroky, zaznamenávají veškerou aktivitu a vy tak máte přehled, zda žijete aktivně nebo ne. A pozor, nebudete o krok napřed jen v aktivním životním stylu. Stanou se vašim nepostradatelným pomocníkem i při práci nebo ve škole. Nemusíte neustále hledat svůj smartphone po kapsách při každém zavibrování, stačí pouze otočit zápěstí.

Příchozí notifikace na chytrých hodinkách

Chytré hodinky patří hned po smartphonech mezi nejoblíbenější příslušenství.

OKAY Tip: Víte, jak používat chytré hodinky a další elektroniku v letadle? Dozvíte se v našem článku.

Jak chytré hodinky fungují?

Vše je založeno na všehoschopné technologii Bluetooth, kterou se chytré hodinky propojí s mobilem. Ten jim pak posílá informace z jednotlivých aplikací a naopak přijímá data z chytrých hodinek. Díky tomu je možné vidět na hodinkách notifikace příchozích zpráv či hovorů, můžete si vyřídit SMS, ovládat přehrávač nebo například použít chytré hodinky jako vzdálenou spoušť fotoaparátu.

Patříte mezi náročné uživatele, kteří od svých hodinek vyžadují více, než jen měření času? Pak si pořiďte ty ‚‚chytré".

Co umí chytré hodinky?

  • Čas

O tomhle snad netřeba se rozepisovat, pořád jsou to především hodinky. Navíc mají však chytré hodinky funkce jako stopky, budík, či zjistíte aktuální čas v různých časových pásmech.

  • Notifikace

Upozornění na události, informace o příchozí zprávě, hovoru atd.

  • Ovládání přehrávače

Bez hudby už ani krok! Pro všechny, kteří rádi poslouchají svou oblíbenou muziku je možné prostřednictvím chytrých hodinek ovládat hudební přehrávač.

  • Aplikace pro zdravý životní styl

Dnes už každý výrobce vkládá do svých hodinek nejrůznější nástroje pro monitoring a organizaci aktivit – hodinky mohou počítat kroky a některé i nadmořskou výšku atd. Současně tyto hodnoty vyhodnocují a zobrazují doporučení zaměřená na zlepšení zdravotního stylu.

  • Navigace

V nabídce jsou i pokročilé funkce, kde najdete například nainstalované mapy a GPS.

  • Spánek a stres pod kontrolou

Duševní zdraví dokáže zlepšit řada věcí, důležitý je kvalitní spánek a hlídání si hladiny stresu. S chytrými hodinkami si můžete mapovat spánkový cyklus – jak dlouho a kvalitně spíte.

  • Kompletní přehled zdraví

Ať už je to pro vás otázka zvědavosti, či opravdu potřebujete sledovat, zda máte zdraví v normě, chytré hodinky umí zajistit nepřetržitý monitoring teploty kůže, srdečního tepu a dokonce i hladiny kyslíku v krvi.

  • Hladina tuku v těle

Některé hodiny vás upozorní i na míru nebezpečného viscerálního tuku, množství svalů, vody a dokonce spočítají i BMI. Takže klasickou váhu, kde vám každý kouká přes rameno, kolik vážíte, můžete vyhodit.

Ukažte svůj styl při sportu, v práci nebo na rande. Zároveň mějte dokonalý přehled o svém zdraví a aktivitě.

‚‚Vychytávky", o kterých možná nevíte

1. GPS Lokátor pro klidné rodiče

Chytré hodinky nejsou jen pro dospělé, existují i chytré hodiny pro děti. Myšleno bylo především na jejich bezpečnost. Každý rodič bude jistě ve větším klidu, když bude bezpečně vědět, kde se jeho dítko pohybuje. Přesně z toho důvodu najdete v těchto spotřebičích zabudovaný GPS lokátor.

Ruku v ruce s ním jde i detektor sundání. Což ocení především rodiče menších dětí, které rády všechno ztrácí. Tento detektor je schopný vám napsat zprávu, že si dítě hodinky z ruky sundalo. A největší šlágr a vrchol bezpečnosti je hlášení ‚‚Opuštění bezpečné zóny“. Některé modely, které touto funkcí disponují, tak okamžitě rodičům nahlásí, že se ratolest vzdálila mimo domluvený prostor. Takže pro klid všech rodičů jsou chytré hodinky pro děti značka ideál.

2. Udělalo se vám špatně?

Detektor pádu je jedna z nejlepších zlepšení, které mohou chytré hodinky nabídnout. Jak to funguje? Základem je zabudovaný akcelerometr a gyroskop, kteří dokážou zaznamenat, že jste uklouzli, zakopli a upadli. Na displeji se vám okamžitě objeví dotaz, zda nepotřebujete zavolat pomoc. Pokud nereagujete a jste neaktivní, hodinky situaci vyhodnotí a pošlou zprávu předem uloženým kontaktům. Pro seniory, nebo lidi s horší pohyblivostí jasná výhra. Najdete je u některých typů Samsung Galaxy nebo hodinek Garmin.

3. Malý doktor neustále u vás

Pár výrobců chytrých hodinek nabízí také sledování srdce přes EKG. Elektroda se většinou nachází na boku hodinek, zde pak po přiložení prstu snímá impulsy a vyhodnotí výsledky v podobě kardiodiagramu. Zkrátka a dobře se dozvíte, zda je váš srdeční rytmus v pořádku, nebo byste měli raději co nejdřív navštívit lékaře.

Proč byste měly své smartwatch rozhodně mít!

Víte, jak si někdy říkáte, že by bylo fajn mít třetí ruku? Tak skoro doslova, takovou prodlouženou ruku vašeho smartphonu, mohou pro vás představovat chytré hodinky.

Proč byste je rozhodně měli mít?

Jsou při ruce a na ruce

Přístup ke všem informacím je tedy okamžitý bez nutnosti hledat mobil po kapsách.

Mobil vydrží déle nabitý

Protože není třeba každou příchozí notifikaci nebo zavibrování kontrolovat na telefonu, není třeba tak často zapínat jeho displej, což se příznivě projeví v jeho výdrži. Jste tak neprůstřelní.

Zvládnou vše, co chytré náramky

Chytré hodinky jsou jasnou volby pro všechny, kteří žijí aktivním a sportovním životem. Nabízejí mnoho specializovaných aplikací pro zdravý životní styl.

Jsou stylové

Tady se netřeba více rozepisovat. Chytré hodinky se totiž skvěle hodí ke sportovnímu oblečení, obleku ale i k elegantním šatům.

 

Prohlédněte si další nabídku elektra

Prohlédněte si další nabídku elektra


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.