Ušetřete díky úsporným myčkám značky BOSCH

Úspora je snad nejvíce skloňované slovo současnosti. Týká se energie, času a především financí.  Pokud byste rádi ušetřili, je třeba začít od úplných základů. Byť se to bude zdát jako maličkost, úspory může ovlivnit i špatný výběr žárovky a vyjít vás může nepříjemně draho. Nejlepší bude začít od spotřebičů běžné denní potřeby, které by vám v rozpočtu mohly udělat největší neplechu. Tentokrát se podíváme na úsporné myčky značky BOSCH.

Muž skládající nádobí do myčky

Myčka nádobí šetří nejen vaši peněženku, ale i váš čas.

OKAY Tip: Prohlédněte si nabídku myček v akci.

Proč mít myčku nádobí?

  1. Myčka je ekologická

Je tomu skutečně tak. Neplatí, že spotřebiče a výdobytky moderní civilizace jsou automaticky zátěž pro životní prostředí. Spotřebiče do domácnosti mají vysoké nároky na šetrnost vůči životnímu prostředí.

  1. Mějte opravdu čisté nádobí

Z myčky vytáhnete opravdu čisté nádobí! I když se budete snažit ze všech sil mýt nádobí pod tekoucí horkou vodou, budete pravidelně měnit houbičky i drátěnky, tak stejného výsledku nedosáhnete. Houbičky a dřez jsou navíc doslova líhní pro všechny možné bakterie.

  1. Zbavte se odolných nečistot

Poradí si i s velmi odolnými nečistotami. Nejlepší řešení pro extra odolné skvrny jsou myčky s funkcí intenzivního mytí, odstraní i hrubé nečistoty.

Vestavná myčka nádobí Bosch SMV6ZCX00E

Úsporné myčky nádobí vám usnadní každodenní život a vy jej můžete trávit příjemněji.

  1. Budete mít více volného času

To už je spíše příjemný bonus, ale je to tak! Díky myčce budete mít spoustu volného času. Nádobí do myčky uložíte za 5-10 minut. Ušetřený čas můžete využít pro sebe nebo své blízké. Nemusíte tak už po rodinné oslavě trávit půl dne u dřezu.

  1. Vaše ruce a pokožka nebudou trpět

Naše ruce, kůže i nehty při mytí ve dřezu trpí a vysušují se. Zvlášť pokud nepoužíváte rukavice a kupujete levnější prostředky. Mytím v myčce se vyhnete jejich věčnému máchání ve vodě se saponátem.

  1. Budete mít rychle uklizeno špinavé nádobí.

Znáte tu situaci, když přijde nečekaná návštěva a doma kupa špinavého nádobí? Velká výhoda myčky je, že tento nepořádek do ní naskládáte, zavřete, zapnete a už se o nic dalšího nemusíte starat.  

Je konec hromadění špinavého nádobí ve dřezu a na lince.

Jak ušetřit při mytí nádobí?

Výrazná úspora vody

Voda je přece jen cenná komodita, když si porovnáte oba způsoby mytí nádobí, vychází myčka jako jasný vítěz. Díky ní ušetříte až 3x více litrů vody. Navíc napuštěný dřez kromě toho, že je neekonomický, je i nehygienický. Uvedeme jeden příklad za vše. Na ruční umytí nádobí z jedné naplněné myčky spotřebujete okolo 40 litrů vody. Na jednom mycím cyklu v myčce tedy můžete ušetřit až okolo 33 litrů vody v porovnání s mytím pod tekoucí vodou. A za týden získáte dost vody pro jednu extra koupel ve vaně! Tak proč nevyužít každou kapku vody v domácnosti na maximum.

Volně stojící myčka nádobí Bosch SMS4ECI14E

Už máte svou úspornou myčku nádobí s chytrými funkcemi?

Úspora financí

Nejen, že plýtváme vodou, ale i nadměrným používáním pracích prostředků. Správným dávkováním ušetříte nejen za prostředek, ale také za vodu. Moderní myčky vám s tím rády pomůžou.

Nižší spotřeba energie

Pokud myjete nádobí v rukách, na ohřátí vody spotřebujete v průměru 2,6 kWh. Myčka ale na jeden mycí cyklus spotřebuje jen 1 kWh. To už je nezanedbatelné! Některé moderní spotřebiče navíc nabízejí technologie, díky kterým ušetří ještě více energie.

Speciální funkce

Technologie Zeolith a funkce PerfectDry

Myčky Bosch využívají vlastností přírodního minerálu Zeolith, který přeměňuje vlhkost na horký vzduch. Silné, důkladné, ale zároveň jemné proudění rozvádí horký vzduch rovnoměrně po vnitřním prostoru myčky a efektivně suší veškeré nádobí, dokonce i plastové. Tento proces sušení mimo jiné, vyžaduje i méně energie. Zeolith je tak nejen efektivní, ale také udržitelnou volbou.

Sledujte energetické štítky

Elektřina je navíc dražší než voda. Sledujte proto nové energetické štítky na spotřebičích a vybírejte co nejúspornější modely. Pro představu, nejúspornější na stupnici A až G, je třída A. Nově jsou navíc opatřeny QR kódem, který stačí pouze naskenovat v chytrém telefonu či tabletu a rázem se ocitnete v online databázi, kde už si velmi snadno vyhledáte veškeré požadované informace. Dokonce si zde můžete i srovnávat výrobky.

Legenda:

1) QR kód
2)Třída energetické účinnosti
3) Spotřeba energie v kWh / 100 mycích cyklů (v programu Eco)
4) Počet standardních sad nádobí pro program Eco
5) Spotřeba vody v litrech / mycí cyklus (v programu Eco)
6) Doba trvání programu Eco
7) Emise hluku vyjádřené v dB (A) re 1 PW a třída emise hluku

Nové energetické štítky

Třída energetické účinnosti pro myčky nádobí BOSCH je i nadále založena na programu Eco. Nepatrné změny standard testu tu však jsou. Například k určení výkonu mytí a sušení se použijí šálky, plastové nádobí a hrnce, aby lépe odrážely skutečné výsledky při používání. Novinkou je také specifikace doby trvání programu Eco. Tento program je obzvláště ekologický. Využijete jej pro běžně zašpiněné nádobí a je nejúčinnějším programem z hlediska kombinované spotřeby energie a vody. Spotřeba energie u něj vychází ze 100 mycích cyklů.

Prohlédněte si další nabídku elektra


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.