Víte, jak má vypadat ergonomická kancelář

Věděli jste, že v práci strávíte 35 let svého života? Vaše kancelář, ať už v práci nebo na homeoffice, se stává vaší každodenní rutinou, kde jste častěji než doma. Proto je důležité, abyste se cítili příjemně a ještě o své tělo důkladně pečovali.I při obyčejném sezení nebo práci na počítači, byste se měli zaměřit na adekvátní a ergonomicky řešenou kancelář. S tím vám pomůže náš článek.

Studie prokázaly, že kvalitně řešená ergonomie pracoviště má pozitivní vliv na výkonnost pracovníka, snižuje úrazovost a přispívá k větší efektivitě práce.

OKAY Tip: Prohlédněte si nabídku IT vybavení, které je momentálně v akci.

Co je ergonomie a proč je důležitá?

Pokud si pokládáte otázku ‚‚ Co je ergonomie", máme pro vás jednoduchou odpověď. Ergonomie je obor, který se zabývá technikami, znalostmi a prostředky, které mají za úkol přizpůsobit pracoviště fyzickým a duševním potřebám člověka. Součástí ergonomické kanceláře jsou výrobky, které slouží k zajištění komfortu, ale i produkty pomáhající předcházet úrazům a bolestem souvisejícími s výkonem kancelářské práce. Do úvahy musíte brát charakter práce, tedy polohu pracovníka při práci a organizaci pracoviště.

Proč byste měli mít ergonomické vybavení?

Vaše kancelář je základ vašeho podnikání. Abyste v co nejlepším rozpoložení přežili i hektické dny, pořiďte si ergonomický nábytek i elektroniku. Do takového sortimentu můžete řadit židle, stoly, nožní opěrky, podložky pod myš a zápěstí, podstavce a stojany pro notebooky, tablety, monitory a speciální ergonomické myši.

Herní židle s ergonomicky tvarovanou skořepinou pro správné držení těla.

Ergonomická myš

Snad nejvíce s kancelářským vybavením na stole, jsou skloňovány právě myši. Ty jsou často vertikální, dlaň uživatele je tak vytočena do boku. Právě tato poloha je pro lidskou ruku daleko přirozenější. Práce s myší v přirozené poloze ruky se pak člověku vrací snížením či úplným vymizením bolestí zápěstí a předloktí, spolu s eliminací problémů s karpálními. Ergonomickou myš můžete vybírat z několika velikostních variant, rozlišují se i modely pro leváky a praváky. Přesně vám tak padne do ruky!

Ergonomická myš Connect IT

Vertikální ergonomická myš ochrání vaše zápěstí a předloktí před vznikem karpálních tunelů.

OKAY Tip: Jak se příjemně zahřát nejen v zimě, vám prozradíme v našem článku.

Elegantní vzhled a ergonomická funkce v jednom.

Ergonomická podložka pod myš

Ergonomická podložka pod myš představuje prevenci karpálního tunelu, což je časté onemocnění a příčina bolestí zápěstí při dlouhodobé kancelářské práci. Tato pomůcka je naprostá nezbytnost. Její ergonomická stavba zajistí, že i při delší práci na počítači či hraní her nebudou klouby a prsty namáhány. Podložky pod myš disponují dostatečně velkou pracovní plochu a speciální adhesivní úpravu spodní strany.

Ergonomická židle

Židle mohou být jak kancelářské, tak herní. A speciálně ty by neměl nikdo podceňovat. Právě na ní totiž člověk tráví v práci dlouhé hodiny. Hlavním benefitem ergonomické židle je dokonalé kopírování těla, kterým poskytuje patřičnou odezvu, spolu s držením těla ve „zdravých“ polohách. Ergonomickou židli si lze přizpůsobit pomocí podložek, polštářků i regulátory tuhostí opěrky zad.

Ergonomické psací stoly

K židli je potřeba i stůl. Ty si můžete přizpůsobit přesně na míru od povrchu pracovní desky, přes náklon a výšku. Na stoly si můžete pořídit i ergonomické osvětlení.

Prohlédněte si další nabídku nábytku a elektra


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.